Google geç index sorunu nasıl çözülür?

KaRNeC

İyinet Üyesi
Katılım
4 Ekim 2002
Mesajlar
2,829
Reaction score
260
Konum
Kahramanmaraş
İnternet sitesi sahiplerinin en büyük sorunlarından biridir içeriklerinin Google tarafından geç indexlenmesi ya da ilk sıralardan değil de arka sayfalardan indexlenmesi sorunsalı. Peki Google algoritmaları ve yeni güncellemeleri sonrasında nelere çok fazla dikkat ettiğini merak ettiniz mi? 2014 yılından bu yana Arama Motoru Google kullanıcı deneyimlerini de dikkate alarak güncelalgoritmalar ile arama yapan kullanıcıların aradıklarına kısa sürede ulaşmasını sağlamaya çalışıyor. Bu yüzden eskiden olduğu gibi anında index almak kolay değil. Google sizin sayfanızı ilk sıralarda indexliyordu ya eskiden, bu da çok zor artık. Zor olmasının nedeni sadece rekabetin artmış olması değil. Google tarafından geliştirilen yeni yöntemler. Bu yöntemlerin neler olduğunu öğrenmek için yıllara göre hangi güncellemelerin yapıldığını incelememiz gerekir. İşte “Google geç index sorunu nasıl çözülür?” sorusunun yanıtı.

Siteniz Google tarafından geç indexleniyorsa bunun birçok sebebi olabilir. Bunları madde madde açıklamaya çalışayım.

Site otoritenizin düşük olması

Her sitenin bir otorite puanı vardır. Bu otorite puanını moz.com‘dan sorgulayabilir, sitenizin otoritesini (DA – Domain Autority) öğrenebilirsiniz. Rakibiniz olan siteler sizden yaş olarak büyükse, backlink sayısı olarak sizden iyi durumdaysa ya da spam değeri sizin sitenizden daha düşükse, onların sizin anahtar kelimelerinizde sizden daha üst sıralarda olması normaldir. Peki bu durum hiç değişmez mi? Otoritesi büyük olan site hep sizden önde mi çıkar? Hayır sizin de ilk sıralarda çıkma olasılığınız vardır.

mozrank-spam-araligi.jpg

Googla tarafından tam ya da manuel spam almış olmanız


Google kurallarını ihlal ettiğinizde, Google faklı yöntemlerle bu ihlalleri fark eder ve sitenize ceza verir. Google bunu sadece algoritmaları ile fark etmez. Bazen Google’nin gözünden kaçan durumları rakipleriniz de Google’ye haber vermiş, sitenizi ihbar etmiş olabilir. İnceleme sonunda siteniz Smap cezası aldı. Sonrasında itiraz ederek ya da rüşvet vererek manuel ya da tam spamdurumundan yırttınız diyelim. Siteniz aynen evlenmiş ve boşanmış bir kadın durumundadır. Yani artık bekar değil dul’dur. Dul ile bekar kız evlenmek istese, hangisinin talibi daha çabuk çıkar?


Anahtar kelime (keyword) yanlış kullanımı

İçeriklerinizi oluştururken çok fazla anahtar kelime kullanmak sitenizin o anahtar kelimedehemen çıkacağı, ya da rakip sitelerin önüne geçeceği anlamına gelmez. Teşbihte hata olmaz derler ya. Evin önüne nohut ekeceksiniz. Çok gür çıkması için bir çuval nohutu tarlaya sık sık dökmeniz durumunda, birkaç gün sonra çıkacak olan nohutların çok büyümediğine, gelişmediğine şahit olacaksınız. Yani nohutları sık sık dikmekle verim alamazsınız. Seyrek dikilen nohutlar daha rahat hareket eder ve daha çabuk gürleşir. Aynen makaledeki anahtar kelimeler gibi. Anahtar kelime yoğunluğunuz yüzde 2-5 arasında olmalı aşırıya kaçılmamalıdır.


Sunucudaki yavaşlık ve hantallık

Kullanıcılar sitenizi gezerken bir an bile olsa beklememelidir. Onların zamanı kıymetlidir. Sayfalar hemen açılmalı, resimlerin yüklenmesi hızlı olmalıdır. Google sitenizin yavaş olduğunu fark eder ve optimize edilmemiş sitelere kullanıcıları yönlendirmek istemez.

Siteniz mobil uyumlu olmalı

Günümüzde artık mobil kullanımı o kadar arttı ki, 2006 yılında yüzde 10 olan mobil kullanımı günümüzde yüzde 90’ları bulmuştur. Mobil uyumlu olmayan sayfalar, mobil uyumlulara göre daha az tercih edildiğinden siz de bir an önce sayfanızı kullanıcı dostu mobil sayfalara dönüştürün.

