İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Google Optimizasyon İpuçları

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
buradan nereye getirmek istiyordun bilemiyorum ama konuyu ben bir tarafa taşıyayım.

"aynı içerikten link almak sizi üst sıralara taşır" salt cümlesi külliyen saçmalıktır bugün. bu google ın yarattığı en büyük fenomenlerden birisidir.

sesler şimdiden kulağıma gelmeye başladı :) ama burada bunu iş olarak görenler var, onlar en azından buna körü körüne açık ve net bu kadar basit olduğuna inanıyor olamaz, inanmamalı..

Vallahi tam buraya getirmek istemiştim :) Aynı içerikten backlink almanın yararları elbette vardırda, en önemli etkendir düşüncesine tamamen karşıyım.

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
5
Msn de olsun burada olsun bazen arkadaşlarla konuşuyoruz. Link değişimi yapalım diyorum cevap "aynı içerikteki siteler dışında değişim yapmıyorum" oluyor. Bende her zaman söylediğim tek cümleyi söylüyorum ne kadar çok backlink o kadar köfte.
Bu güne kadar hiç aynı içerikli site aramadım. Aldığım linklerin hepsi alakasız içerikli sitelerden.
Benim için önemli olan türkçe içerikli sitelerden link almak.
Sürekli güncel kalma olayında haklısınız. Ama onunda çok büyük etkisi olmuyor.
Sürekli güncel bir site, sürekli ilk haberi o çıkarıyor diyelim. İlk indexlenen o, ilk konuda çıkan o ama diğer güçlü siteler ondan çalarak ondan önce çıkmaya başlıyorlar.
Yani eğer siteniz çok güçlü değilse ne yapsanız aramalarda en tepede olamıyorsunuz.

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Bana göre 100 tane pr0 yada 10000000 tane pr0 olsun hiç farketmez bunun sandbox nedeni olduğunu düşünmüyorum. Sandboxun bununla alakası yok, herşeyi tek bir kalıba sokmak kadar yanlış birşey yok, zaten arkadaş açtığı başlıkta yaptığı hatada o tek bir kalıba sokmaya çalışmış bu iş bir kalıba sokulmayacak bir iş. Ayrıca chnm com sirnight dan sevgiler beceriksiz_acemi :p

Hobichat

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
yani o zaman düşmanlarımız bize bol bol link versinler siteyi uçursunlar :D

aytuggg

0
Yasakli Uye
İyinet Üyesi
Reaction score
0
o konuda müşterim değil site satmıştım zamanında..

optimizasyon müşterim falan değil yanlış anlaşılmasın

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Bana göre 100 tane pr0 yada 10000000 tane pr0 olsun hiç farketmez bunun sandbox nedeni olduğunu düşünmüyorum. Sandboxun bununla alakası yok, herşeyi tek bir kalıba sokmak kadar yanlış birşey yok, zaten arkadaş açtığı başlıkta yaptığı hatada o tek bir kalıba sokmaya çalışmış bu iş bir kalıba sokulmayacak bir iş. Ayrıca chnm com sirnight dan sevgiler beceriksiz_acemi :p

Sevgilere cevap ; Kucak Dolusu Sevgiler :p

osahin ben sandımki farklı birşey düşünüyorsun ondan sordum :) meğer sende benim gibi düşünüyormuşsun teşekkür ederim.Şimdi bence insanlar öncelikle bazı şeyleri anlamak zorunda.Bu sitemim konuyu açanı.Bilgili ol yada olma, tecrüben çok olsun yada olmasın buraya post atarken çok dikkatli olmak lazım.Ben bu hatayı yapdım.Sanki google personeli gibiymiş gibi kesin yargılar verdim ve cezasını çekdim.İnsanlar mesajlarımızı okuyup deniyorlar ve olumsuz olursa, onlara çok pahalıya mal oluyor.

Kişisel olarak değilde, kurumsal olarak türkiye ' de 100 den fazla firmaya, optimizasyon, danışmanlık, e-reklam hizmeti veriyorum.Çok profesyonel bir kadroyla çalışıyorum.Hiç birisi bu kadar kati konuşmuyorlar.İnsanlara şunu şöyle yap bunu yaparsın demekte, onlara zaman kaybettirmek, hayal kırıklığı yaşamaktır.
İlk kural sanırım; Sürekli gelişen bir sistemle cebelleşiyoruz.Uzun maratondayız, sürekli takip etmeli, ilgi göstermeliyiz.Bir ağaç görmeliyiz googleyi.
Tohumları ekmek; güzel, saf, kodları açısından düzgün site yapmaktır.Seolu seosuz çok önemli değil.İçerik özgünse, titlesiz siten bile prim yapar.
İçerik önemlidir titleden önemlidir metataglardan önemlidir seodan önemlidir backlinkten önemlidir prden önemlidir diğerlerinden

Siteniz özgün içerikse, google ilk indexin ardından size gerekli ilgili alakayı gösterir.Anti tez gelecek; backlink yoksa geç indexler.. Ben buna katılmıyorum.Siteniz ilk indexinde user alıyorsa, hit çekiyorsa, her şeyiniz hızlıca indexlenir.Sorulmuştu, bir konu açıyorum iyinete, anında indexde sırrı backlink. Katılmıyorum, sırrı google örümceği. Bir konuya ziyaretçi çok giriyorsa, ardından google botta giriyor.Çok dikkat çekti önemli bir şey bu kesin diyor.. Örneğin, iyinete eklenen herşey anında googledemi ?

Bakclinklerde PR olsun, aynı içerikten olsun, çıkışı yüksek olanlardan almayın..
Bunu neden düşünüyorsunuzki ? Google aylar önce hatta yıllar önce dediki ; iyi site demek aynı içerikli sitelerle desteklenen site demektir.Sağlık sitesi gidipte, sağlık sitesinden link alırsa ben buna değer veririm dedi.Ama bu ilk faktör demedi.Reklamın iyisi kötüsü olmaz teziyle ne kadar backlink alırsanız o kadar yarardır.Sonra toolslar çıkmaya başladı.Şu kadar Pr bilmem kaçtan link al Pr en şu kadar olsun.Bunlara uyduk, gelecek pr düşündük ama çoğu zaman yanıldık.Demekki sistem buda değilmiş. Türkiyede iyinetle aynı içerikte kaç site varki ? Aynı içerikten link aldı diye yükselio ? Kaç tane haber sitesi varki, büyük bir milliyete eklenen haber anında indexleniyor.Ama alakası olmayan tonlarca backlinki var ve bu yüzden anında indexleniyor..

Koca mynet binlerce backlinke sahip ama prsi hala düşük, çıkışıda aşırı değil neden ? Demekki tek backlinkte pr değilmiş.Prsi düşüksede belli yerlerde aramalarda üst sıralarda.

Dmozdaki çıkış , iwebtooldaki yada bu tarzdan binlerce sitede binlerce backlink çıkışı var ama prleri uçuyor.Neden böyle? Nofollow demeyin, onu saymak bile hata.Onu uygulasa ver nofollowu gitsin, googlede işi bıraksın yahooya simit satmaya başlasın..

Gelelim optimizasyona.. Belli aralıklarla güncelleme olan bir arama motoru ki, bu arama motoru marka, rakipsiz, milyar dolarlar dönüyor, en büyük reklam ağı ve şu kadar alır şunu yaparım demek optimizasyon değildir.Optimizasyon için biz yıllık sözleşmeler yapıyoruz, vaadler vermeden, yapılacaklar listesi veriyoruz.Zaten tek kelimede optimizasyon da yoktur bence.İçerik tir optimizasyon bana göre.

Evet başarılar elbette olacak.Deneyerek doğruyu iyiyi bulacağız ama bu ağacı büyütürken tohumu atıp, su vereceğiz.Suyuda içeriktir.Backlink zamanla kendsi gelen bir şeydir.Yapmayın demiyorum alın taibkide, ama olmazsa olmaz değildir bana göre.

Digg örneği, çıkışı çok olan site ve copy içerik olmasına rağmen kesitli içerikten dolayı hiti yüksektir.Backlinki çoktur ama güncelliği ön plandadır.Girişi yüksektir.Siteye verilen binlerce backlink vardır, çoğuda pr almaz bile.Bir site açarsın, bir sayfa yazı yazarsın, ertesi gün gazetelere çıkar, binlerce kişi kopyalar sitene koyar yada link verir yada gazeteler link verir.Sandboxa mı gireceksin ? Google bunu düşünmedimiki anında banlasın.Bilmiyorum bu dünya çok dern, herkesinde düşünceleri, önerileri, uygulamaları var ama kimse tam çözmesin diye bana göre sürekli değişitiriliyor.

Örnek ; Kendi Guide leri..

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
o konuda müşterim değil site satmıştım zamanında..

optimizasyon müşterim falan değil yanlış anlaşılmasın

Yapman gereken bence, wp ayarlarından olmayan sayfalarda, sunucu bulunamıyor olarak ayarla, sorun kalmıyacaktır.Şu anda hazır şablon bir sayfaya gidiyor ve bot hile yaptığını düşünüyor.Eski indexini atsanda, hileci olacaksın bence.Bunu yapdıkdan sonra googlede kendi siteni aralıklarla arat.

İpucu ; Google eşleşme devreye girince, aranan bir kelime botu o kelimeye yönlendirir.Mantığıda şudur.. bu kelime aranıyor, çok aranıyorsa bu kelimeye önem vereyim, demekki müşterisi var, depomda mal olsunki yok çekmeyim..

