İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Google da Üst Sıralara Çıkmanın Yolları

taner_1

0
İyinet Üyesi
Katılım
3 Temmuz 2008
Mesajlar
30
Reaction score
0
Google ‘da Üst Sıralara Çıkmak
Sitenizin google ‘da linklerinin üst sıralara çıkmasını saylağabilmek için yapılması gerekenleri anlatacağım.Ben kendime göre liste halinde yazacağım.
1.Seo kurulumu yapın:Websiteniz php ise muhakkak seo kurunuz.Seo google’da linklerinizin yukarılara çıkmasını ve kolay indexlenmesini sağlar.Google php sayfaları kolay indexleyemez ve milyonlarca seo kurulu site arasından sizin sitenizin linklerini üst sıralara çıkmasını sağlayamaz.Seo kurulumu bir website için ilk koşullardandır.
2.Özgün İçerik:Site içeriğinizi kopyala/yapıştırdan ziyade konulara kendi cümlelerinizi katarak sitenize ekleyiniz.Google özgün içeriği üst sıralara çıkarmaktadır.
3.Doğru Başlık Seçimi:Websitenize eklediğiniz konuların başlıklarının içeriği tam olarak yansıtmasını sağlayınız.Konu başlıklarına Download, indir, yükle , full gibi taglar ekleyerek sitenizin kopyaladığınız siteden ve aynı konu bulunan sitelerden 1 basamak daha üst sıralarda olmasını sağlar.
4.Tag Eklentisi:Eğer blog tarzı veya tag eklentisi bulunan sistemler kullanıyorsanız,bu eklentiyi muhakkak sitenizi kurmayı aksatmayın.Tag bulutu oluşturun.Tag bulutu ve taglar sayesinde google’da üst sıralara çıkabilirsiniz.
5.Pr ‘li Siteler İle Link değişimi:pr’si yüksek siteler ile link değişimi yapınız.Google o siteyi tararken sizin linkinize geldiği her seferinde sitenizi ziyaret eder ve tarar.Google’da linklerinizin artmasını ve üst sıralarda yer edinmenizi sağlar.
6.Toplist Sitelerine Ekleyin:Sitenizi pr’si yüksek toplist sitelerine ekleyiniz.Sitenizin üst sıralara çıkmasını sağlar.
7.Sitemap Oluşturmak:Sitenizin büyüklüğü ile orantılı olarak içerik girilimine göre sitemap oluşturunuz.İçerik fazla ise sitemap oluşumu günler sürebileceğincen kendinize göre belirli peryot ve kurallar belirleyiniz mesela bin konu ekledikten sonra sitemap yapacağım gibi.
8.İçeriği Güncel Tutmak:Sitenizie girilen içeriği sürekli güncel tutunuz.Site içeriğinizin versiyon ve yeniliklerini sitenize sürekli ekleyin ve linklerin sağlamlığını kontrol ediniz.Sizi üst sıralara çıkarmasada aradığı içeriği bulan ziyaretçilerin sitenizi daimi olarak ziyaret etmesini sağlar.
Not:Kaynak belirtmeden yazıyı başka sitelere kopyalamayalım lütfen.
KAYNAK
 

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Katılım
25 Ocak 2005
Mesajlar
7,131
Reaction score
89
7. Maddenizi çok anlamsız buldum. Çünkü birçok hazır uygulamanın zaten otomatik sitemap oluşturma programları var. Bunlar ile zaten otomatik oluşturuluyor veya kendi scriptiniz varsa bile 10dk'lık bir uğraş ile kendi sitemap dosyanızı otomatik olarak oluşacak şekilde kodlayabilirsiniz.
 

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Temmuz 2006
Mesajlar
9,530
Reaction score
122
6.

sitenizi toplistlere eklemek en başta indexlenmesi için bri fayda sağlıyacaktır yani kısaca google botu yollar ama yükselmenizi sağlamaz çünkü 20 sitenin bulunduğu pr 7 bi sayfadan link aldınız diye pr7 sayfadan link aldınız anlamına gelmez zararının bile dokunduğunu söyleyenler var onun yerine dizinlere veya makale sitelerine ekleyebilirsiniz


8.


içeriği güncel tutabilirsiniz genelde yükselmenizi sağlamasada hit getirisi olucaktır bu gibi güncellemeler bazı sitelerde işe yarar ama yapılan hatalar neticesinde bazı sitelerede zarar verir örneğin ana sayafaya haber koyuyorsunuz sitenizle ilgili eğer çıkmak istediğiniz kelimeye göre seoladıysanız girdiğiniz haberlerde bir süre sonra ilgisizleşirse yarardan çok zarar getirir



