Epey pm gelmiş.Nedense arkadaşlar buradan sormak yerine özel mesajla sormayı tercih etmişler.Be cevapları bu konu üzerinden vermek istiyorum.Bu sayede belki diğer arkadaşlarımızında işine yarayabilir.
Soru : Yabancı siteme en kısa sürede nasıl hit çekebilirim ?
Yabancı siteye hit çekmek türkçe siteye çekmekten daha da kolaydır.Yapmanız gereken tek şey özgün içeriğinizi hazırlamaktır.Backlink almak her site için gereklidir.Be hiç bir zaman sitem için onlarca backlink alayım derdine düşmedim.Türkçe siteler için, webservis trlist ve 1 tane de pr 5 olan pr gösterme sitesine kydediyorum.Yabancılar içinde belirleidğim 3 tane sürekli güncellenen toplist sitesine kaydediyorum.Bir örnek ;
Webservis sürekli google tarafından gezilir.Çünkü toplisttir ve belirli sürelerde gren çıkan hitler değişir, sıralama değişir.Evet google büyüktür ancak sonuçta açıklarıda mutlaka vardır.Burada önemli olan bu açıkları bulmaktır.Google bot toplistleri sanki çok güncellenen siteler olarak değerlendirir.
Google için benim tezim, sabit link almaktansa, sürekli güncellenen sitelerden link almak önemlidir.Çünkü botta 2 teori olabilir.Güncellenen siteye girer, oradaki linklerden sitenize gelir.Yada güncellenen siteye gelir, ama sitedeki diğer linklere sürekli gitmez..Sonuçta bu teorilerden hangisi doğru olursa olsun, ikiside yararınızadır.Teori 1 de siteniz sürekli ziyaret edilir, teori 2 de siteniz sürekli backlinkini günceller.Backlinkiniz varsa, arama motorlarında üst sıralarda çıkmak çok kolaylaşır.İçeriğiniz özgün olduğu için sürekli bunu kullanın.Bir diğer yöntemse, sitenizdeki makalelerinize, digg gibi sitelerden kullanıcı çekebilirsiniz.Bu yöntemle sadece flash haber niteliğinde makale ekleyerek günde 20-40 dolar kazanmanız bile mümkündür.Ama amerika ile aramızdaki saat farkını iyi hesap edin, onların online olduüğu saatlerde ekleyin ve makalelerinizin üstte kalmasını sağlayın.
Soru ; Arama motorlarında sürekliliği nasıl sağlıyacağım.
Aylarca uğraşdınız arama motorlarında çıkdınız.Sonrası çok daha zor bana göre.ARama motorlarının algoritması sürekli değişiyor.Ancak mühedislerin en büyük özelliği aynı yapıda düşünmeleri. Google, sitesinde özgün içeriğiolsada, copy içeriği olan siteleri artık geriye itmeye başladı.Bunun ndenide gelişen teknoloji ile beraber marezlerin çıkmasıydı. Örnek olarak bir sitenin scripti ve databasesi free dağıtılıyor içinde binlerce şarkı sözü var.Bence bunu kullanmayın.. Özgün içeriğinizi kirtetmiş olur, sıralamadan düşersiniz.
Sitenizi yaparken klasörleme yoluna gidin daima.. Hotel konusunda siteniz varsa, ana dizinde otelle alakası olmayan konu hakkında sayfa yapmanızsizi dağıtır.Bunun en güzel rneğini aramanette görüyoruz.ARamanet botu, siteyi gezerek o sitenin hangi kategoride oluğunu saptıyor.Bunu kelime analiziyle yapıyor.Googleye örneklersek ;
otel kelimesinin yan kelimeleri tatil, gezi, pansiyon, yıldız, havuz v.s. varsa sitede bu site otel kategorisindedir.. Bot bunu otomatik yapacak.Sadece bu konuysa, demekki bu site spam değil, sadece bu konuda hizmet veriyor damgasını vuracak.Ardından içeriği incelicek, uyuyorsa, sıralamada çıkmanız ve orada kalmanız kolaydır.
Güncelleme ; sık sık güncellerken, gereksiz güncellemelerden kaçının.. Sayfanın içeriği değişmediği halde titlenizi keyinizi değiştirmeyin.Hedef kelime gidiyorsanız, müzik indir kelimesi hedefinizse, tüm titleriniz aynı olsun.Ama alt sayfalarda özgün makaleler varsa, başlığı hatta içeriğin br kısmını yada taglarını çekip title, metataga yazdırın faydası olur.
Çok güncelleyemiyorsanız değişkenler kullanın... Bedava fıkra scriptini alıp koyun sitenize.Tabiki konunuzla alakalı olacak. Sandboxa giren bir sitemi komple sildim ve sadece include yöntemiyle her girdiğinizde farklı fıkra gösteren scripti koydum, 1 haftada sandboxdan çıkdı.. webmasterim.com ' dan temin etmişdim hatırladığım kadarıyla..
Diğer sorularada elimden geldiğince, doğru bildiğimce cevaplamaya çalışacağım.Şimdilik başarılar