Örnek arama ; iyinet.com

pigeon

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
Türkiye'ye ve özellikle bu foruma google bilgilerini veren uzun süre yoktur-radmin olmuştur. 2005 de bugün hala yazılanları yazıyordu. ve hala onun yazılarının dışında bir yazı ya da uygulama çok nadir oluyor. kısaca Türkiye'ye seo yu adsense i anlatan radmin dir. anlattığı dönemde yazdığı herşey hayretle ve şevkle izleniyordu, hatta yazdıklarına "hadi sende, sallama" denebiliyordu. yazdıklarının hepsi doğru ve geçerliydi de.

google bugün bir çok alanında çözülmüştür genel hatlarıyla. bunları bilen ve uygulayan herkesin başarılı olması kaçınılmaz. elbette google yerinde saymıyor. 2 sene önce aynı içerikten link almak çok etkili olmasına rağmen bugün geçerliliğini yitirmiştir. yine metalar 2 sene önce çok önemliyken bugün etkisini yitirmiştir. aynı şekilde yüksek prli sitelerden link alarak pr arttırmak ve google aramalarda üst sıralarda yer almak o zaman geçerliyken, bugün pr diye birşey kalmamıştır. insanlar sistemi çözdükçe sistem kendini yeniliyor, yenilemek zorunda da zaten.
işte biz bunu anlamak istemiyoruz. hala 2 sene öncenin bilgilerinin herşey olduğunu sanarak uygulamaya geçiyoruz. o zaman metalar misal %70 oranında etkiliyse bugün bu oran %1 e düşürülmüştür.

e hala meta, hala aynı içerik, hala pr diyorsak yoktur un 2005 inde kalmışız demektir. ve google hala 2005 deki uygulamalarla yürüyorsa ya bunu sananlar ya da google salaktır.

pigeon

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
:)
ama bunu da eklemiştim:
" google bugün bir çok alanında çözülmüştür genel hatlarıyla. "

ama hala pr den bahseden var ise orada seçeneği değiştirmek lazım. tabii pr de cnn in pr 8 i ile, 2 konusu olan blog sitenin pr 8 ini karıştıran varsa o da apayrı bir konu..

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Google'ın en çok dikkat ettiği sitenin popülerliğidir, gerisi yalan. Kastettiğim popülerliği anlayan anladı zaten.

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Bu işi abartmamak gerekiyor, kimse medyum yada başka birşey değil... Arama motorlarının çalışma mantığını az çok bunun içinde olan herkes kavrıyor bizim ülkemizde yapılan en büyük hata birilerinin sözleri ile hareket edip onların yaptığı doğru/yanlış sorgulamadan aynen devam etmeleridir.

Herkesin kendilerine göre tecrübeleri var ama sanırım bu işi profesyonel olarak yapan kişiler daha iyi anlıyor söylediklerini örneğin ben bu forumda belki yüzbin defa tekrar etmişimdir "seo bir kalıba sokulamaz" şunu yaparsan şu olur denilemez diye, ama yine aynı şeyler söylenmiyormu? söyleniyor ama yukarıda 2 kelime ettim acemi ne söylemek istediğimi anladı... Hala metalardan bilmem neyden bahsediyormuyuz? Ben bahsediyorum altavista' yı bitiren meta sevdası varsın benide bitirsin : ) milyonda bir de olsa ben işime yarayacak şeylerden kaçmam...
Ama milyon adım atmadan öncede oturur rakiplerimi araştırırım ve ilk işim rakiplerimi doğru şekilde analiz edip hareketlerimi buna göre yapmaktır.
Ben kendi istediğim yeri aldıktan sonra kendim ile yarışırım ta ki birisi benim tahtımı eline geçirene kadar, ama bu süre içerisindede dediğim gibi milyonda bir de olsa asla etkisi olacak birşeyden kaçmam.

Kimse diyemezki arama motorları şuna önem veriyor buna vermiyor, yada benim "seo" dan anladığım google da yükselmekten başka birşey değildir deniliyorsa bunun anlamı ne optimizasyon ne arama motoru optimizasyonu ne arama motorları için çalışmadır, Saray halı için Türkiye' de Google arama motoru ağırlıklı "halı" kelimesinde çalışıyorsam, Tayvan' da yahoo için carpet derim, ingilterede ask.com da Turkish carpet derim.

Uzun lafın kısası kimse kimseye laf anlatamaz bu konuda seo fal bakmak gibi birşey kimisi karşısındakinin davranışlarına göre konuşur, kimisi fincana... Bizde boşa uğraşıyoruz herkesin kendi tecrübeleri kendi çalışmaları var çokta takılmamak gerekir maksat gönüller bir olsun : )

pigeon

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
her iş falla yürüseydi ne güzel olurdu :)

dinler de böyle çıkmış, insanlar çözemedikleri, ulaşamadıkları varlıkları kutsallaştırmış, onlara tapınmaya başlamış. akıl, sır ermiyorsa "yüce" damgası vurulmuş. bunun uzantısı da fallar, büyücüler olmuş.
kızma ha şaka yapıyorum.

Senol

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
1
benim kendi deneyimlerimden bahsedecek olursam kendi katagorimdeki siteler ile yaptığım link değişimleri ile googlede istediğim yere geldim tabi kelime tabanlı backlink ile suan hedeflediğim kelimede 4 cü sıraya kadar geldim benim üstümdeki sitelerin 2 ci 2 yıllık site yani benden eski 3 cüsü ise aranan kelimede domain i geciyor

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.