İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Seo İpucu Google’da Yükselmeye Etki Eden 5 Faktör

E3FN

0
İyinet Üyesi
Katılım
14 Şubat 2012
Mesajlar
78
Reaction score
0

pdjuu.jpg


Google gibi düşünmek çoğu zaman başarıya giden yolun ve arama sonuç sıralamalarında bir üst sıraya çıkmanın anahtarı olduğu için, Google’ın hangi kriterleri göz önünde bulundurduğu üzerine kafa yormak ve bu kriterlerle ilgili gereken çalışmaları yapmak akıllıca bir tercih olacaktır.

Bilindiği üzere hali hazırda 200′den fazla kriterin ve etkenin Google tarafından değerlendirildiği tahmin ediliyor. En önemli ve değerli görülen kriterler ise şu şekilde başlıca listelenebilir:



1- Domain

Matt Cutts burada yayınladığı videoda domain yaşını değerlendirdiklerini, ancak çok da ciddi bir fark oluşturmadığını ifade etmiş. Aynı zamanda anahtar kelimenin domain içinde geçmesi de SERP sonuçlarında söz konusu anahtar kelimeyle alakalı olduğunuz izlenimini hem kullanıcı, hem de Google botları nezdinde uyandırabilir. Ayrıca WHOIS bilgilerinin düzenlenmesi de kurumsal siteler için mutlaka önemlidir.



2- Anahtar kelime

URL, title, header, meta description ve meta keyword alanlarında anahtar kelime mutlaka yer almalı. Ayrıca h3-h2-h1 gibi başlıklarda da keyword kullanımı sıralamada fark oluşturmaya yardımcı olabilir. Yazı içerisinde anahtar kelime yoğunluğunun çok oluşu da yine bir anlam ifade edebilir.



3- Güncel içerik

Caffeine güncellemesinden sonra updated, yani güncellenmiş içeriklere olan önem artmış bulunuyor. Dolayısıyla sürekli güncel siteler (haber siteleri gibi) sıralamada daha önde boy göstermeye başladı. İçeriğin ne zaman yayınlandığı da artık ciddi bir etken.



4- Arayüz

Sayfa yüklenme hızı, site içi navigasyon, resimler için “alt” etiketi kullanımı, aşırı link çıkışı gibi detaylara mutlaka özen gösterilmeli. Mümkün olduğunca 404 hatası veren kırık linkler düzeltilmeli.



5- Sosyal medya

Bu sayfada Twitter’da yapılan çalışmaların Google SERP’i etkilediği kanıtlanmış. Dolayısıyla artık sosyal medyada aktif olarak yer almak sıralama sonuçlarında bir üst sıraya yükselmenize olanak tanıyabilir.

Kaynak: http://backlinkmag.com/googleda-yukselmeye-etki-eden-5-faktor/
 

streetwise

0
İyinet Üyesi
Katılım
12 Haziran 2013
Mesajlar
12
Reaction score
0
artık domain o kadar etkilemiyor bende öyle en azından ama diğerleri doğru.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst