İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Google de online qumarhane reklamı

klon

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Ekim 2012
Mesajlar
18
Reaction score
0
http://img4.imageshack.us/img4/9926/gametwist.png

Üstteki resimde google adsensenin bir sitede yayımladığı online qumar sitesi reklamını görüyorsunuz , bende ekran görüntüsünü hemen tartıştığımız adsense türk forumlarında aynen aşağıdaki yazı ile verdim

Sordum.net domaini adsense için durdurulmuştu hatırlarsanız , sebebi freeware yazılım vermemizdi , az önce adsense reklamlarında Online qumarhane reklamı gördüm resmi de aşağıda , Bu resmi Googleden sitesi banlananlara ithaf ediyorum , bu arada buradaki kraldan çok kralcılara da kapak olsun

https://productforums.google.com/forum/#!msg/adsense-tr/IyLN8Y3UBQA/17YjBo-2x5sJ

BU ne kepazeliktir , bunlar Para için yakında uyuşturucu da satar
 

May

0
İyinet Üyesi
Katılım
29 Kasım 2010
Mesajlar
1,805
Reaction score
27
Konum
Jupiter
Google için giren paranın hesabı sorulmaz ama çıkan para ince elenir sık dokunur
 

Eif

0
İyinet Üyesi
Katılım
26 Ocak 2005
Mesajlar
7,944
Reaction score
248
Şimdi aslında yasaların izin verdiği bölgelerde yayınlanabiliyor. Ama bu sitede sanal paralar mı dönüyor tam incelemedim. qumarhane kapsamına girmiyor olabilir. Çeşitleri var; piyangolar, spor yasakparaleri gibi gibi...

Ek olarak eğer sitelerinizde bu tarz reklamların çıkmasını istemiyorsanız hassas kategorilerden engelleyebiliyorsunuz.
 

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Katılım
25 Kasım 2004
Mesajlar
7,485
Reaction score
63
Konum
Antalya
qumar her ülkede yasak değil.
Kaldı ki o göstermiş olduğun sitede basit oyunlar yer alıyor.Amerikada her yerde var.
 

klon

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Ekim 2012
Mesajlar
18
Reaction score
0
İyide şu an türkiyede gösteriliyor bu reklamlar , Googlenin politikaları Türk yasalarından üstünse birşey diyemem ama ben gerekli yerlere şikayetlerimi yaptım umarım iyi bir ceza yerler , ayrıca Google şirketinin O qumar içerikli site reklalarını yelpazesine alması Ahlaksızlıktır , oldu olacak üstte de yazdığım gibi saks ve uyuşturucu işine de girsinler.
Bu arada O site %100 Online qumarhanedir (nereden bildiğimi sormayın , 25 yıldır bu işlerin içindeyim)

ilaveten googlenin online qumarhane reklamı vermeye yetkisi yok aşağıda türkiye için geçerli kuralları

http://img19.imageshack.us/img19/8471/qumark.png


Çevrim içi kısmına dikkat ; İddia ve piyango diyor , Oysa örnekteki Online qumarhane

kaynak:
http://support.google.com/adwordspolicy/bin/answer.py?hl=tr&answer=176014&rd=1
[MENTION=10520]CaLViN[/MENTION] : zar atmakta basit bir oyundur ama qumardır , gelelim o sitedeki basit oyunlara , Almanyada da heryerde var genellikle sahipleri Yahudilerdir , Oyunlar hakkında kısaca bilgi vereyim , Almancası : Automat , automat spielen derler (Otomat oynamak) , USA da Slot games (Slot Machines) diye geçer , Tüm dünyada qumar bağımlılığının şu an ki yegane sebebidir , ilk örneklerini Kollu diye tabir edilen makineler oluşturur fakat teknolojinin gelişmesi ile birlike bu mekanik kısım azalmış (Halen meraklıları için vegaslarda birkaç makine bulundurulur) fakat büyük kısmı Video Slot Machines e dönüşmüştür , bu makinaların en büyük üreticilerinden biri Admiral grubudur
http://www.novomatic.com/en/gaming_and_entertainment/electronic_casinos/hr/1638/
Peki neden insanlar bağımlı hale gelir bunu sebebi de Dönen resimlerdeki subliminal mesajlardır , bilinçaltına gönderilen ama gözle görülemeyen bu mesajlar ilk olarak 2. dünya savaşı sırasında kullanılmaya başlandı , daha sonra gizlice başkanlık seçimlerindeki reklamlarda kullanıldığı ortaya çıkınca USA da yasaklandı , ama qumar makinaları bu eski tekniğin gelişmiş versionunu kullanıyorlar , uzun süre bu mesajlara maruz kalındığında (yani uzun süre oynandığında) kurtulunması zor bir bağımlılığa neden oluyor , yani ; yasak bir teknoloji ile insanların parasını alıyorlar (Tam yahudilere göre bir zanaat) , neyse burada anlatacak daha çok şey var ama bu kısa bilgiler umarım yeterli olmuştur
 

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Katılım
25 Ocak 2005
Mesajlar
7,131
Reaction score
89
ha bu siteler ha legalpara, misli, bilyoner vs... 'den oyun oynamışsın. Arada yöntem dışında amaç olarak pek bir fark göremiyorum.

Yakında (5 sene mi diyeyim, 10 sene mi diyeyim bilemedim...) bu siteler üzerinden de bu tarz oyunlar yavaş yavaş çıkmaya başlarsa fazla şaşırmayın derim.
:=)
 

klon

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Ekim 2012
Mesajlar
18
Reaction score
0
Görüşünüze birebir katılıyorum ,
üstteki konuyu zaten şu amaçla açtım ve üstünde duruyorum : birçok site kıldan tüyden sebeplerle banlanıp , Google adsense türk çalışanları ,sanki Google adsense ahlak emsali gibi davranışlar sergiliyorlar , Oysaki bu davranışları günde cent hesabı yapanların emeğinin üstüne yatılmasına sebep oluyor , Bu şahıslar çalıştıkları şirketin iç yüzünü biraz daha irdeleyip ona göre hareket etsinler ve Kraldan çok Kralcı olmasınlar , çünkü ; Paranın ne ahlakı ne dini nede imanı vardır en güzel örneği yukarıda
 

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Katılım
25 Kasım 2004
Mesajlar
7,485
Reaction score
63
Konum
Antalya
Ben de bu qumar yani yasakpara olayını onaylamıyorum.Kendim asla oynamam,inancımız gereği de uygun değil.
Ama ben bu konuda google konusunda bir sakınca göremiyorum.Bu tür reklamları yayınlamak isteyen site sahipleri adsense hesabından özel olarak girip aktif etmeleri halinda yayınlar başlıyor.
Kullanıcı tarafından bakarsak her gün televizyonlarda nesine ve bilyoner reklamları dönüyor.Üç tane çileği yan yana getirmekle beşiktaş maçına 10 lira basmak arasında pek bir fark göremiyorum.:)
 

Hakan Damar

0
İyinet Üyesi
Katılım
18 Haziran 2011
Mesajlar
740
Reaction score
6
Konum
USA
qumar sadece hukuksal ve dini yasakları dahilinde olan ülkeler için bir problemdir. Dünyanın geri kalanı için normal bir şey. Diğer arkadaşların dediği gibi gidip nasıl Türkiye'de İddaa, Süper Loto, v.s. oynanıyorsa, orada da farklı şans oyunları oynanıyor.

Google'un tüm reklam yayınlama politikasını okumak gerek. Şikayet bile etseniz, yayıncılar onay vermeden biz otomatik bütün sitelerde yayınlamıyoruz der veya ilgili sitenin Türkiye'ye erişim izni varsa, bizim reklamlarını yayınlamamız için nasıl bir engel olabilir der çıkar işin içinden.

