İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Google aramalarından gelen ziyaretçiler

baldor

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Google analytics raporlarına göre günlük 7-8 k tekil ziyaretçisi olan web siteme gelenlerin %30 u google'da site adresini arayıp geliyor. asıl üzerinde çalıştığım kelimede ise sadece %2.65 lik bir oran var.

Sizde de böyle mi, yoksa ben bişeyleri yanlış mı yapıyorum?

webkare

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
Siteismi derken " siteismi.com " olarakmı yoksa direk " siteismi " olarakmı gelıyorlar?

Çünkü eger siteismi yazarak gelıyolarsa sitenin adı populer arama oldugu ıcın olabılır.

Mesela atıyoum "iyinet" kelimesi populer oldugunu varsayalım. İnsanlar iyinet yazdıgında ilk başta burası cıkıyor cunku alan adının içinde bu kelime gecıyor.

Eger senin sitenin adıda böyle ise ondan dolayı olmuş olabılır. Biraz karışık oldu ama umarım anlatabılmişmdır.

baldor

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
isim jenerik değil, o yüzden özellik site adresinin yazılması gerekli.

ya millet interneti google dan ibaret biliyo veya adres çubuğuna site adresini yazmaya üşeniyolar :)

webkare

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
Olabilir çünkü ben bile bazen yukarı yazmaya üşenip kendi siteme bıle google'dan arayarak gırıyorum. Saçma ama öyle :D

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
google site adını yazıyorlar çünkü ilk defa girdiği bir siteyei hatırlamak için site adını yazıyor hangi uzantıda oldugunu hatırlamadıgı için cogunluk öyle yaparlar.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.