İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

" Google İndex ve Sandbox " talihsizliğime öneri getirebilecek arkadaşlar buyrun..

success_oath

0
İyinet Üyesi
Katılım
7 Mart 2010
Mesajlar
22
Reaction score
0
Konum
Bursa
Merhaba sevgili webmaster dostlarım,

" 6 Şubat 2010 " itibariyle çok ciddi bir proje olan " www.yaraticihanim.com " adlı platformumun oluşumu için ilk adımı attım. İlk etapta 1 hafta kadar tasarıma ağırlık verdim ve en iyi görselliği yakalamaya çalıştım. Sonrasında ufak ufak her gün olmak üzere en az 1 tane %100 özgün içerik girmeye başladım. Bu süre içerisinde seo hususunda çalışmalar yapmaya başladım. Geceler boyu uzun seo makaleleri okuyarak, birçok arkadaşın fikrini alarak sandbox ve ban tehlikesinden uzak durmak ve orantılı bir seo ilerlemesi yakalamak amacıyla hareket ettim. Günler geçtikçe seo hususunda son derece mühim çalışmalar gerçekleştirdim. Zaman akıp giderken bu arada her gün %100 özgün olan içeriğimi en az 2 ye çıkardım ve bugüne yaklasırken de 3 ve 4'e.. Tüm bunları yaparken hata yapmamak için herşeyi tecrübeli arkadaşlara danıştıktan sonra her yazıya 8 ile 10 arasında değişen etiketleri girmeye başladım. Etiketleri girerken google'ın anahtar kelime hizmetini kullanarak konum ile ilgili en popüler kelimeleri girdim. Bu sırada kaliteli siteleri olan bir arkadaşın 3 adet farklı sitesine 3 adet farklı tanıtım yazısı yayınlattım. Herbir sitesi alexa olarak ortalama " 200.000 " lerde idi. Bu tanıtım yazılarının 2sini 1 günde diğerini 2 gün aradan sonra yayınladık. Herşey güzel giderken backlink açısından kadın forumuna, diyet forumuna olmak üzere 2 adet foruma yazılar yazmaya ve imzamda sitemin reklamını yaparak url sini yayınlamaya dolayısıyla ufak ufak backlink elde etmeye başladım. 2 adet topliste üye oldum. İçlerinden en iyi olanlara. Tüm bunları acele etmeden yavaş yavaş gerçekleştirdim. Zamana yayarak. Biraz zaman geçtikten sonra yine kaliteli siteleri olan bir arkadaşla çapraz backlink değişimi yaptık. Benim linkimin bulunduğu site : " www.depresyontedavisi.net ".. Bu arada İHS gibi sağlam bir firmadan da mağduriyet yaşadım ve sitem yaklaşık 3 gün kapalı kaldı.. Bu olay yakın geçmişte meydana geldi.. Sitem henüz 40 günlük arkadaşlar..
Her konuda ince eleyip sık dokuyarak, adım adım, üzerine titreyerek kaliteli bir platform oluşturmaya çalışırken bugün bir şokla sarsıldım.Sitem sandbox'a girmişti. Ben nerde yanlış yapmıştım ? Gerçekten çok emek vermiştim ve hepsinin boşa gittiği düşüncesi.. gerçekten çok iğrenç bir duygu.. Şimdi elim kolum bağlı bekliyorum.. Ne yapacağımı inanın bilmiyorum arkadaşlar.. Bazı arkadaşlar yaramı daha da deşerek siten 6-7 ay sandboxtan kurtulamaz diyorlar.. Bu gerçekten bana yapılan büyük haksızlık çünkü ben herzaman platformumun kalitesi için emek harcadım.. " Google " benim sitemi sandboxa aldıysa daha başka birçok siteye bu cezayı vermeli.. Bi sitemi inceleyin haketmediğimi göreceksiniz dostlar.. 5 Mart'tan beri sitem index almıyor. Neredeyse 11 gün oldu. Son derece çaresiz ve üzgünüm. Google da " infom " ve " 336 index " im mevcut. Ancak google a " yaratıcı hanım " yazınca ilk sayfada çıkmıyor.Eskiden çıkıyordu. " cache:www.yaraticihanim.com " yazınca botların sitemi en son 5 Martta ziyaret ettiğini göreceksiniz.

Bu platformda seo konusunda kayda değer çalışmalar yapmış ve çok değerli tecrübeler edinmiş arkadaşların olduğunu biliyorum. " Sandbox " tan en kısa sürede çıkmam için bundan sonra atmam gereken adımları ve önerilerini büyük dikkatle dinliyor olacağım. Herşeyin bir çözümü olduğuna inanıyor ve haketmediğim bu " sandbox " cezasından kurtulmanın yollarını arıyorum arkadaşlar..

Benim için son derece değerli olan öneri ve destekleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim..
 
T

trgy

Misafir
Zaman gerekiyor sadece diğer konunuzda da belirttim backlink eksikliği ve zaman gerekiyor. Bu kadar telaşa kapılacak birşey yok. Siz sadece devam edin çalışmalarınıza.

Ayrıca sandboxta değilsiniz.
 

success_oath

0
İyinet Üyesi
Katılım
7 Mart 2010
Mesajlar
22
Reaction score
0
Konum
Bursa
Sitem henüz " 40 günlük " ve fazla backlink tehlike teşkil ediyor. Şuanda 1 tane mevcut sitemde. 1-2 ay sonra arttırmayı düşünüyordum. Ayrıca sitem 5 Mart öncesinde gayet güzel bi şekilde en fazla 3 gün arayla index alıyordu. Bi anormallik mevcut şu günlerde.. " 11 gün " geçti dostum. Seocu 2 arkadaşla konuştum sandboxta oldugumu söylüyorlar. Google'a " yaratıcı hanım " yazdıgımda ilk sayfada çıkması gerekiyor normal şartlar altında..eskiden çıkıyordu. Telaş yapıyorum çünkü 20-22 yazı girdim özgün ve çalınma ihtimali var indexlenmediği için. Siz neye dayanarak sandboxda olmadığımı söylüosunuz peki ? Açıklayabilirmisiniz..
 
T

trgy

Misafir
Selam söyleyin o seocu arkadaşlarınıza benden.

Siteniz sandboxta olsa siteadi.com yazdığınızda bile gelmemesi gerekir ilk olarak buna bakılır.
Siteniz ilk başlarda yeni olduğu için google bot tarafından sıkça ziyaret edilmiştir. Daha sonra ise yeni site olmaktan çıktığı için ziyaret etmemiştir. Google bot genelde yeni sitelere çok sık uğrar.

Backlink hemen alın 10-20 tane demiyorum size. 1 tane alın pr2 aynı içerikli siteden yeterli olur. Site yeni diye backlink almamazlıkta yapılmaz. Backlink alınır ama abartılmaması gerekir.

Umarım şimdi daha açık olmuştur.
 

success_oath

0
İyinet Üyesi
Katılım
7 Mart 2010
Mesajlar
22
Reaction score
0
Konum
Bursa
" Sektör ve rakip analizi " ? Pek anlayamadım.. Ama bayanlara yönelik site dostum..

Elişi sanatlarından goblen, örgü, dantel,takı ; görsel sanatlardan resim, dekorasyon, moda ; hayatın içinden sağlık,güzellik ve yemek ile ilgili geniş bilgiler içeren bir platform.
 

success_oath

0
İyinet Üyesi
Katılım
7 Mart 2010
Mesajlar
22
Reaction score
0
Konum
Bursa
" trgy " gerçekten bu sözlerinle içimi rahatlatıosun kardeşim.. Umarım söylediklerinde haklısındır.. Umarım gerçek bunlardan ibarettir. Çünkü siteyi açtığımdan beri hep sandbox tehlikesinden uzak durma felsefesiyle hareket ettim. Sandboxa girdiğim söylenince resmen şoke oldum :( Evet haklısın sanırım pr 2 aynı içerikli bir siteden backlink alsam iyi olucak. Tanıtım yazısı da alabilirm aslında. Umarım herşey söylediğin gibidir. İçime su serptin vallaha..
 
T

trgy

Misafir
Söylediğimden ibaret. Sandbox'a düşmek o kadar kolay değildir bunu bilmelisin. Sandbox'a düşen kişiler o kadar çok spam yapıyor ve backlink alıyor ki o yüzden düşüyorlar. Sen siteni aynı yöntemle devam ettir.

Sana önerim sağda solda duyduklarına değil bu forumda bir çok kişinin verdiği cevaplardan sonuç çıkarmaya çalış. Çünkü bu forumda yeterince bilgiye sahip bir çok kişi mevcut illa ki biri doğruyu söyleyecektir.

Kolay gelsin.
 

success_oath

0
İyinet Üyesi
Katılım
7 Mart 2010
Mesajlar
22
Reaction score
0
Konum
Bursa
Desteklerin için çok teşekkürederim kardeşim..

Arkadaşımızın fikirlerini destekleyen, karşı çıkan veya yeni fikirler sunacak arkadaşları da dikkatle dinliyorum.. Buyrun arkadaşlar..
 

nihattt

0
İyinet Üyesi
Katılım
9 Eylül 2010
Mesajlar
108
Reaction score
1
aynı sorun bende de var. fazla sayıda post attım sanırım bloğa. alıntı da var özgün içerikte ama durdu index bir anda. bende siliyorum şimdi ve bekleyeceğim. spam sandı galiba. back linkte fazla kasmamak lazım. sağlam bir kaç yer yeter bence de.
 

KIVANCEFE

0
Yasakli Uye
Katılım
18 Temmuz 2010
Mesajlar
1,505
Reaction score
39
Konum
Gaziantep
bende yaşadım bu sıkıntıyı fakat google webmaster araçları kısmından bildirim yolladım 24 saat içinde sorunum çözüldü tavsiye ederim o trgy in dediği gibi telaşlanacak bir şey yok içini ferah tut düzelir bu olay
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

seo ajansı , sosyal medya yönetimi
Üst