İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

gizli dosyaları göremiyorum...

firar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar sağolsun bir arkadaşıma yardım edicem diye external harddiscime bişiy bulaşmış dolayısıyla bilgisayarımada bulaşmış durumda şimdi bu virüs vs herneyse bilmiyorum... aslında internet kullanmak istiyor.. dosyayı ne norton bulabiliyor nede adaware manuel olarakda arayamıyorum biliyorum externalın index klasöründe duruyo ama gizli dosyaları göster diyip uygulatıyorum fakat otomatik olarak değişiyor yani göremiyorum bir kaç kez manuel olarak silmeye çalıştım bilgisayar tarafından kullanılıyor uyarısı sonucunda silemedim ve bu durumda hemen kayboluyor zaten ne yapmalıyım?

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
Kaspersky 7.0 önereceklerdir mutlaka; (gizli dosyada bilmemne.avi çıkıyordur)
yok dos formatında açıp attrib ile gör dosyayı, google bu virüs üzerine açılmış konuları bul fln... uzuun hikaye anlayacağın...
Önerim yedek alıp, format atman; kaspersky 7.0ı formattan sonra kur

firar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
500 gb external harddisce format atmak beni birazcık üzebilir:(

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
Sendeki virüs bu http://www.google.com/search?q=xmss.exe ise -Klasör seçeneklerinden gizli dosyaları göster yapılamıyorsa büyük ihtimal budur- (umarım değildir) bilgisayarına format atıp kaspersky 7.0 kurman. Normal şartlarda antivirüs kurdurmuyor bu virüs. Pis özelliği anında flash belleğe, cd/dvd medyaya ve diğer taşıyıcı belleklere kopyalıyor kendini, dikkat!

Virüs svchost.exe'yi değiştiriyor sanırım, internette anlatılanlarla ben bir çözüm bulamamıştım. Gerekli dosyaları yedek alıp format attım.

Cagatay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Bende de sık sık meydana gelen bir durum. ama gizli dosyalara klasör isimlerinden girebiliyorum cogu zaman ve birçok zaman format atıyorum :)

mesela temp ve tempory internet files dosyalarına girecem zaman aynı durum olduğunda
C: ye giriyorum gerisini el ile yazıyorum adres çubuguna.

C:\Documents and Settings\Bilgisayaradi\Local Settings\
gizli klasörün ana dizinini açtıktan sonra alt klasörler gizli olsa da girebiliyor görebiliyorsunuz.

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
Norton çaresizdi bu şey karşısında, Kaspersky 6.0da .... tabii 2-3ay oldu... Bulmuştur bir yolunu Norton belki ama giren girmiş...
sen funny video.avi dosyası görüyormusun dos'tan bakınca c:\ yada d:\ içerisinde?
yada farklı bir kullanıcı olarak açarsan bilgisayarı geçici bir süre gizli dosyaları görürsün...

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
hardiski bölüp, o bölüme başka bir işletim sistemi kurmayı dene... belki bu şekilde tüm hardiske format atmadan çözüm bulabilirsiniz...

firar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
arkadaşlar yeni kullanıcı açtım yine göremedim ama birşey farkettim externalı tıkladıgımda yeni kullanıca v.com geçersiz bir işlem yürüttü kapatılacak uyarısı veriyor çalışanda v.com dosyası var bir adet yerini bulamıyorum ama...

nod32 yükledim son çırpınışlarımı yaşıyorum adeta..

mehmet-ali

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
shift tuşuna basılı tutarak externalı tak.

başlat > çalıştır
cmd yaz enterla, komut satırı açılacak
Harici belleğine atanan sürücü harfini bul. ( Bilgisayarım dan verdiği harf örn: E
SürücüHarfi: enter
dir /a:s
üstteki komut sana sadece gizli dosyaları gösterecek.
sonrasında
attrib -s -h -r dosyanınadı.uzantısı
del dosyanınadı.uzantısı

yaparak silebilirsin. Tabi sonrasında windows'unu sfc /scannow ile yenile.

firar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
teşekkürler mehmet-ali nod32 aramayı bitirince deniyeceğim

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.