İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Godady otomatik yenileme

Batux

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Godady gecen yıl aldıgım ssl hizmetini otomatik yenileyip hesaptan para cekmiş normalde 14 ocakda gunu doluyordu ve hizmeti kulanmıyordum. bu cekilen parayı nasıl iptal ettirebilirim.? yardımcı olacak varmı

V

Veis

Misafir
Godaddy de otomatik ödeme yaptıysan kullanım sonuna 1 ay kala parayı çeker. para iadesi olmuyor die biliyorum ben.

Batux

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
kulanmadıgım bişey . mail atıp iade edebilirmiyim. daha önce böle bişey başına gelen varmı yardımcı olurmusunuz.

poetank

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
1
kulanmadıgım bişey . mail atıp iade edebilirmiyim. daha önce böle bişey başına gelen varmı yardımcı olurmusunuz.

İade alma şansın yok. Ancak diğer yıllar da aynı şekilde çekilmemesi için otomatik yenilemeyi iptal etmelisin.

webrlis

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
mail atıp iade isteyebiliyorsun diye biliyorum
sen bi şansını dene bence

Batux

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
mail attım bakalım cevap vereceklermi acaba.
poetank otomatik yenilemeyi nasıl iptal edebilirim

poetank

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
1
mail attım bakalım cevap vereceklermi acaba.
poetank otomatik yenilemeyi nasıl iptal edebilirim

Mail ile falan uğraşma giden gider ben dispute bile açtım, hatta hayatımdaki ilk ve tek dispute yi godaddy için açtım çünkü gıcık oldum tabi sonuç yok olmazdıda neyse yinede yaz et olur ya belki sonuç alırısn.

İptale gelince

Hesabına gir - My Account - Yukarıda menude => Renewing Items TIKLA
Orada domainlerin ve servis kayıtlarının listesi çıkar. Domainlerin azsa orada servisi görürsün zaten ama benimki gibi çoksa içinden servisleri seçmen zor olabilir. Eğer öyle ise orada şu ifadeyi göreceksin Filter Items List For Payment Type: [ All Payment Methods ] bunu tıkla filtre çıkar.
By Product Type: bunu tıkladığında Bulk Domain registration ve Domain names dışındaki seçenekler senin kayıtlı olduğun servislerdir. Hangisi ise neyi iptal edeceksen onu seç GO tuşunu tıkla.
Çıkan menüde servisin yanındaki kutucuğu işaretle yukarıdaki menude Cancel item de.

Burası önemli: Sağda yeni bi ekran çıkar orada

Don't Cancel (auto renew)
Cancel Now
Cancel at Expiration Date

Bu seçenekler var. Burada koyu mavi yazdığımı seçmelisin. Böylece ücretini ödemiş olduğun süreyi kullanırsın ve süre sonunda üyeliğin biter.

Kolay gelsin.

Batux

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Mail ile falan uğraşma giden gider ben dispute bile açtım, hatta hayatımdaki ilk ve tek dispute yi godaddy için açtım çünkü gıcık oldum tabi sonuç yok olmazdıda neyse yinede yaz et olur ya belki sonuç alırısn.

İptale gelince

Orada domainlerin ve servis kayıtlarının listesi çıkar. Domainlerin azsa orada servisi görürsün zaten ama benimki gibi çoksa içinden servisleri seçmen zor olabilir. Eğer öyle ise orada şu ifadeyi göreceksin Filter Items List For Payment Type: [ All Payment Methods ] bunu tıkla filtre çıkar.
By Product Type: bunu tıkladığında Bulk Domain registration ve Domain names dışındaki seçenekler senin kayıtlı olduğun servislerdir. Hangisi ise neyi iptal edeceksen onu seç GO tuşunu tıkla.
Çıkan menüde servisin yanındaki kutucuğu işaretle yukarıdaki menude Cancel item de.

Cancel Now

Bu seçenekler var. Burada koyu mavi yazdığımı seçmelisin. Böylece ücretini ödemiş olduğun süreyi kullanırsın ve süre sonunda üyeliğin biter.

Kolay gelsin.
Teşekkür ederim guzel bi açıklama yaptın. ne musallat bi siteymiş bu godady . her güzelin bi kusuru vardır godady ninde kusuru bu olmalı.

nokie

0
İyinet Üyesi
Reaction score
8
aslında kusurdan çok sizi bir çok uğraştan kurtarıyor, özellikle yoğun iş hayatı olanlar yada internete yeterince vakit ayıramayan kullanıcılar için ideal bir özellik, böylece ödeme günlerini v.b. takip etmelerine gerek kalmadan sistem ödemeyi çekip işi bitiriyor. Özellikle domainlerde bu durumun nekadar önemli olduğunu bilirsiniz.

Batux

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
aslında kusurdan çok sizi bir çok uğraştan kurtarıyor, özellikle yoğun iş hayatı olanlar yada internete yeterince vakit ayıramayan kullanıcılar için ideal bir özellik, böylece ödeme günlerini v.b. takip etmelerine gerek kalmadan sistem ödemeyi çekip işi bitiriyor. Özellikle domainlerde bu durumun nekadar önemli olduğunu bilirsiniz.
domain icin cok önemli haklısınız. ama ssl icin gereksiz bi olay.

Mywedding

1
İyinet Üyesi
Reaction score
96
çözüm için teşekkür, benimde otomatik uzatıldı host hesabım, hemen ayarları değiştireyim. +rep

İptale gelince

Cancel Now

Kolay gelsin.

webyazilim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
auto renew işlemlerinin yapıldığı yer tam olarak orada tarif edilen değil.

my account > Costumer info & more > payment and renewing items

şeklinde ulaştım ben. değişmiş olabilir, bulması biraz zahmetli oldu benim için :)

poetank

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
1
auto renew işlemlerinin yapıldığı yer tam olarak orada tarif edilen değil.

my account > Costumer info & more > payment and renewing items

şeklinde ulaştım ben. değişmiş olabilir, bulması biraz zahmetli oldu benim için :)

Aynı yer kardeş, farkeden bişi yok ordan da gitsen burdan da aynı menüye ulaşıyorsun. Farkemiyor yani işlemin yapılacağı menüye ulaşmak için kullanılabilecek iki farklı yol.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.