Diğer bir kazanma yöntemiyse, sitelerinizdeki kod yerleşimi bana göre.Ben bunu çok test ettim ama açıkcası kesin bir karar veremedim.ama şu ana kadar en çok olumlu gördüğüm, kitlesel reklam yerleşimi..
Sitenizi iki şekilde analiz etmeniz gerekmekte.bunun için extreme tarzı tracker lere üye olarak, sitenize gelen ziyaretçilerin hangi sayfalara direkt gittiğini tespit etmelisiniz.Örnek olarka extremede aranan kelimede verildiği için, o aranan kelime sayfasına, sanki ziyaretçi gibi google üzerinden gidin.Siteye girdiğinizde konuyla ( aranan kelimeyle ) alakalı reklam çıkıp çıkmadığını defalarca izleyin.Başıma çok sık gelen bir örnekle açıklayım..
Car hire sitemde, Asia car hire çok kazandırmalıydı.Referlere bakarak asia.car.hire.htm sayfasına her girdiğimde, kaliteli reklamlar çıkdığını görüyordum.Ama adsense sonuçlarında, kazandığım para çok düşükdü.Bir gün refeer ile gitmeyi denediğimde, sitemde alakasız car hire reklamı çıkdığını farkettim.Bu durumda bazı refeer eklemeleri yaparak, arama motorundan gelen ziyaretçiye kaliteli reklam çıkmasını sağladım.Düz mantıkla gidilirse, 100 sayfalık bir htm site de, ana sayfa 10 hit alırken alt sayfalar, 100 civarında hit alır.Bir çok tıklama alt sayfalardan gelmektedir.Bu sebeple çok önemli konudur.Zaten çoğu sitemde ana sayfada adsense kodu kullanmam.EcMP dengelemesinde gösterim çok düşük paralar kazanmaya neden olabiliyor..
Alt sayfalarda mümkün olduğunca az reklam gösterin.Mümkünse, tek reklam biriminden verim almaya gayret edin.Ne kadar çok reklam gösterirseniz, çıkacak reklam kalitesi azalır.Oysaki tek reklam biriminde 1 tıklama alırsanız, 10 sayfa gezipde reklama tıklayan 10 kişiden kazanacağınızdan daha fazlasını kazanbilirsiniz.Tabiki bunlar benim deneyimlerim.. Kanal ekleyerek bunları test etmeli, sitenize ondan sonra tam olarak uyarlamalısınız.