Şöyle düşünelim; Siz google olsanız ne yapardınız?..
Google ticari bir şirket, oldukça önemli bütçelerin telaffuz edildiği bir şirket hem de, dolayısıyla para kazanmak istiyor, peki bu paraları kimden kazanıyor?.. Reklam verenlerden!!... Siz reklam veren olsaydınız reklamınızın nerede çıkmasını isterdiniz?
A)Her arama sonucunda
B)Sadece ürününüzü ilgilendiren sayfalarda
Eğer reklamınızın her arama sonucunda çıkmasını isterseniz bu reklam bütçenizin hatırı sayılır bir şekilde kabarmasına sebep olur. O halde sadece ürününüz ile ilgili olabilecek sayfalarda gösterilmesi seçeneği her akıllı insanın seçeceği bir seçenektir.
Pekii, diyelim ki "A" ile ilgili bir reklam vermek istiyorsunuz, bu reklamın hangi tür sayfalarda ya da sitelerde yayınlanmasını istersiniz?? Elbette ki "A" ile ilgili arama yapılan sayfalarda ya da sitelerde, çünkü "A" kelimesi ile ilgilenen bir insanın "A" ile ilgili reklama tıklama olasılığı çok yüksektir ve aradığı şeyi reklamına tıkladığı o sitede buldu ise reklam veren amacına ulaşmıştır.
Ben bir forum sitesi açsam ve içerik olarak da "ne bulursan koy" sınıfını tercih etsem, hatta bu bana yetmez, site ziyaretçileri de içerik eklesinler ki içeriğim genişlesin böylece sitemin hiti artar dersem ne olur? ne olacağını ben yazayım, bir takım insanlar internette buldukları her türlü bilgiyi copy paste ederek foruma yazarlar.
Peki google "A" kelimesi ile arama yapıldığında gerçekten o konu ile ilgili özgün ve dolu bir site varken benim forum sitem en üstte çıkarsa ne olur? O içerik ile ilgili arama yapıldığında benim reklamım çıksın diyen şirket boşa reklam vermiş olur, parası boşa gider. Bundan sadece reklam veren zarar etmez google da zarar eder çünkü reklam alma potansiyeli sürekli düşer.
Eh, bu durumda elbette ki google copy paste yapılan siteleri eleyecektir, mantık bunu gerektirir..
Özgün siteler yapın, forumlara herkesin bulduğu her şeyi copy paste yapmasını engelleyin, yoksa internette bulunabilme ihtimaliniz her gün geçtikçe düşecektir ve bir gün artık sıfır hit ile günü kapatmak zorunda kalabilirsiniz..
Unutmayınız ki akıllı insan uzun vadede çıkarını koruyan insandır..
Hoş kalın.