İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Google Kopya İçerikleri Şikayet Etme Kanalı

damlakaraman

0
Yasakli Uye
Katılım
5 Ağustos 2012
Mesajlar
68
Reaction score
0
Google kopya içerik şikayet etme servisi ile web sitenize eklediğiniz içerikleri kendi sitelerinde yayınlayan kişileri şikayet edebilirsiniz. Bu sayede google arama motoru o siteye gereken cezayı en kısa sürede verecektir. Son dönemlerde oldukça karşılaştığım bir konu olduğu için bu makaleyi yazmak istedim. Bir yazı yazıyoruz utanmadan, arlanmadan o yazıyı kendi sitesine ekliyorlar. Ya bir ekmek çalmışsın, ya da başka bir şey. Sonuçta hırsızsın. Bunun hesabını nasıl vereceksin. Veremezsin, veremeyeceksin de.
Google arama motorunun her geçen gün algortima geliştirmesi ve güncellemesi ile birlikte özgün içeriğin seo açısından önemi daha da artar oldu. Kim yazmış olduğu bir yazının farklı bir sitede izinsizce kullanılmasını ister ki? Bu konuda mağdur olan her türlü arkadaşıma destek olmak için bu makaleyi yazma ihtiyacı duydum. Değerli arkadaşlarım öncelikle yapmanız gereken https://www.google.com/webmasters/tools/spamreport?hl=tr bu adrese giriş yapmak. Sonrasında en alt kısımda yer alan Web spam bildir sayfasını ziyaret etmektedir.

google-kopya-icerik-sikayet-servisi.png

Webspam bildir butonuna tıkladıktan sonra açılan sayfada içeriğimizi kopyalayan sayfayı şikayet edebiliriz.

web-spam-bildir.png

İlk alana içeriğinizin kopyalanıp yayınlandığı sayfayı yazıyorsunuz. İkinci alanı boş bırakıp açıklama kısmına konuyu özetliyorsunuz. Yani kısacası içeriğinizin çalındığını belirtiyorsunuz. Bu noktadan sonra google er ya da geç bu konuya önlemini alıyor. Bu noktada dikkat etmeniz gereken bir konu var. Sizin içeriğinizin kopyalanan içerikten önce index alması şart. Aksi taktirde google gözünde kopya işlemini yapan site siz gözükürsünüz. Bunun için de yazılarınızın hızlı index alması adına webmaster araçlarında yer alan google gibi getir seçeneğini kullanabilirsiniz.

Kaynak: http://goo.gl/Es5HA0
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst