İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Google Adsense Onay Rehberi !

Legend

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
10 Mayıs 2019
Mesajlar
6
Reaction score
8
Konum
İstanbul
Google Adsense Onay Rehberi

Google Adsense onayı için aşağıdaki belirttiğimiz detayları uygulamanız onay sürecini kısaltacaktır. Aşağıdaki bilgileri uygulayarak sizde adsense onayı alabilirsiniz.

Başvuru yapılması gereken hesapta dikkat edilmesi gerekenler!

Google bir kişinin sadece 1 adet Adsense hesabının olmasını istiyor ve buna göre önlemler alıyor. Sizde başvuru yapmadan önce Google'ın hesap politikasına göre davranmalısınız. Daha önce bir Adsense hesabınız oldu mu yada bir Adsense hesap satışı gerçekleştirdiniz mi bunların cevabını kendinize sunmalısınız. Eğer Adsense ile başka bir hesap aracılığıyla ödeme aldıysanız bu durum biraz sıkıntı yaratabilir. Ödeme kısmındaki bilgilerin diğer hesaptan kaldırılması bile başvurunuzun olumsuz sonuçlanmasına neden olabilir.


İçerik Uygunluğu

Adsense onayı için içerik aşırı derecede doygun olmalı, ana başlığın alt başlıklarla desteklenmesi gereklidir. Doygun bir içerikten kastımızda Google'a göre 2000 kelime civarındadır, ancak bu 2000 kelimenin yazmak için yazılmaması gereklidir. Yetersiz içerikten dolayı Adsense'den onay alamayan sitelerin asıl problemi kalitesiz içerik ve yine doygun olmayan içerik yerleşimidir. Bu problemi sitenize aynı kalitede daha fazla içerik ekleyerek çözemezsiniz, yapmanız gereken en önemli adım mevcut yazılarınızı revize etmek ve sayfalar içerisinde içeriğin doygunluğunu sağlamaktadır. İçerik kalitesini artırmak için genel SEO kurallarına uymanız yeterlidir. İçeriğin kelime sayısının artırılması, ana ve alt başlıkların kullanılması gibi. Örnek vermek gerekirse;

-Başlık

-İçerik

-Alt Başlık

-Alt Başlık

-İçerik



Onay Almanızı Sağlayacak Örnek Bir Wordpress Teması


Reco, onay almanıza yardımcı bir temadır. İsterseniz direk olarak kullanabilir, istersenizde mevcut temanızı bu temanın düzenine göre optimize edebilirsiniz.


Menü Düzeni

Menüler kullanıcıların site içerisinde daha kolay dolaşımını sağlamaktadır. Header, footer ve sidebar alanlarının en az birine dolaşım menüsü eklemeyi unutmayın.

Örnek bir Header menüsü düzeni: Anasayfa - İş - Para - Sağlık – İletişim


Anasayfa Düzeni

Ziyaretçi siteye giriş yaptığı zaman dağınık bir düzenle karşı karşı ya asla kalmamalıdır. Yukarıda bahsettiğimiz temaya baktığınız zaman dikkatinizi sadece içeriklere veriyorsunuz. Aynı şekilde sizin anayfanızda bu şekilde olmalıdır. Sidebar kullanıyorsanız içeriğiniz ne kadar aşağı gidiyorsa, sidebar kısmında yer alan bilgilerde aynı şekilde o kadar aşağı gitmeli. Yani ziyaretçi sitenizin anayfanızda boş bir alan görmemelidir.

Sidebar Düzeni

Sidebar kısmının doygun olması gerekmektedir. Bu işlemi yapmak çok basit örneğin sidebar alanında Son Yazılar kısmı mevcut ve burada 5 adet başlık gözüküyor. Bunu 10 ya da içeriğinize göre 15 yapabilirsiniz.

Footer Düzeni

Sitenizin üst kısmı, ana kısmı ve yan kısmı kadar alt kısmınında doygun olması gerekiyor. Footer alanında site hakkında bilgiler sunabilir ve menü ekleyebilirsiniz.


Gizllik Politikası

Bir blog için gizlilik politikası sayfasında nelere yer vermeniz gerekiyor listeleyelim. Kurumsal sayfalar ve E-ticaret sayfalarında yer verilecek bilgiler daha detaylı olmalıdır, lütfen araştırma yapınız.

• İlk olarak kim olduğunuzdan bahsedin. Kurumsal bir firma olmadığınız için site adresinizi yazmanız yeterlidir.

• Form doldurularak sitedeki ziyaretçiden elde edilen bilgiler için hangi amaçla hangi bilginin toplandığını alt başlıklarla açıklayın. Örneğin, yorumlar ve iletişim formları gibi.

• Kullanıcının siteye girdiğinde cihazına indirdiği dosyalar ile ilgili bilgi verin. Siteye girer girmez gömülü tüm ortam dosyaları bilindiği şekilde mevcut cihaza indirilir.

• En önemli nokta çerezler. Google reklamlar aracılığıyla 3. kişilerin elde edeceği bilgilerin kullanıcılara açık şekilde iletilmesini istiyor demiştik. Çerezler hakkında açık şekilde Gizlilik Politikanıza eklemeler yapın.

• Son olarak kullanıcıdan elde ettiğiniz bilgilerin ne kadar süre saklandığı ve ne şekilde işleneceği gibi diğer noktalara değinerek Politika sayfanızı tamamlayabilirsiniz.



SSL Sertifikası Google Adsense İçin Gerekli Midir?

SSL Sertifikası, Google'ın Adsense yayıncılarından istediği güvenlik standartları arasında yer almaz ancak olumlu etkisi olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenşe SSL Sertifikası olmasını tavsiye ediyoruz.


Onay Süreci Ne Kadar Sürer ?

Ortalama olarak 24 saat içerisinde siteniz Google tarafından onaylanmaktadır. Ancak bu süre 24 günüde bulabilir. Ama şunu belirtmeliyim, 24 saat içerisinde Google tarafından olumlu ya da olumsuz bir cevap almadıysanız, yolunda gitmeyen birşeyler var demektir. Bu durumda sitenizi tekrar gözden geçirmeniz gerekecektir.
 

ytrehber

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
16 Mayıs 2019
Mesajlar
12
Reaction score
0
Konum
Manisa
Başvuralı 2 gün oldu hala inceleniyor sayfasında ama umutluyum bakalım.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst