İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Gmail mailimi domain mail adresime nasıl yönlendiririm?

gokhans19

0
İyinet Üyesi
Katılım
26 Eylül 2007
Mesajlar
4,527
Reaction score
29
Konum
Ev
Sonunda ihsnin desteğiyle gmail için google apps ayarlarını yaptım ve artık kendi domainim üzerinden mail adresi açıp kullanabiliyorum. Ama ben sürekli gmail uzantılı mail adresimi kullandığım için kendi domainimin mail adresine yönlendirmek istiyorum.

Yani yapacağım şey şöyle olacak:
[email protected] a mail gelince bu mail otomatik olarak [email protected] ada gönderilecek ve ben [email protected] dan o maili cevapladığımda mail [email protected] dan gönderilmiş gibi görünecek. (gönderen bölümünde 2 adreste görünse olur veya [email protected] görünsede olur bu pek önemli değil.)

Yapmam gereken ayarları bilen varmı?

(Bu arada ciddi kullanmak isteyenlere [email protected] şeklinde mail adresi verebilirim. http://mail.gokhanblog.com dan kolayca giriş yapabilirsiniz.)
 

Unyesil

0
İyinet Üyesi
Katılım
19 Kasım 2007
Mesajlar
0
Reaction score
0
Konum
Ünye
IHS benimde firmam. Bunu birkaç defa denemiştim fakat başaramamıştım. Bana tam olarak tarif edersen bende denemek isterim Gökhan.
 

gokhans19

0
İyinet Üyesi
Katılım
26 Eylül 2007
Mesajlar
4,527
Reaction score
29
Konum
Ev
Önce sitenin ip numarasını bilmen lazım. Sonra aşağıdaki resimdeki kırmızı çerçeve içine aldığım ayarları kendi domainine uygula. Daha sonrada google apps ayarlarından ayarları doğrula. En geç 1 gün sonra hesabın aktif olmuş olur. Sitenin ip adresini öğrenmek için http://livepageranks.com/tr adresinden siteni sorgulat. Sorgu sonucunda IP bölümündeki ip numarasını kullanabilirsin. Ayarları yaptığın halde google apps yanlış diyosa ihs desteğe ayarlar bölümündeki o ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM gibi verileri gönder. Onlar ayarları kendileride yapıyor. Ama anlattığım şekilde basit bir şekilde kendinde yapabilirsin:

ayarby8.png


Mail adresini kendi domaininde kullanmak için bloggere yönlendirirken yapıldığı gibi istediğin subdomaini ghs.google.com a yönlendir. Sonra google apps ayarlarında mail ayarlarından o adresi gir.
 

Unyesil

0
İyinet Üyesi
Katılım
19 Kasım 2007
Mesajlar
0
Reaction score
0
Konum
Ünye
Tamam Gökhan sağolasın. Anladım konuyu. Kendim yaparken birkaç hata yapmış olmalıyım.
 

Unyesil

0
İyinet Üyesi
Katılım
19 Kasım 2007
Mesajlar
0
Reaction score
0
Konum
Ünye
Şuanda deneyebileceğim bir subdomainim yok elimde. Ama eksikliklerimi biliyorum en azından. Bundan dolayı teşekkür ediyorum birader.
 

uyuz

0
İyinet Üyesi
Katılım
31 Aralık 2003
Mesajlar
2,515
Reaction score
0
gmail settingsden mail forwarding seçeneğinden ayarlayacaksın işte...
 

Unyesil

0
İyinet Üyesi
Katılım
19 Kasım 2007
Mesajlar
0
Reaction score
0
Konum
Ünye
Tabiki lazım değil alt domain. Ben ayarladım Google Apps'te ama sadece IHS e-Destek'ten ayarlamalar kaldı. Onları yapacağım. Teşekkür ederim yardım için.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Üst