İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

godaddy transfer?

W

Winner Gambler

Misafir
birkac domain adresimi daha onceden hosting firması adıma kendi godaddy hesabından register etmistti.. simdi bu domainleri kendi godaddy.com hesabıma register ettim.. ancak su an transfer edemiyorum..

acaba godaddy.com daha önce register edilmis bir domain baska godaddy.com hesabına transfer edilemiyor mu?

domainler unlock hale getirildi.. (12 saat filan oldu) ama hala transfer icin unavailable diyor ve aşağıdaki hatayı veriyor..

QUESTION:

When can I transfer a domain name to GoDaddy.com?

ANSWER:

ICANN regulations prohibit transferring a domain name that has been registered or previously transferred within the last 60 days.

Most registrars will not allow transfers of domains that are within 10 days of expiration, or that have already expired. If your name is within 10 days of expiration, or has already expired, we recommend that you first renew your domain with your current registrar.

When a domain name expires it enters a 45 day grace period during which it may still be renewed. However, if you renew your domain name during this grace period you may still be prevented from transferring it until the full 45 days have passed. Check with your current registrar regarding their renewal and transfer policies during this grace period.

If a domain name is locked at the registry it is unavailable for transfer, check with your current registrar to see if your domain is locked.

If your domain is already registered here, then it cannot be transferred to us.

Some registries restrict the use of profanity in the domain name, this could also restrict a transfer.

----------

eğer godaddy deki hesaba transfer edemiyorsan hangi domain sirketini önerirsiniz... güvenilir ve sağlam olan..?

uyuz

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bir godaddy hesabından diğer godaddy hesabına push edeceksin domaini

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
godaddy hesabından godaddy hesabına transfer edebiliyorsun domaini. godaddy çalıştığım 2 firmadan birisi ve şimdiye kadar sorun çıkmadı. godaddy'ye ek olarak onlinenic.com u önerebilirim. soruna gelince. eğer domainin düşme süresi yaklaşmışsa transfer edemezsin. eüer böyle bir sorun yoksa, domainlerin senin hesabına gelmesi için hosting firmasının panelden "account change" bölümünden senin hesabının bilgilerini girmesi gerek. senin bir şey yapmana gerek yok yani. bir de eğer domain daha önce transfer edildiyse, 60 gün geçmeden bir daha transfer işlemi gerçekleştiremezsin.

W

Winner Gambler

Misafir
uyuz' Alıntı:
bir godaddy hesabından diğer godaddy hesabına push edeceksin domaini

nasil push ediyoruz..? transferden farklı bir olay mı bu?

ücreti nedir?

birde domain 4 ay olmustu godaddy transfer olalı... süreleri 2006 subat ve haziranda doluyor..

ama hala unavailbale yazıyor.. yani transfer edemiyorum...

ok?

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
dediğim gibi push olayını sen değil hosting firması shibi yapacak. sen ona bilgilerini vereceksin aynı hesabındaki gibi, (isim, soyad,adres,telefon,province,ülke vs.) o da account change e basarak senin bilgilerini girecek. daha sonra hosting firması sahibine ve sana onay maili gelecek, bir kaç saat sonra da senin hesabına geçmiş olacak domain. senin fazla bir şey yapmana gerek yok yani bütün olay domaini sana gönderecek adamda bitiyor. bu iş için ücret alınmıyor.

W

Winner Gambler

Misafir
ploop' Alıntı:
dediğim gibi push olayını sen değil hosting firması shibi yapacak. sen ona bilgilerini vereceksin aynı hesabındaki gibi, (isim, soyad,adres,telefon,province,ülke vs.) o da account change e basarak senin bilgilerini girecek. daha sonra hosting firması sahibine ve sana onay maili gelecek, bir kaç saat sonra da senin hesabına geçmiş olacak domain. senin fazla bir şey yapmana gerek yok yani bütün olay domaini sana gönderecek adamda bitiyor. bu iş için ücret alınmıyor.

tamamda domain zaten benim üzerime.. ben sadece godaddy.com hesabıma ekleyip kendim kontrol etmek istiyorum domainleri.. Account change tıklayınca girilen bilgilerde godaddy.com hesap adı filan yok.. burada godaddy.com hesabıma nasıl bağlanıyor...?

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
domainin senin üzerinde olması farketmez. önemli olan senin bilgilerinin hosting şirketi tarafından "account change" butonu aracılığıyla girilmiş olması. eğer bu şekilde senin bilgilerini girerse domain senin hesabına transfer olur. account change'e domaini seçip tıklayınca çıkan bilgilerden bahsediyorum (isim,adres,ülke vs.). godaddy hesabına bu bilgiler doğrultusunda bağlanıyor, yani sen kullanıcı adı vs. vermiyorsun. bütün bilgileri derleyip senin hesabının olup olmadığına karar veriyor.

W

Winner Gambler

Misafir
yani ben simdi godaddy.com da baska hesapta olan bir domain transfer kısmından değilde, account change kısmından mi transfer edebilirim...

cünkü transfer kısmında domainler unavabali gözüküyor?

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
evet aynen öyle. senin hesabında değil de başkasının hesabında ama godaddy'de bulunan bir domaini account change kısmından transfer edebiliyorsun.
örneğin ben burada bir domain sattım godaddy'den. alan kişi godaddy'deki bilgilerini verdi (ad,soyad,adres,telefon,ülke vb.) ben girdim bu bilgileri. daha sonra mail adresime bir mail geldi onayla gibisinden. daha sonra o kişinin hesabına geçti para. normal transfer prosedüründen daha farklı yani. ücret de ödenmiyor, dolayısıyla domainin süresi 1 sene daha uzamıyor.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.