Evet arkadaşlar bu makalede aşadığaki soruların cevabını öğreneceksiniz ya da öğrenmeniz için size birşeyler vermeye çalışacağım
s1) Google bana kıl oldu, açtığım bütün sitelerimi banlıyor. Neden ¿
s2) Ben yeni bir site açtım, sitem Googlede yayımlanmadı, neden Google sevmedi beni. Kendimi nasıl sevdirebilirim ¿
s3) Google'nin Bir Webmasterden İstediği Tek Şey Ne ¿
Bu sorular arasında en önemlisi olan 3. soruyu en sonda açıklayacağım arkadaşlar...Onun için Makalemi en son cümlesine kadar okursanız faydanıza olacağını düşünüyorum.
c1) Google bana kıl oldu, açtığım bütün sitelerimi banlıyor. Neden ¿
Arkadaşlar, Google hiç kimseye kıl değil. Olamazda.Kıl olan asıl biz webmasterleriz.
Sebep ; Google mantığını kavrayamadan site reglemek bide bunun üstüne ilgili ya da ilgisiz hemen link kasmak, link satın almak.
c2) Ben yeni bir site açtım, sitem Googlede yayımlanmadı, neden Google sevmedi beni ¿ Kendimi nasıl sevdirebilirim ¿
Yeni açılan bir site için yapacağınız tek şey site içeriğini tümüyle tamamlamak ve ardından Google'ye eklemek
Adres : Www.Google.Com/addurl/
Sitenizi ekledikten sonra beklemeye geldi sıra.Bir webmaster ya da webmaster olmayı isteyen birisinde olması gereken en önemli özelliklerden birkaçı ;
Sabır, Azim,istemek.
Sabır acıdır arkadaşlar ama meyvesi tatlıdır...Bu meyvenin tatlılığına bakmak isteyen bir webmaster sabretmeyi bilmelidir.
Azimli olan bir webmaster, bir öğrenci gibi öncelikle hedefini belirlemeli..Öss'ye hazırlanan bir öğrenci misali.
Hedef ; TIP
Bunun için ne gerekli ¿ Hiç bıkmadan çalışmak.
Sizin hedefiniz ne ¿ Misal ; "Güzel Sözler" ile Google'de ilk sayfaya yükselmek.
Peki bunun için gerekli olan ne ¿
2-3 Ay önce reglemiş olduğunuz sitenizin içeriğini "Sözler'e" uygun bir şekilde tasarlamak.
Sitenize eklemiş olduğunuz tüm sayfaların titlesinde "Güzel Sözler" geçmeli.
Neden ¿
Çünkü Senin hedefin "Güzel Sözler" ile Google'de ilk sayfaya yükselmek.
Sitenin tüm sayfalarında titlede varolan "Güzel Sözler'i" Gören Google, sitenin sadece "Güzel Sözler" için ziyaretçilerine hizmet sunduğunu düşünür ve sitenizi o titlede yükseltmeye başlar.
Yani Sevmeye Başlar
c3) Google'nin Bir Webmasterden İstediği Tek Şey Ne ¿
Evet Arkadaşlar.Bunun cevabını verebilecek çoğu webmaster vardır.Bide veremeyecek birsürü webmaster vardır.
Hem verebilecek hemde veremeyecek webmasterler için açıklamaya çalışacağım.
- Google ; Dünya'nın En Büyük Sanal Kütüphanesi olmakla birlikte bu Kütüphanede Çoğu ün kazanmış Yazarlarda vardır.
- Yazarlardan Kastim ; Webmaster.
Bir Webmaster Kendini Bir Yazar Gibi Düşünürse Daha Verimli Sonuçlar Alacağını Söyleyebilirim arkadaşlar.Hatta Alır.
Eski yazarlar neden unutulmaz biliyor musunuz ¿
Çünkü ; Yazdıkları, ilktir, Eşşizdir...Bunun için zaman hiç mühim değil..
Hatta şarap gibi zaman tükettikçe değeri artar.En basitinden Cervantes.
Bu yaşadığımız zamanda Cervantes'in yazmış olduğu "Don Kişot" gibi bir roman daha yazılabilir mi
ya da yazılırsa önceki gibi ilgi görürde ölümsüz olabilir mi ¿
Bence kesinlikle hayır.
Can alıcı noktamız burasıdır arkadaşlar...İlk olmak.
Google'nin bizden istediği tek şey ; Benim Kütüphanemde var olmayan bir kitap yaz. Seni Tavsiye edilenler bölümümde sergileyeyim.
Sende kazan, bende.
Çoğunuz belki saçmaladığımı düşünüyorsunuzdur ama gerçek bu arkadaşlar..
Gerçekler değiştirilemez.
Bir öğrenci ; Elinde Aynı içerikte 2 Fizik Kitabı Taşımak Yerine Farklı Yayınlar ve Farklı Soru tipleri içeren 2 Fizik Kitabı Taşırsa Daha Mantıklı olmaz mı sizce ¿
Şayet bu öğrenci ben olsam daha mantıklı gelirdi bana.
Size göre en mantıklısıda büyük ihtimalle 2 farklı kitap olurdu.
Siz bu mantığı yürütteyseniz Google'nin bir webmasterden ne istediğinide öğrenmiş oluyorsunuz.
Google farklı içerikte siteler ister.
Bunun için kalkıpta Copy içeriklerle Kütüphanesini doldurmaz.
Siz siz olun Google'yi bu şekilde kandırmaya çalışmayın.Kandırmaya çalışanların sonunu görüyoruz zaten.
Ya banlanıyor Aylarca sürünüyor Ya da Şah'a kalkıpta Google'yi Sövüyor.
