İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Google gözünde backlinkin değeri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

gokhans19

0
İyinet Üyesi
Reaction score
29
Bizzat google yetkilisinin ağzından:

Bağlantılar neden önemlidir?

Sitenize diğer sitelerden verilen bağlantılar, sitenize yeni
ziyaretçiler sağlar. Eğer bu bağlantılar, diğer siteler tarafından
sitenizin içeriği değerli görüldüğü için verilmiş ise, Google bunu
pozitif bir sinyal olarak algilar ve sitenizin Google gözündeki önemini
arttir. Sitenizin içerik analizi, coğrafi konumunun ilgili olması diğer
sinyallerden bazılarıdır. Kullanıcının aradığı anahtar kelimeye
karşılık olarak, 200'den fazla sinyal (sitenizin içerik analizi ve
yukarıda bahsettiğimiz bağlantılar da bu listede bulunmakta) dikkate
alınıp en alakalı sonuçlar kullanıcıya sunulur.

LitmuS

0
İyinet Üyesi
Reaction score
9
yani 1 kelimeye en az 200 linkmi kasmamız yada kendileri doğal yollarla eklemeleri lazım, google yetkilisi senmisin kaynak göstermemişsinde :)

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
Hayır öyle değil. Siteden yapılan link çıkışını google pozitif sinyal olarak algılıyor. Daha bunun gibide 200 civarı sinyal oldugunu söylüyor...Sen kalkıp kelimene 200 link kas demiyor yani :)

gokhans19

0
İyinet Üyesi
Reaction score
29
yani 1 kelimeye en az 200 linkmi kasmamız yada kendileri doğal yollarla eklemeleri lazım, google yetkilisi senmisin kaynak göstermemişsinde :)

Beyler biraz mantıklı düşünün. En azından okuduğunuzu anlayın. Orada ne yazıyor? Backlink sinyallerden sadece bir tanesi. Sitenin içeriğinin coğrafi konumuyla benzer olması gibi etkenlerde diğer sinyallerden birkaçı.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
saçma sapan çoğul konuşma ben anladım zaten kaldı ki zaten bilinen şeylerdi...sadece 200 oldugunu bilmiyorduk :)

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
İki kelime hiçbir bilgi içermeyen bir yazı yazmışsın, onun hakkında soru soran ilgilenen bir insan bulmuşsun ona da okuduğunu anlayın deme bence.

gokhans19

0
İyinet Üyesi
Reaction score
29
İki kelime hiçbir bilgi içermeyen bir yazı yazmışsın, onun hakkında soru soran ilgilenen bir insan bulmuşsun ona da okuduğunu anlayın deme bence.

Bilgi içermeyen mi? Ayıksındır umarım. Altın bir bilgi paylaştım sen bilgi içermediğinden bahsediyosun.
Benim işime yaramıyor diyebilirsin ama bilgi içermiyor diyosan sorun sende.

LitmuS

0
İyinet Üyesi
Reaction score
9
hacı bu gün tersten kalktın her halde, ben sadece bilmediğim için bir soru sordum ayrıca kaynak göstermediğin içinde google yetkililerinin agzından diyorsun kaynak göremediğin içinde senmisin google yetkilisi dedim ''Ayıksındır umarım'' ''mantıklı düşünün'' ''okuduğunuzu anlayın'' gibi kelimelere gerek yok yakışmıyor bu kelimeler bize verdiğin 1 bilgi bilmediğimiz için soruyoruz onada binbir laf etmene gerek yok kelime yapcaksanda bilgi verme o zaman şu güzel günde kalbini kırmayım

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
Ben çoğul senin için konuşmadım. Litmus ve muhtemelen ondan sonra aynı şeyi diyecekler için.

Aynı şeyi demeleri normal değil mi sence? Sen peki bu yazdıgını ne kadar anladın? Şu içerikle alakalı coğrafi konum kısmını bana izah edebilirmisin onuda ben anlamadım...

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
5
Bilginin Kaynağı.
kimden Inside AdSense <[email protected]>
yanıt [email protected]
kime [email protected]
tarih 31 Ağustos 2009 16:45
konu [Inside AdSense-Türkçe] hek yolu ile eklenen bağlantılar
Sitelerinizin dizinimize eklenmesi ile ilgili iletinin AdSense yayıncılarımızın da ilgisini çekebileceğini düşündük. Bu yüzden bu iletiyi sizinle AdSense blogumuzda paylaşmak istedik.

Son zamanlarda bazı site yöneticilerinin gerek kendi sitelerini, gerekse müşterilerinin web sitelerini üst sıralara taşımak için hekleme yoluyla link aldıkları yönünde iletiler alıyoruz. Bu konu, sizin de mesajlarınız sayesinde, dikkatimizi çekti ve konuyla ilgili Site Yöneticileri Yardım Grubumuz'da konuya açıklık getirmek için bir başlık açtık. Konu hakkında çok sayıda geri dönüş aldık ve yazımda (bahsettiğim başlık doğrultusunda) sizlerden gelen sorulara açıklık getirmek istedim.

Bağlantılar neden önemlidir?

Sitenize diğer sitelerden verilen bağlantılar, sitenize yeni ziyaretçiler sağlar. Eğer bu bağlantılar, diğer siteler tarafından sitenizin içeriği değerli görüldüğü için verilmiş ise, Google bunu pozitif bir sinyal olarak algilar ve sitenizin Google gözündeki önemini arttir. Sitenizin içerik analizi, coğrafi konumunun ilgili olması diğer sinyallerden bazılarıdır. Kullanıcının aradığı anahtar kelimeye karşılık olarak, 200'den fazla sinyal (sitenizin içerik analizi ve yukarıda bahsettiğimiz bağlantılar da bu listede bulunmakta) dikkate alınıp en alakalı sonuçlar kullanıcıya sunulur.

hek yoluyla eklenen bağlantılar nedir?

hek yoluyla eklenen bağlantılar genelde sitelere hekerlar tarafından, içerik yönetim sistemlerinin (CMS) veya eski sürümleri kullanılan sunucu yazılımlarının açıklarından faydalanılarak eklenirler. Bu bağlantılar bazen CSS özellikleri kullanılarak saklı konulmakla birlikte (örneğin display:none), bazen de görünür bir şekilde eklenmektedirler. Kullanılan tekniğe bağlı olmaksızın bu tür bağlantılar, asıl amaçları Google algoritmalarını ve dolayısıyla Google sıralamasını uygunsuz bir şekilde etkilemek olduğundan dolayı Site Yöneticisi Yönergelerimizi ihlal etmektedirler.
Aşağıda hek yoluyla eklenen bağlantıları tespit ettiğimiz gerçek bir siteden aldığımız örneği görebilirsiniz.

Sayfanın kullanıcılar tarafından görülen hali:

Sayfanın Googlebot tarafından görülen hali, CSS kullanılmadan:

hekleme yoluyla edinilen bağlantılar, sitenizin uzun vadede Google arama sonuçlarındaki görünürlüğünü olumlu bir şekilde etkilemezler. Bu tür bağlantıların link grafiğimizde algoritmalarımız tarafından etkisiz kılınması muhtemeldir ve bu sebeple Google'daki sıralamanızı iyileştirmek için tavsiye edilen bir yöntem değildir. Ayrıca heklenen sitelerin yöneticileri de bu durumun farkına varıp bağlantıları kaldıracağından ötürü , bu bağlantılar çok uzun ömürlü olmazlar. Bir site yöneticisinin bu yöntemi kullanıp, hek yoluyla bağlantılar alarak sitesinin veya sitelerinin Google sıralamasını iyileştirmeye çalışmasının çok geçerli bir yöntem olmadığını yinelemek istiyorum.

Grubumuzda bu başlık altında sıklıkla dile getirilen bir diğer konu ise bir web sitesinin kendi isteği haricinde hek yoluyla bağlantılar eklenerek sıralamasının etkilenebilip etkilenemeyeceğiydi. Bir rakibinizin, sıralamanıza zarar vermesi veya sitenizi dizinimizden çıkarttırması neredeyse imkansızdır. Başka bir sitenin sizin sitenize bağlantı vermesinden rahatsız oluyorsanız, söz konusu sitenin web yöneticisiyle bağlantı kurmanızı öneririz. Google, web üzerinde yayınlanan bilgileri toplar ve düzenler; ancak bu sayfaların içeriği bizim denetimimizde değildir. İlgili sitenin site yöneticisiyle iletişime geçmek için site üzerindeki iletişim bilgisini veya whois bilgisini kullanabilirsiniz. Eğer heklenen siteler aynı sunucuda barındırılıyorsa, doğrudan bu sitelere hizmet veren barındırma (hosting) şirketiyle temasa geçmeniz daha doğru olabilir. Eğer heklenen sitenin site yöneticisine ulaşamadıysanız ve/veya bağlantıları kaldırmıyorsa, spam sonuç bildirme formunu kullanarak heklenen siteleri bize bildirebilirsiniz. Bu sayede dizinimizin kalitesini iyileştirmemiz için bize yardımcı olmakla birlikte, İnternet'in hepimiz için daha güzel bir platform olmasına katkıda bulunmuş olursunuz.

Eğer bu konuyla ilgili başka sorularınız ve görüşleriniz varsa, bunları lütfen Site Yöneticisi Yardım Grubumuz'da bizlerle ve diğer site yöneticisi arkadaşlarımızla paylaşın. Grubumuzda
Kanarya, Erkan, Chaos, Orçun, Oğuz çiğdem, YABANCI, Salih, ve diğer değerli site yöneticisi arkadaşlarımız sizlerle bilgilerini paylaşmaktan büyük mutluluk duyacaklardır.

Burak Gülbahçe, Arama Kalitesi Stratejisti tarafından yayınlanmıştır

gokhans19

0
İyinet Üyesi
Reaction score
29
Aynı şeyi demeleri normal değil mi sence? Sen peki bu yazdıgını ne kadar anladın? Şu içerikle alakalı coğrafi konum kısmını bana izah edebilirmisin onuda ben anlamadım...

Bence normal. Zaten normal olmasa aynı şeyi diyenler içinde dedim demezdim.

Coğrafi konum basit. Senin site dilin Türkçe diyelim. Sen sadece Türkiyedeki kullanıcılara hizmet veriyosun. (Mesela ürün satış sitesi) Mesela gold.com.tr yi ele alalım. Türkiyeyi hedef aldığı ve site kodlaması Tr olduğu için googleda gold diye aradığında ilk sırada çıkar. (üst sıralarda çıkar da diyebiliriz) Ama Türkiyeyi hedef almayan aslında o kelimede daha uygun site gold.com.tr nin altında çıkar. (Bizim ülkemiz aramalarında) Ama o sitenin hitap ettiği coğrafya olan Amerika kıtasında mesela aramalarda o site en başta veya üst sıralarda çıkar. Ama global bir siteyse örneğin facebook, youtube, flickr, imageshack gibi bir site ise tüm arama motorlarında üstte çıkar.

Ayrıca google webmaster tools üzerindende siteni doğruladıktan sonra coğrafi konumunu seçebilirsin. (Ayarlar bölümünden)

Ama bu özellik %100 sağlıklı çalışırmı orasını bilemem.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Biraz senin gibi konuşayım, yazdıklarını bilmemek için zaten ya "beyin özürlü" olmak gerekir, ya da bu işlere şu dakika başlamak. Google Türkiye'de gold yazdığında Türkçe hedefli gold içerikli sayfaların ve linklerin daha değerli olacağı senin yaşının yarısı kadar senedir zaten bilinen bir gerçek. 200'den fazla sinyali vardır cümlesi altın bir bilgi değil gümüş veya herhangi bir taş kadar bir bilgi bile içermiyor. 8718 algoritması var desen ne olacak. Algoritmaların nolduğunu mu yazdın. Efendi gibi yazmayı bilmiyorsan, girme bu foruma, başka oyuncak forumlar var. Sen kimsin ki millete okuduğunu anla, ayık mısın sorun sende diyorsun.

