İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Google indexleme mantığı

ata350

0
İyinet Üyesi
Reaction score
35
Merhaba ,

Şimdi size bir sorum olacak.Google botları indexlerken linkleri mi kullanır ? Yada mesela şöyle bir sistemim var :

yazi-1.html

GOOGLE botu , bu yazi-1.html den benim sitemin mantığını çözüp yazi-2.html ye geçer mi ? Link olması kesin şart mıdır ?

İyi forumlar.

ata350

0
İyinet Üyesi
Reaction score
35
Link olması kesin şarttır.

Çok teşekkürler hocam.

Sitemap ve robot.txt ayarla, gerisini google halleder.

Hocam peki bu soruyada danışayım.Sizce sitemap güncelleme sıklığım kaç gün olmalıdır ? Ayrıca eski sitemapları silmeden sitemap2.xml , sitemap3.xml diye yapıp googleye sitemap ı okutursam tam verimi sağlamış olur muyum ? Son bir husus : Sitemap oluşturucu sitelerden neredeyse iyi sonuç alıyorum.Genede sitemap ı kendim elimle mi yapmalıyım ?

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Sitemap i elle oluşturmanı gerektiren nedir, içeriklerini bir veritabanında tutmuyormusunuz?
Sitemap2 Sitemap3 gibi kullanmanızı gerektiren bir durum varmı önce onu kararlaştırın. Eğer içerik sayınız çok fazla ise, google ın işini zorlaştırmamak için sitemap dosyalarını bir kaç parça halinde yapabilirsiniz ama dediğim gibi bu içerik sayınızın çok fazla olduğu durumlarda gerekebilir.

ata350

0
İyinet Üyesi
Reaction score
35
Sitemap i elle oluşturmanı gerektiren nedir, içeriklerini bir veritabanında tutmuyormusunuz?
Sitemap2 Sitemap3 gibi kullanmanızı gerektiren bir durum varmı önce onu kararlaştırın. Eğer içerik sayınız çok fazla ise, google ın işini zorlaştırmamak için sitemap dosyalarını bir kaç parça halinde yapabilirsiniz ama dediğim gibi bu içerik sayınızın çok fazla olduğu durumlarda gerekebilir.

İçerikler bir veritabanında evet.Sitemap 1-2 gibi yapmamın sebebi şu , eski sitemap silinmemiş oluyor.Zaten ayda 1 yapıyordum.Elle yapmadım şuana kadar hiç.Programla yapılanı editledim.İstemediğim sayfalar çıkmıştı.İçerik sayısı 2000 civarında.Sürekli açılıyor yenileri.

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
veritabanında bir sütun daha oluşturup, sitemap oluştururken listede gözükmesini istemediğiniz içerikleri işaretleyebilir, listeyi oluştururken bu işaretli olanlarıda süzebilirsiniz.

daniel1336

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
100
Hocam peki bu soruyada danışayım.Sizce sitemap güncelleme sıklığım kaç gün olmalıdır ? Ayrıca eski sitemapları silmeden sitemap2.xml , sitemap3.xml diye yapıp googleye sitemap ı okutursam tam verimi sağlamış olur muyum ? Son bir husus : Sitemap oluşturucu sitelerden neredeyse iyi sonuç alıyorum.Genede sitemap ı kendim elimle mi yapmalıyım ?

http://forum.iyinet.com/wordpress-e...si-kurulumu-ve-kullanimi-resimli-anlatim.html

Linkteki eklentiyi kullan derim, detaylı anlattım, ek olarak all in seo eklentisini yükle. Bu ikisinden başka ek işleme ihtiyaç duymazsın diye düşünüyorum.

ata350

0
İyinet Üyesi
Reaction score
35

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.