4.

taglar yararlıdır ancak uğraşmak istemiyorsanız tag eklentisi kurulur çünkü oda yarar sağlıyor desenizde bir süre sonra (bakın bir süre diyorum çünkü google kısa vadeli olarak düşünülmez) sitenize zarar sağlamaya başlar heleki abartan tiplerdenseniz ilgilisiz kelimeler çok zarar sokar

onun yerine makale veya yazının içine tag gireceğiniz kelimeleri gömmektir (gömmek derken alakasız şekilde koymak değil cümelelere uydurmak) fazla vaktinizi almaz ama sitenizi kurtarır.


7.

sitemap sanırım sitede oluşturun demişsiniz sitenin bir yerine oluşturmanız başta etkili olucaktır indexlendikten sonra o sitemapı tutmayın orda. gün gün eklenen kelimelerle o sayfa spam sayfadan ileriye gitmiyecektir onun yerine sayfaları çapraz şekilde birbirne linkleyin google botları yolunu bulur.
 

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Katılım
25 Ocak 2005
Mesajlar
7,131
Reaction score
89
mathiaxbars
6.
toplist konusunda tam tersini savunan arkadaşlarda var. Yani toplist'lere eklemenin çok faydasını görenler. Bende genelde toplistlere pek bulaşmam. Dizinler genel tercihimdir.

8. Rica etsem bu yazdıklarına bir örnek verebilir misin ? Ne gibi zararı dokunabilir ki.

4. Madde konusunda bende size kısmen katılıyorum. Yazıya tag girişleri fazla abartılmamalı. Eğer tag girilecekse'de abartmadan 2-3 tane girilmeli ve bu linkleri aşağıdaki bir bölümden değil de yazı içerisinden vermeniz her açıdan daha mantıklı olacaktır.

7. bu bölüme pek katılmıyorum. Eğer siteniz özgün içerikli ve sürekli güncelleniyorsa sitemap oluşturlur ve yeni konularda pingler gönderilirse botların sitenizi sürekli güncel olarak algılaması kolaylaşır.
 

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Temmuz 2006
Mesajlar
9,530
Reaction score
122
topliste gelince tersini savunanlar tabi olucak bir çok yoldan varılabilir bazısı google ın istediği gibi site yapıp (yağcılık) öyle üstlere çıkar kimisi googleın acıklarından yararlanıp çıkmak ister ama yeni siteye yapmaya ve google ı anlamaya başlayanlar sitenin alt tarafını toplist linkleriyle dolduryorlar haliylede nekadar link girişi oluyorsada sitenin ana sayfasından okadar link çıkışı oluyor ve google bunu sevmez ilk kötü etkisi bu ikincisi zararlı demedim dikkatedersen ama belli bi faydasıda yok pr si yüskek bi topliste ana sayfada var bi 30-40 site sana bunun dönüşü pr 1-2 almışsın gibi bir değer ,boşa vakit kaybı kaldıki orda absürt içerik title da anlamsız kelimeler geri dönüşü kötü oluyor bir süre sonra (tabi iyi bir kelimeden basediyorum bütün yazılarımda , rekabet edilen kelimelerde)



yazdıklarıma örnek istemişsin onlar tamamen deneyim vermek isterdim ama artık yoklar:D Ama mesela sen rekabet olan ama yazılabilecek fazla konusu bulunmayan bir kelimede yükselmek istiyorsan güncellenen birde site yaptıysan güncellemek zorundasın ve zamanla konun biter elde bişey kalmaz sonra girmem diyosan yanılıyorsun çünkü siten ona göre ayarlanmıştır ve sonra girmessen gelen kişiler 1 yıl önceki konulara gıcık olmaya başlarlar sen mecbur güncellemek için ilgisiz benzer veya önceki yıllara göre yazılar girmeye başlıyacaksın bir süre sonrada sitenin yarısı ilgisiz bir konu olucak ve o istediğin kelimede düşüceksin (bu bir örnektir kelime bazlı çalışınlara hitaben)

onun yerine ana bölümleri konunun ana başlıklarıyla sabitler belli bir bölümü güncellersin daha mantıklıdır.




son 7 de, üste dediğim gibi küçük siteler beni ilgilendirmez basit rekabetsiz bir kelimede en fazla 500 sayfa yap ama geliştirmek istediğin bir sitede bir bölümü sitemap yaparsan sayfalarca konu veya kelime demek bir süre sonra bu etkisi olduğunu sanırsın ama indexlenmeden ve bi kaç hit çekmeden ileriye gidemessin istediğin kelimedende düşersin.



