İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Godaddy de bunu nasıl yaparım?

biologgg

0
İyinet Üyesi
Katılım
28 Kasım 2007
Mesajlar
0
Reaction score
0
Benim elimde markum.net den alınma bir "gen.tr" domain var.. Godaddy de ise delux-plan host... Benim hostun bir özelliği, içerisinde birden fazla domaini barındırabiliyor olması. Ben bunu kullanarak gen.tr, com vb. diğer şirketlerdeki domainlerimi burada barındırmak istiyorum.
Ben henüz ögrenemediğimden bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum..
1- Öncelikle domainlerimin bulundugu firmalardaki NS leri değiştiriyorum.. (?)
Örn: Markum'da "gen.tr" ye ns21.domaincontrol.com, ns22.domaincontrol.com (godaddy'nin) girdim.
2-Godaddy ye giriyorum.. Domain listeme "gen.tr" eklemeli miyim, host panelde ne yapmalıyım :( Burdan sonra ne yapmalıyım hiç bir bilgim yok.. İçerisine girdim çıktım.. Bişey bulamadım..

(İkinci domaini nasıl barındıracagımı biliyor gibiyim ama, benim domainin hostumla nasıl ilişkilendirileceği hakkında bilgim yok.)
 

nokie

0
İyinet Üyesi
Katılım
23 Mart 2005
Mesajlar
1,597
Reaction score
8
Konum
İzmir
domaini ekliyorsun panelden, sonra gen.tr li domainin nslerini değiştiriyorsun okadar.

bu arada nsx.secureserver.net olan NSleri, godaddy'de kayıtlı olmayan alan adlarında çalışmıyor, domaincontrol nslerini girmen gerek.
 

biologgg

0
İyinet Üyesi
Katılım
28 Kasım 2007
Mesajlar
0
Reaction score
0
Tmm onu ben dün farkedip değiştirdim.. Yalnız ben şunu anlamadım. Şimdi markum ns leri değiştirdim diyelim, godaddy de bana nasıl ilişkilendiriliyor. benim yerime herhangi birisi bi klasörünü gen.tr yapsa isim ona mı kayacak. Cevabı sadece gizlilik mi?
 

nokie

0
İyinet Üyesi
Katılım
23 Mart 2005
Mesajlar
1,597
Reaction score
8
Konum
İzmir
godaddy alias tekniği ile çalışıyor, sen alan açmak istediğin alanadını ve root dizininde nereye point edileceğini yazıp yolluyorsun, serverda o alanadı için bir kayıt oluşturuluyor ve belirtilen klasöre yönlendirme yapılıyor, domain nslerinide sen değiştirince tamamlanmış oluyor.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst