Google pagerank güncellemesi ne zaman olacak ?

Yeniçeri

Ne Mutlu Türküm Diyene
İyinet Üyesi
Katılım
14 Şubat 2009
Mesajlar
9,780
Reaction score
306
Google penguen güncellemesi, mayıs ayının ortalarında yapıldı. