İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Google’a Sitenizi Ekleyin

ByWebmaster

0
İyinet Üyesi
Katılım
29 Ocak 2011
Mesajlar
290
Reaction score
2
Konum
Great haste makes waste
Biliyorsunuz ki Dünyada en çok kullanılan arama motorlarından biri olan Google, siteniz için de en büyük hiti sağlamaktadır.

Google’dan sitenize hit almanız için yapmanız gereken ilk şey Google’a sitenizi eklemektir. Sitenizi Google’a eklediğinizde, Google sitenizi tanıyarak keşfetmeye başlayacaktır. Ve Google tarafından tanınmış olan siteniz her içerik eklendiğinde (sitenizin güncelliğine bağlı olarak indeksleme süresi değişebilir) arama sonuçlarında çıkarak siteniz hit almaya başlayacaktır.
Şimdi sizlere Google’a site eklemeyi anlatalım. Aslında konu çok basittir.

Google’a Site Ekleme

Ilk olarak http://www.google.com.tr/intl/tr/add_url.html linkine gidiyoruz.
Orada şöyle bir açıklama mevcut
Adresinizi Ekleyin/Güncelleyin
Her taramada indeksimize yeni siteler ekliyor veya güncelliyoruz, ve sizi adresinizi eklemeye davet ediyoruz. Eklenen tüm adresleri indeksimize eklemiyoruz, ve ne zaman görünecekleri hakkında garanti veremiyoruz.
Lütfen http:// başlangıcı dahil olmak üzere tam adresinizi girin. Örneğin: http://www.google.com/. Ayrıca sayfanızın içeriğini tanıtan yorum veya anahtar kelimeler ekleyebilirsiniz. Bunlar sadece bizim bilgimiz için kullanılır ve sayfanızın Google’da nasıl indekslendiğini etkilemez.
NOT: Sadece üst-seviye sayfa gereklidir; her ayrı sayfayı teker teker eklemenize gerek yok. Tarayıcımız Googlebot, alt sayfaları bulabilir. Önemli: Google indeksini belirli aralıklarda yeniler, bu yüzden güncellenmiş veya kapanmış bağlantı eklemenize gerek yoktur. Ölü bağlantılar indeksimizin gelecek güncellemesinde silineceklerdir.
Bu açıklamanın ardından 2 adet giriş bölümü vardır. Bunlar sitenizin URL’sini girmeniz gereken yer ve siteniz ile ilgili açıklamada bulunacak bir yorum.
Resimle Gösterecek olursak :


Burada gerekli alanları doldurarak “Adres Ekle” butonuna tıkladığımızda Google sitenizi inceleyerek tanımlayacaktır.

Orjinal Link: http://www.bywebmaster.com/google-sitenizi-ekleyin/
ByWebmaster.com / Webmaster sitesi - Google Fenomeni site
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

seo ajansı , sosyal medya yönetimi
Üst