İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Google, aramada kendi sitelerini üste taşıyor!

abuz89

0
İyinet Üyesi
Katılım
30 Mart 2010
Mesajlar
3,400
Reaction score
34
Harvard Ticaret Okulu'nda yardımcı profesör olarak görevini yapan Ben Edelman, Google'ın kendi hizmetleriyle ilgili kelimeler içeren arama sonuçlarında önemli çelişkiler taşıdığını iddia etti.

Google'ın arama sonuçları, arama teriminden sonra bir virgül eklendiğinde küçük farklılıklar gösterebiliyor. Fakat Edelman'ın blog'unda yazdıklarına göre "bazı aramalarda bir virgülün eklenmesi büyük değişikliklere yol açıyor".

Örneğin Google'ın İngilizce sürümünde "CSCO" (Cisco Sistemleri'nin hisse senedi sembolü) şeklinde yapılan bir arama, sonuçlarda Google'ın kendi finans sayfasını en üste getiriyor. Edelman'ın trafik sıralaması yapan ComScore'dan aldığı bilgilere göre ise Yahoo'nun Finans sitesi, Google'ınkinden daha çok ziyaret ediliyor.

Sağlıkla ilgili 2.600'den fazla terim arandığında da Google'ın Sağlık bilgisi hizmeti en üst sıralarda yer alıyor. Arama terimine bir virgül eklendiğinde ise Google artık en üste çıkmıyor.

Edelman, organik bir aramanın bu sonuçları dönündürmesinin garip olduğunu ve Google'ın bunu "hard-coding" denilen yöntemle programladığını ve arama teriminde yapılabilecek 'virgül eklemek' gibi ufak değişiklikleri unuttuğu sonucuna varıyor.

Google, yıllardır arama sonuçlarına müdahele ettiğini yalanlıyordu, fakat üst yönetici Marissa Mayer bir konuşmasında üst sıralarda olmaya haklarının olduğunu söylemişti. Son yapılan bir açıklamada ise Google yetkilileri bunu yalanlamadı.

Google'ı web siteleri için değil, kullanıcılar için oluşturduklarını söyleyen yetkilier, arama sonuçlarında amaçlarının mümkün olan en güçlü cevabı vermek olduğunu belirtti.
 

riseofthemachines

0
İyinet Üyesi
Katılım
16 Şubat 2003
Mesajlar
452
Reaction score
0
Konum
Internette
Google algoritmasının 1 numaralı arama motoru algoritması olma sebebi ; en iyi sonuçları vermesinin yanında belkide bu algoritmanın özelliklerinin asla tam olarak çözülememesi için Google'ın yaptığı şaşırtmacalar ve çelişkili sonuçlardır.

Kaldı ki Google servislerinin üst sırada çıkması Google servislerinin de kendi alanında genellikle 1 numara olmasındandır.

Ek olarak bilinmeyen bir sürü parametresi(pr,trustrank,açılış hızı,backlink vs vs) olan bu algoritma da ; bir Google servisi olmanın + değer yaratan bir sıralama ölçütü olmadığını kim iddia edebilir?
 

May

0
İyinet Üyesi
Katılım
29 Kasım 2010
Mesajlar
1,805
Reaction score
27
Konum
Jupiter
e kitap indir yazın kaçtane blogspot çıkıyor şekil a:kızdım:
 

EnkaZ

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
10 Ocak 2008
Mesajlar
2,417
Reaction score
47
Konum
World Wide Web / BATMAN
Google illaki kendi servislerini üste çıkartacaktır. Bundan bi terslik yoktur sanırım. Örnek olarak siz bir arama motoru yapsaydınız, kendi servislerinizi en üstte çıkartmazmıydınız? ( burda şu soru akla geliyor, yaptıkları etik mi değil mi? )
 

BoRN

0
İyinet Üyesi
Katılım
23 Haziran 2010
Mesajlar
253
Reaction score
4
yaptıkları etikdir, sizden bir ücret almıyor ve süper imkanlar tanıyor..
 

SeDaTTR

0
İyinet Üyesi
Katılım
26 Aralık 2010
Mesajlar
0
Reaction score
0
bence adamlar haklı ve arama motoru algoritması ile oynamıyorlardır.Adamlar botun nasıl calısdıgını biliyorlar ona göre ayar yapıyorlar botta onları üste çekiyor.Bence adamlar haklılarda...
 

r10net

0
İyinet Üyesi
Katılım
30 Kasım 2010
Mesajlar
2
Reaction score
0
ne olmus yani sende olsan hemen kendi sitelerinin üstte cıkarırsın

sanki sen olsan aynı seyi yapmassın sende sitelerini ustte cıkarırsın
 

Nöbetçi Çilingir

0
İyinet Üyesi
Katılım
6 Ocak 2011
Mesajlar
19
Reaction score
0
bende adworsden şikayetçiyim düzenli olarak para yatırıyorum fakat benim sponsor bağlantılarım genelde altta çıkıyor şimdi bir şeyduydum bilmem ne kadar doğru bilmiyorum 2000 tl para yatırırsan sitenin birinci sırada çıkacağnı nsöylüyorlar aslı astarı varmı bilmiyorum
 

kalenderm

0
İyinet Üyesi
Katılım
30 Ocak 2011
Mesajlar
241
Reaction score
1
gayet normal biz yapcak olsak arama motoru sayfasına bile reklam alırdık yalan değil bedava hizmet sunuyolar hic yadırgamıyom valla
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst