İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Google Apps Eposta surunu?

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
Sunucum üzerinde kendi domainim haricinde müşteri domainleride yayın yapıyor. Onlar sunucunun kullandığım pop/smtp servisini kullanıyorlar. Ben ise google apps kullanıyorum. Fakat bu domainler üzerinden bana eposta gönderirlerken sorun yaşıyorlar. Bunun sebebi nedir bilen var mı? Aslında sebepten çok bu sorunu çözmeye ihtiyacım var.

Alınan hata kodu şöyle:

Kod:
Reddedilen e-posta adresi: '[email protected]'. Konu 'Son Değişiklikle İlgili', Hesap: 'eposta@domainadi',
Sunucu: 'mail.domainadi.com', Protokol: SMTP, Sunucu Yanıtı: '550 Unknown user', Bağlantı Noktası: 25, Güvenli(SSL): Hayır,
Sunucu Hatası: 550, Hata Numarası: 0x800CCC79
Kimlik doğrulaması ile alakalı bir sorun varmış gibi duruyor ancak bu hata sadece aynı sunucu üzerinde olan domainler alıyor. Yoksa dünyanın her yerinden problemsiz eposta gönderim ve alımı yapıyorum.

T

trgy

Misafir
Nasıl yani anlayamadım. Onlar başkasına mı mail atamıyor yoksa aynı sunucu üzerinde bulunan sana mı?

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
Aynı sunucu üzerinde olanlar bana eposta atamıyorlar. Çünkü ben google apps kullanıyorum. Google'ın mx yönlendirmelerini dns panelden silince eposta gönderebiliyorlar. Ama benim mx ayarlarım google apps a yönlenmişse yukarıda söylediğim hata kodunu alıyorlar.
Bu hata sadece bana mail gönderirlerse oluyor, yoksa diğer gönderimlerde problem yaşamıyorlar.

Bunlara ek olarak ben gmail üzerindede posta alamıyorum. Örneğin [email protected] isimli epostamı google apps üzerinden kullanıyorsam [email protected] üzerindende mail gönderilirken sorun oluyor, az önce denedim. Yahoo, hotmail vs den sorun olmuyor.

mehmet-ali

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
Selam local delivery yüzünden bu problem oluyor aynı sunucuda oldugunuz için direkt sana iletmeye calisiyor ama mailler baska yerde oldugu için hata dönüyor. Yalnız gmailden sana mail gelmemesi garip eğer alan adını bana özelden yazabilirsen bir bakayım kayıtlara.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Sunucuda senin domainin yerel domain olarak kayitli oldugu icin, o sunucu icinden atilan emaillar local transport olarak ulasmaya calisiyor, oyle bir kullanici olmadigi icin geri hata aliyorsun. cPanel ise /etc/localdomains de tanimliydi o durum. Diger sistemler icin farklidir. Kendi domainini yerel domainlerden sileceksin

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
Sunucuda senin domainin yerel domain olarak kayitli oldugu icin, o sunucu icinden atilan emaillar local transport olarak ulasmaya calisiyor, oyle bir kullanici olmadigi icin geri hata aliyorsun. cPanel ise /etc/localdomains de tanimliydi o durum. Diger sistemler icin farklidir. Kendi domainini yerel domainlerden sileceksin

Plesk kullanıyorum sunucum windows...
Ancak kendi domainimde eposta tanımlı değil. Bomboş eposta listesi.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Windows konusunda cok yorum yapamayacagim. Ama eposta listesinin bos olmasi ile 550 no such user here ortusuyor. Plesk de kendine email adresini acip, sunucu icindeki domainlerden email atarsan plesk webmailinde o maili bulabileceksindir, its magic ;)

unixte posta iletmekle sorumlu agentlar, bir posta cikisa ugrarken once yerel domain mi diye kontrol eder, yerel domainse hic smtp yi yormayalim direk dosya uzerinden yerele yazalim derler. sanirim windows da ayni hesap

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
Windows konusunda cok yorum yapamayacagim. Ama eposta listesinin bos olmasi ile 550 no such user here ortusuyor. Plesk de kendine email adresini acip, sunucu icindeki domainlerden email atarsan plesk webmailinde o maili bulabileceksindir, its magic ;)

unixte posta iletmekle sorumlu agentlar, bir posta cikisa ugrarken once yerel domain mi diye kontrol eder, yerel domainse hic smtp yi yormayalim direk dosya uzerinden yerele yazalim derler. sanirim windows da ayni hesap

Zekice teşekkür ederim ;)
Her ne kadar soruna tam anlamıyla çözüm olmasada akmasada damlar mantıgı :) En azından hata vermez arada bir bakarım orayada.

mehmet-ali

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
Muhtemelen MailEnable vardır sunucu yöneticisiyle görüşüp

MailEnable Management'dan > Messaging Manager > Post Offices altındaki alan adını sildirirsen problem kalmaz. Başka birşey varsada mail hesabını sildirirsen alan adın için problem kalmaz.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
Dediğin işlemi yapmaları için ticket açtım. Umarım sorunu halletmiş olurum. Yıllardır bu sorunla kulanıyorum yeter artık :)

Cevaplar için hepinize teşekkürler.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.