gokhans19

0
İyinet Üyesi
Reaction score
29
Biraz senin gibi konuşayım, yazdıklarını bilmemek için zaten ya "beyin özürlü" olmak gerekir, ya da bu işlere şu dakika başlamak. Google Türkiye'de gold yazdığında Türkçe hedefli gold içerikli sayfaların ve linklerin daha değerli olacağı senin yaşının yarısı kadar senedir zaten bilinen bir gerçek. 200'den fazla sinyali vardır cümlesi altın bir bilgi değil gümüş veya herhangi bir taş kadar bir bilgi bile içermiyor. 8718 algoritması var desen ne olacak. Algoritmaların nolduğunu mu yazdın. Efendi gibi yazmayı bilmiyorsan, girme bu foruma, başka oyuncak forumlar var. Sen kimsin ki millete okuduğunu anla, ayık mısın sorun sende diyorsun.

Kimse anasının karnından bunları bilerek doğmadı dimi.Bilen birisine aynı şeyi söylemem saçma gelebilir ama bilmeyen için 1 kelime bile büyük bir şeydir. Gold içerikli sayfa meselesi bilinen bir gerçek demişsin ama önceki sayfada ben bilmiyorum açıkla diyodun.

Benim burda amacım sadece bilgi vermekti. Kimseyle tartışma yaratma, birisini üzme, birisi yüzünden üzülme gibi bir niyetim yok. Bu saatten sonrada insanlara kim olduğumu açıklama gereksinimi duymuyorum. Benim mesajlarımı değersiz bulan varsa mesajlarımı okumaz. Bu kadar basit.

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Nerde sana anlamadım açıkla yazdım acaba, sen ayık mısın sorusunu kendine sor bence, doğru düzgün birşey yazmayı bilmediğin gibi okumayı da bilmiyorsun, bi de üstüne üstlük sağa sola ezici cümleler kurabiliyorsun. Boş. Hadi sana kolay gelsin.

gokhans19

0
İyinet Üyesi
Reaction score
29
Nerde sana anlamadım açıkla yazdım acaba, sen ayık mısın sorusunu kendine sor bence, doğru düzgün birşey yazmayı bilmediğin gibi okumayı da bilmiyorsun, bi de üstüne üstlük sağa sola ezici cümleler kurabiliyorsun. Boş. Hadi sana kolay gelsin.

Şu içerikle alakalı coğrafi konum kısmını bana izah edebilirmisin onuda ben anlamadım...
Bu olabilir mi acaba? ;)

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Onu ben yazmadım, başkası yazmış, AYIK MISIN?

Taglarda çok güzel açıklamışlar durumu. Daha yazma.

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
Gökhan madem ki yeni arkadaşların bunu bilmediğini düşünerek yazdın.
Önce backlink nediri açıklayıp, ondan sonra backlinkin değerini irdelemen gerekirdi.
Ayrıca Google Optimizasyon ve Sandbox ile alâkalı bir konu değildir bu.
Backlink almak bir şeyi optimize etmek anlamına gelmiyor veya sandbox ile alâkası direkt olarak yok.

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
yaw neden bu kadar üzerine gidiyorsunuz bu çocuğun :) iyi yada kötü birşeyleri paylaşıyor. Yanlışları varsada bilgili arkadaşlar düzeltsinler yada ekleme yapsınlar. O bir tartışma açsın bizlerde tartışalım. Hataları varsada zaten kulağını çeker uyarırsınız. Deneyimlerinizi hiç sayacağını sanmıyorum gökhanında. Tşkler gökhan..

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Aslında Gökhan' ı herkes seviyor doğrusu ile yanlışıyla ama büyüklerini kırdığı için büyükleri kızıyor ona haklı olarak.
Gökhan' ın tek sevmediğim yani kibirli olması, oysa kibirli olabileceği hiçbir yanı yok bu üzücü.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.