İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Google’da Sıralamada Neden Düşüyorum ?

mgtdizayn

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
7
SEO çalışması devam ederken Google sıralamalarında görülen düşüşler hepimizi üzmüştür. O kadar emeğin ve hedefin sonunda bu düşüşler Google’a bakış açımızı değişiyor gibi. Fakat nasıl yükselişlerde birkaç değişiklik nedeniyle oluyorsa düşüşlerde aynı olarak değişiklikler sonucunda olmaktadır. Bazı arkadaşlar bu olayı bir kaç değişikliklerle sınırlamaktadır lakin sanıldığı gibi değildir. “Nerede Hata Yaptım ?” sorusuna cevap olabilecek ve hatanızı düzenleyip eski sıranıza geri dönebilecek bir detay listesi sunacağım. Buyrun detayları inceleyin ve sitenizde analiz edin eksiklikleri giderin.

1. Algoritma Güncellemesi ( %40 )

Bazı kriterler durumunda yapılan Algoritma güncellemeleri bloglarda ve forumlarda haberdar edilebiliyor. Bu güncellemeler sıraları bazen tepe-takla edebiliyor. Büyük oranda sıralama etkisi vardır.
2. Backlink Düşüşü ( %25 )

Çoğunlukla hiç dikkate alınmayan ve düşüşte büyük etki sağlayan bir etkendir. Sitelerden aldığınız backlinklerin silinmesi veya sitelerin kapanması halinde sıralamada düşüş yaşanabilmektedir. Backlinklerinizi tarihsel olarak kontrol etmek için Ahrefs.com adresini ziyaret edebilirsiniz.
3.Rakiplerin Güçlenmesi ( %10 )

Alt sıranızdaki sitelerin SEO çalışmasını güçlü bir biçimde yaparak sizi geçme olasılıklarıda vardır.
4. Başlık Değişikliliği ( %7 )

SEO uyumlu başlık biçiminiz yoksa düşüş sağlamanız doğal olacaktır. SEO’ya uygun bir başlık biçimi ziyaretçilerin dikkatini çekerek sitede bulunma süresini arttıracaktır.
5.Arayüz (Tema) Değişikliliği ( %8 )

Temalar SEO açısından da önemli bir kritedir. Optimizayona uygun bir tema seçimi ve SEO ya uygunluğuyla rakiplerinizi sollamak mümkün olabilmektedir. SEO uyumlu standart temanızı, Uyumsuz profesyonel temayla değiştirseniz incir ağacından düşmüşe dönersiniz benden demesi.
6. İçerik ve Anahtar Kelimeler ( %9 )

Sitenizin içerikleri farklı bir siteden kopya olmamalıdır ve site içerisinde aynı içerikle birden fazla sayfa oluşturulmamalıdır. İçeriklerde içeriğe uygun en fazla 3 anahtar kelime kullanılmalıdır. Google biraz da emeğe bakıyor diyebiliriz. Ne kadar emek edersen sitene o kadar Google’ın gözüne giriyorsun.

Evet arkadaşlar Google’da düşüş sebeplerini az da olsa anlattım. Bu kriterleri sitenizde analiz edin ve hatalarınızı düzenleyin. SEO açısından önemli kriterler olup sitenizin Google’da yer kiralaması içinde çok önemlidir. %99 oranla açıklamayı yaptım geriye kalan %1′lik orandaki düşüşü Google bile bilmiyordur diye zannediyorum

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.