Bunlar benim deneyimlerim sadece alternatifi göstermek istedim yeni başlıyacaklar veya bilmek istiyenler başlarına bunlarında gelebiceğini bilsin 2 yıl iyi gidersiniz bi bakarsınız sizden iyisi çıkar bunları yapmadınız diye sayfalardan şutlanırsınız sonra 2 yıllık sitem aramalardan düştü diye konu açarsınız:D
 

draga

0
İyinet Üyesi
Katılım
11 Şubat 2008
Mesajlar
2,842
Reaction score
3
Konum
C:\WINDOWS
PR'li siteyle link değişimi yapmak üst sırada çıkarmaz. Kaliteli siteyle değişim işe yarar.

Özgün içerik. Ayrıca özgün içerikte üst sırada çıkarsın çünkü adı üstünde özgündür ve bir tek sende vardır. Atıyorum Amerika israil savaşı yazarsın başka hiç bir sitede yoktur bu bir tek sende vardır doğal olarak sen çıkarsın. Özgün içeriğin diğer içeriğin üst sırada çıkmasına faydası yoktur.

Üst sırada mı çıkmak istiyorsun ? Tek yolu backlink.. Bir sitem var backlink kelimelerimi biliyorum yeni site açıyorum kelimelerime göre içerik ekliyorum link veriyorum bir haftada ilk 3 sayfada.. Örnek; Msn nickleri özellikle bildiğiniz gibi çok rekabet edilen kelimedir daha çok bu tür içerik ekliyip link veriyorum ve gerçekten çok işe yarıyor

@konudışı

Üstadlara sormak istiyorum, şimdi biz backlink aldık bir siteden ve site bizi yukarıya taşıdı bu backlink silinirse sıralamada gerilermiyiz ?
 

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Temmuz 2006
Mesajlar
9,530
Reaction score
122
tabiki etkisi sana nekadar olmuşsa silinincede okadar puanın düşer ancak o sayfanın google tarafından indexlenmesi ve linkinin olmadığını farketmesi lazım alt sayfalardaysa ve güncelleme olmuyorsa anlaması zaman alıyor
 

draga

0
İyinet Üyesi
Katılım
11 Şubat 2008
Mesajlar
2,842
Reaction score
3
Konum
C:\WINDOWS
tabiki etkisi sana nekadar olmuşsa silinincede okadar puanın düşer ancak o sayfanın google tarafından indexlenmesi ve linkinin olmadığını farketmesi lazım alt sayfalardaysa ve güncelleme olmuyorsa anlaması zaman alıyor

hmm.. eğer böyleyse güncellemeden sonra tüm sıralamaların değişmesi gerekmez mi ? sonuçta çoğunluk linkleri siliyor güncellemede. İnsanda korku oluyor hit düşerse diye hele ki filtre olayını da yaşamış biri olarak :)
 

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Temmuz 2006
Mesajlar
9,530
Reaction score
122
hmm.. eğer böyleyse güncellemeden sonra tüm sıralamaların değişmesi gerekmez mi ? sonuçta çoğunluk linkleri siliyor güncellemede. İnsanda korku oluyor hit düşerse diye hele ki filtre olayını da yaşamış biri olarak :)

tüm sıralamalar değişiyor zaten ancak pr değeri verdikten sonra diğer güncellemeye kadar bekliyor (uzun zamanda bir olanı demiyorum zaten google günceller bana göre sık sık güncelliyor ama size gösteriliş zamanı sıradan) tabi arada kendi pr den farklı güncellemeleride var ama sıralamayı etkileyen faktörlerden biri pr olduğu için ona hiç değilse linkiniz kaldırılsada iyi puan alıyorsunuz ondan hemen etkisi gözükmüyor.


Bana göre google ı 1 aylık bir sürede anlayamassınız yani bi kelimede com.tr linki linkleri silindi diye veya bi hafta kapalı kaldı diye gerilere atmaz ama birinci olana kadar bekletmiştir bunlara önem vermiştir
 

pacey666

0
İyinet Üyesi
Katılım
18 Mart 2005
Mesajlar
362
Reaction score
0
Konum
<div id="con
Karşılıksız pr 4 bir siteden alınan link, pr 6 siteden çapraz değişim ile alınmış linkten daha faydalıdır. Ancak pr 6 siteden çapraz değişim ile alınmış link sitenizi indexletme açısından karşılıksız pr 4 bir siteden alınmış linkten daha faydalıdır.

2 - 2 = 0 (kıssadan hisse)
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst