İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Google Optimizasyon İpuçları

Rapmaster

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
peki o zaman neden pr 5-6 linkler aylık 20-30 ytl'den satılıyor.

text link reklam için pr 6 sitelere reklam veriyorlar 1 tanesi için aylık 30 ytl piyasa ücreti.

ama pr 0-1 linklerden link satışı yapıldığını gördünüz mü hiç ?

her yer pr 0-1-2 sitelerle dolu,hepsi de link değişimlerinde kullanılıyor vs.

50 tane pr 0 yerine 1 tane pr 6 backlink'i kabül etmiyorsunuz yani ?

Piyasaya göre yorumlamak açıkcası bana göre akıllıca değil.
Pr 5 6 satılmasının nedeni az olmasıdır.Bu değildir ki daha faydalıdır.
Emin olunki bir kelimede yükselmek istiyorsanız gidip saçma bir pr6 siteye para veripde link aldırmak yerine kendi içeriğinizdeki sitelere mail atarak link değişimi yapmanız çok daha faydalı...
Bu yöntemle bir sitemin hitini 5 e katladım diyebilirim ...
Ayrıca artık çöp sitelerle link değişimi yapmak zaman kaybı eskiden yararı oluyordu ama bence artık HİÇBİR faydası yok eskisi gibi 100 link değişimi yapıp çöplük sitelerle çıkamıyorsunuz ....
pr1 pr2 satılmaz çünkü çok var ,
ayrıca bu düşünceye görede değişiklik gösterebilir.Amacınız hit arttırmaksa hiçbir işe yaramaz dediğim gibi almak pr6 dan, hatta pr 7ye para verip sandbox a bile düşebilirsiniz.
ama amacınız pr arttırmaksa pr 7 den link almanın faydası olur düşüncesindeyım...

KaRaKTeR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
36
ben sitenin kategorisi diye bir olaya katılmıyorum bu saçmalıktan başka birşey değildir neyani botlar sitene giriyor ve siteni kategorilendiriyormu ? olmaz öyle şey

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
PR: 6-7 sitelere link verince yükselebilirsin.
Doğru olabilir, ben tecrübe etmedim. "Ama kalıcı bir yükselme olmadığına eminim."
Ama şunu tecrübe ettim; PR : 1 sitem çok güzel ve iddialı 3 kelimede ilk 3'ün arasında.
1 tane siteye bile link vermedim.
Backlinkimde sağlam değil ayrıca.
Domain yaşı biraz iyi :)
Ayrıca siteyi her gün güncelliyorum ve özgün içerik eklemeye gayret ediyorum.

Rapmaster

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Rapmaster hayatın boyunca pr 6-7 siteye text link vermediğin belli oluyor.

Yükselmek istediğin kelimede pr 6 yada pr 7 ( ama verimi iyi olacak mümkünse sitenle aynı içerikte olan bir site ) siteye reklam ver 3 gün boyunca o kelimedeki sıranı gözlemle ;)

Birçok kezde verdim.NeFuSa nın dediği gibi kalıcı olmuyor.
Ama sen dersınkı pr6 dan pilav kelimesi için link aldım o zaman bilemem.
9.sayfadaydım aldım pr6 çıktığım sayfa en fazla 6.sayfa oldu.Önemli kelimelerde bu şekilde çıkamazsın çıksan bile kalıcı olmaz dediğim gibi.
Sadece sohbet kelimesi gibi kelimeler popüler olmuyor daha 1. 2. sayfalara girmek için büyük rekabetler olan çok sektör var.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.