Sosyal medya paylaşımlarına önem verin

Eğer sosyal medya hesabınız yoksa kesinlikle hemen oluşturun. Özellikle Facebook, Twitter ve Youtube hesabınız olsun. Güncel paylaşımlarınızı buralarda da paylaşın ki, oralardan da referans hitleriniz gelsin. Sosyal medya sayfası daha büyük ve aktif bir rakibiniz varsa, onun karşısında sosyal medya desteği olmadan tutunmanız çok zor olacaktır.

Site haritası kullanmayı ihmal etmeyin

Sitemap ya da site yol haritası olarak da ifade edilen, sitenizdeki ana ve tali kısımları Google’nin daha kolay algılamasını sağlayan aracı kesinlikle kullanın.

Otoriter ve güncel sitelerden backlink sağlayın

Türkiye’nin en büyük ve otoriter siteleri genellikle haber ve gazete siteleridir. Örneğin Cumhuriyet.com.tr ile yenisafak.com.tr gibi gazete siteleri en otoriter sitelerin başında gelmektedir. Sadece haber değil, com.tr’li ve otoriter farklı siteler de bulabilirsiniz. Örneğin mybb.com.tr kendi alanında en otoriter sitedir. Buradan alacağınız linkler sizi fazlasıyla ihya edecektir.

Site içi SEO yöntemlerini uygulayın

Sitenizdeki içeriklerin kullanıcıları sitede tutucu ve onları tekrar sitenize getirecek düzeyde olmasını sağlayın. Sitenizi ziyaret edenler, sitenizin kaliteli olduğuna ikna olurlarsa sitenizi sık sık ziyaret edebilirler. Siz de bunu yapıyorsunuzdur. Bir konu aradınız ve ilk sayfada bir kaç siteye girip baktınız. En akıllıca ve mantıklı açıklamanın olduğu sitede karar kılıp içeriği okudunuz. Sonrasında aynı aramayı tekrar yaptığınızda da aynı siteyi arayacaksınızdır. Google bu şekilde gelen hiti çok önemsemektedir.

Rakip analizi yaparak rakiplerinizin desteğini öğrenin

Sizin anahtar kelimenizde sizden önde olan siteleri analiz ederek, nasıl sizden öne geçtiğini inceleyin. Muhtemelen sitenizden daha otoriter, daha sağlam referans bağlantısı olan ve de daha güncel sitelerdir sizin önünüzde olanlar. Siz de özellikle backlink analizi ile rakibinize gelen backlinklerin benzerini sitenize sağlayabilirsiniz.

Sitede gezinmeyi teşvik edin

Sitenizin görünümü ve içerikleri o kadar kaliteli görünsün ki, sitenizde başka neler varmış, ziyaretçinin istifade edebileceği başka sayfalar da var mıymış? Bunu ziyaretçiye siz sunmalısınız. Örneğin “Bu yazıyı okuyanlar şu makalelere de göz attı”, “Benzer yazılar” ya da “Yeni eklenen içerikler” gibi içeriğin olduğu sayfanın altına ya da yanına farklı içeriklerin başlık ve görsellerini de ekleyebilirsiniz.

Daha detaylı bilgi için site adresinizi yazarsanız, size en uygun yöntemle indexleme hızınızın artmasını ve de ilk sayfalardan index almanızın yollarını arayabiliriz.

Kaynak: Necmettin Kar
 

SebastiHan

0
İyinet Üyesi
Katılım
26 Ekim 2002
Mesajlar
395
Reaction score
85
Konum
Almanya - Flensburg
Sitenin kalitesi düştükçe index hızı da düşüyor. Sitede güncel kaliteli içerik sunuldukça index hızının 1-2 saniyeye kadar düştüğüne şahit oldum. Ancak son yıllarda sadece güncel ve kaliteli içerik de yeterli olmayabilir. Site açılış hızı, ziyaretçilerin sayfada kalma süresi ve backlink kalitesi de etkili oluyor index hızında.
 

YelizTurkmen

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
13 Aralık 2018
Mesajlar
160
Reaction score
17
Konum
Meram
Teşekkürler
Geç index alma sorununu hala çözemedik biz. Yukarıda yazdıklarınızı aynen uyguluyoruz. ancak yine de indeks alma konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
 

Ustad46

0
Onaylı Üye
Katılım
16 Kasım 2008
Mesajlar
1,166
Reaction score
20
Bu aralar indexler çok geç oluyor ve Google indexlerinde düşüş oluyor. Genel bir durum mu acaba?
 

Pire-Ferhat

0
Onaylı Üye
Katılım
2 Aralık 2004
Mesajlar
401
Reaction score
19
Çok istifade ettiğim bir çalışma olmuş. Emeğinize saglik üstadim.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Elektronik Sigara Cicisex Porno
Üst