Suç Google'de değil. Suç Bizdeee...
- Sevgilerimle.....
Kaynak
s1) Google bana kıl oldu, açtığım bütün sitelerimi banlıyor. Neden ¿
s2) Ben yeni bir site açtım, sitem Googlede yayımlanmadı, neden Google sevmedi beni. Kendimi nasıl sevdirebilirim ¿
s3) Google'nin Bir Webmasterden İstediği Tek Şey Ne ¿
Bu sorular arasında en önemlisi olan 3. soruyu en sonda açıklayacağım arkadaşlar...Onun için Makalemi en son cümlesine kadar okursanız faydanıza olacağını düşünüyorum.
c1) Google bana kıl oldu, açtığım bütün sitelerimi banlıyor. Neden ¿
Arkadaşlar, Google hiç kimseye kıl değil. Olamazda.Kıl olan asıl biz webmasterleriz.
Sebep ; Google mantığını kavrayamadan site reglemek bide bunun üstüne ilgili ya da ilgisiz hemen link kasmak, link satın almak.
c2) Ben yeni bir site açtım, sitem Googlede yayımlanmadı, neden Google sevmedi beni ¿ Kendimi nasıl sevdirebilirim ¿
Yeni açılan bir site için yapacağınız tek şey site içeriğini tümüyle tamamlamak ve ardından Google'ye eklemek
Adres : Www.Google.Com/addurl/
Sitenizi ekledikten sonra beklemeye geldi sıra.Bir webmaster ya da webmaster olmayı isteyen birisinde olması gereken en önemli özelliklerden birkaçı ;
Sabır, Azim,istemek.
Sabır acıdır arkadaşlar ama meyvesi tatlıdır...Bu meyvenin tatlılığına bakmak isteyen bir webmaster sabretmeyi bilmelidir.
Azimli olan bir webmaster, bir öğrenci gibi öncelikle hedefini belirlemeli..Öss'ye hazırlanan bir öğrenci misali.
Hedef ; TIP
Bunun için ne gerekli ¿ Hiç bıkmadan çalışmak.
Sizin hedefiniz ne ¿ Misal ; "Güzel Sözler" ile Google'de ilk sayfaya yükselmek.
Peki bunun için gerekli olan ne ¿
2-3 Ay önce reglemiş olduğunuz sitenizin içeriğini "Sözler'e" uygun bir şekilde tasarlamak.
Sitenize eklemiş olduğunuz tüm sayfaların titlesinde "Güzel Sözler" geçmeli.
Neden ¿
Çünkü Senin hedefin "Güzel Sözler" ile Google'de ilk sayfaya yükselmek.
Sitenin tüm sayfalarında titlede varolan "Güzel Sözler'i" Gören Google, sitenin sadece "Güzel Sözler" için ziyaretçilerine hizmet sunduğunu düşünür ve sitenizi o titlede yükseltmeye başlar.
Yani Sevmeye Başlar
c3) Google'nin Bir Webmasterden İstediği Tek Şey Ne ¿
Evet Arkadaşlar.Bunun cevabını verebilecek çoğu webmaster vardır.Bide veremeyecek birsürü webmaster vardır.
Hem verebilecek hemde veremeyecek webmasterler için açıklamaya çalışacağım.
- Google ; Dünya'nın En Büyük Sanal Kütüphanesi olmakla birlikte bu Kütüphanede Çoğu ün kazanmış Yazarlarda vardır.
- Yazarlardan Kastim ; Webmaster.
Bir Webmaster Kendini Bir Yazar Gibi Düşünürse Daha Verimli Sonuçlar Alacağını Söyleyebilirim arkadaşlar.Hatta Alır.
Eski yazarlar neden unutulmaz biliyor musunuz ¿
Çünkü ; Yazdıkları, ilktir, Eşşizdir...Bunun için zaman hiç mühim değil..
Hatta şarap gibi zaman tükettikçe değeri artar.En basitinden Cervantes.
Bu yaşadığımız zamanda Cervantes'in yazmış olduğu "Don Kişot" gibi bir roman daha yazılabilir mi
ya da yazılırsa önceki gibi ilgi görürde ölümsüz olabilir mi ¿
Bence kesinlikle hayır.
Can alıcı noktamız burasıdır arkadaşlar...İlk olmak.
Google'nin bizden istediği tek şey ; Benim Kütüphanemde var olmayan bir kitap yaz. Seni Tavsiye edilenler bölümümde sergileyeyim.
Sende kazan, bende.
Çoğunuz belki saçmaladığımı düşünüyorsunuzdur ama gerçek bu arkadaşlar..
Gerçekler değiştirilemez.
Bir öğrenci ; Elinde Aynı içerikte 2 Fizik Kitabı Taşımak Yerine Farklı Yayınlar ve Farklı Soru tipleri içeren 2 Fizik Kitabı Taşırsa Daha Mantıklı olmaz mı sizce ¿
Şayet bu öğrenci ben olsam daha mantıklı gelirdi bana.
Size göre en mantıklısıda büyük ihtimalle 2 farklı kitap olurdu.
Siz bu mantığı yürütteyseniz Google'nin bir webmasterden ne istediğinide öğrenmiş oluyorsunuz.
Google farklı içerikte siteler ister.
Bunun için kalkıpta Copy içeriklerle Kütüphanesini doldurmaz.
Siz siz olun Google'yi bu şekilde kandırmaya çalışmayın.Kandırmaya çalışanların sonunu görüyoruz zaten.
Ya banlanıyor Aylarca sürünüyor Ya da Şah'a kalkıpta Google'yi Sövüyor.
Suç Google'de değil. Suç Bizdeee...
- Sevgilerimle.....
Kaynak