İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Google ile ilginç yazışmam

S

Sticks

Misafir
Selam arkadaşlar,
Öylesine can sıkıntısından paylaşayım istedim. Geçen gün Googledan bir mail aldım . Dediler ki www.onlywebmasters.com sitenizi sistemimiz incelerken birşey dikkatini çekti ve biz editör olarak kendimiz inceledik. Gördük ki sitenizin alt bölümünde bulunan keywordler tekrarlanma , üst üste vurgulanma vb sebeplerden dolayı Google'ın servis şartnamesine ters düşmektedir.

Kısacası bana diyorlardı ki sen sitende spam yapıyorsun. Toplam şu ana kadar 45 kadar profesyonel site yönettim ve ilk defa böyle bir tepki ile karşılaştım. Çünkü bu iş benim mesleğim oldğundan ve ciddiye aldığımdan herşeyi tamamen inceler ve ona göre adım atarım. Şimdi sitenin altında bulunan bölüm
Top SE Keywords/Phrases : Free Webmaster Resources, Free Webmaster Tools, Free Scripts, Free PHP Scripts, Free Website Tools, Free Website Content, Webmaster Resources, Webmasters Directory, Webmaster Forums, Webmaster Community, Webmaster Forums Directory, Webmaster Resources index, webmaster resources directory, webmasters, search engine optimization, free website graphics, free cliparts

Bunlar keyword değillerdir aksine phrase'dir ve Google editörlerine bunu açıkladım. İlk başta incelediklerinde şikayetleri "Free Webmaster" geçen bölümleri "free" ve "webmaster" kelimelerini sanki ayrı yazmışım ve spam yapmışım olarak görmüşler. Ben de onlara lütfen bana Google servis sözleşmesini tekrar tekrar otomatik olarak yollamayın ve şuna dikkat edin dedim :
Bakın yukarıda geçen Phraseler yani sözcük öbeleri hepsi ayrı ve virgül ile ayrılmıştır. Google anlaşmasına göre :
1 : Site içerisindeki keyword yada phraseler background ile aynı olamaz.
Benimki: Aynı renk değil
2 : Keyword spamden bahsetmişler ama keyword spam örneği :
"Free Webmaster webmaster free resources webmaster free webmaster resources stuff tools" gibisinden devam eder çünkü sözcük öbeği (phrase) değillerdir.
Benimki: "Free Webmaster Resources, Free Webmaster Tools, Free Webmaster Scritps" gibisinden ayrılmış farklı sözcük öbeleridir yani phrasedir.

Onlar tam olarak dikkat etmedikleri ve Google sistemi otomatik spam gibi gördüğünden dedim ki tekrar inceleyin ve bana SPAM haline getirilmiş bölümü yani servis anlaşmasını bozan bölümü gösterin ki düzelteyim. Bunun yanısıra Bu paragrafın tamamı spam değil ya ? Bana gösterin spam olduğunu iddia ettiğiniz bölümü tam olarak işaretleyin gösterin ben orayı çıkartayım , geri kalan bölüm (hepsi spam olmadğna göre) normal şekilde site üzerinde kalacaktır. Nasıl olsa orada "Top SE Keywords/Phrases :" yani en çok kullanılan arama kelimeleri ve sözceler otomatik olarak belritilmiştir. gibisinden bi muhabbet geçti.

Adamlar inceledikten sonra ne dediler biliyor musunuz ? Açıklamanız doğrultusunda siteyi tekrar inceledik siteniz spam yapmıyor ve tamamen Google sözleşmesine uygun herhangi bir sorun yoktur bu yüzden yapmanız gereken herhangi birşey de yok :)

Hello Umut,

Thank you for your email. Based on the additional information you have
provided and following further examination, we have re-reviewed your site
and are happy to inform you that it is currently compliant with our
program policies.

Please feel free to reply to this email if you have additional questions
or concerns.

Sincerely,

Joanne
The Google Team

Yani adamlara tepki göstermesem belki de arama motorlarındaki sonuçlarım da düşecek , ziyaretçi kaybı filan da olacak.

Bu tür sorunlar olursa siz de dikkatli olun . Spam yapan arkadaşlara da şunu söyliym : Spam yapmayın , çok ciddi tek tek Google sisteminin farkettiği siteleri inceliyorlar ve spam yapanları banlayabiliyorlar.

Ovetto

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
27
Onlarda insan, yalnış düşünmüşler. Neyse ki, sonucunda okey'i vermişler. Uyarın için teşekkürler, başarılar.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.