1 kere Vevo konusunda karşı, karşıya geldim Google ile şöyle söyliyim; kendi avukatları hariç dünyada yalaka o kadar çok avukat var ki Google'un peşinden koşan, işi olsun olmasın sırf bir şeyleri Google'a raporlayıp karşılığında iş alabilme ihtimaline karşın deli gibi çalışıyorlar. Çünkü Google tarafından alacakları en ufak işten dahi kazanacakları para 1 yılık kazançlarından fazla. Durum böyle olunca işi olsun, olmasın Google'un haklarının savunucusu oluyorlar.

Sizi anlıyorum, bana da zamanında çok haksızlık yaptı ve bunun karşılığında çok ciddi zararlar etmeme sebeb oldu fakat Google şuan tek el piyasası politikalarını uyguladığı için biri çıkıp piyasanın %45'i ni ele almadığı sürece Google bu rahat tavırlarına devam edecektir. Bu nedenle Microsoft'un Yahoo'u almasına olumlu bakıyorum. Bing ile Yahoo tam olarak birleşirse pazarın %15'ne hakim olacaklar. Düzenli çalışma ile belki bir kaç yılda %40 civarlarına gelebilirler. Bu olduğu zaman biri ticket atsın Google'a ve bakalım böyle rahat önüne geleni programlardan atabilecekler mi!

Şu durumda Google ile savaşmak mantıksız. Kendi içerisindeki farklı ürünlerini bile ezebilen bir yapıdalar. En iyi cevap Türkiye'de Yandex'i kullanmak olacaktır. Google, Türkiye pazarını kaybedeceğini anladığında, heralde oturup tekrar bir düşünür.

Saygılar.
 

klon

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Ekim 2012
Mesajlar
18
Reaction score
0
Sorun her nedense Adsense Türk kısmında , nasıl bir mantıkları var yada yok çözmek olanaksız , bir hata olmuş olabilirmi düşüncesi yok direkt googleyi savunma pozisyonu alıp sürü psikolojisi ile hareket ediyor rezil oluyorlar , şu nedenle banlı olabilir diyorlar , yüzlerce örnek site gösteriyoruz bizim için sözde ban sebebi olan ama diğerlerinde sorun olmayan , hemen başka bir bahane arayışı ... illa banlı kalacak , SEBEP ? yok , bu böyle devam edip duruyor en sonunda bakıyorsunuz karşınızdakinin mantıklı düşünme yetisi yok , kasten ve bu işten zevk alır izlenimi vererek ben bir MORONUM tarzında yazıyor , vazgeçiyorsunuz , Milyonlarca insana yardım olsun diye yazılım üretiyorsunuz ve host parasını cebinizden ödemişsiniz , harcadığınız vaktin haddi hesabı yok , salağın birinin canı istedi diye zaten 3 kuruş olan adsense gelirinden oluyorsunuz , ee bize başka seçenek bırakılmıyorsa bizde freeware işinden vazgeçer shareware ye başlarız
 

Eif

0
İyinet Üyesi
Katılım
26 Ocak 2005
Mesajlar
7,944
Reaction score
248
Adsense Türkiye ekibi şikayet üzerine ban atıyor. Şikayet varsa bu işte bir iş var deyip direk domaini banlıyor :) İnceleme zahmetinde bulunduklarını ben pek sanmıyorum.

Ban nedeni: Gözünüzün üstünde kaşınız var.
 

klon

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Ekim 2012
Mesajlar
18
Reaction score
0
Sanıyorumki bu da istismara en açık olan kısım , freeware üreten bir siteyi banlamış online qumar reklamı yayımlayan bir adsense , Tanrılar çıldırmış olmalı
 

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
19 Temmuz 2008
Mesajlar
12,395
Reaction score
254
yandex bir gireydi şu işe
bir de adsense yüksek mühendisleri işten atılaydı eyiydi.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst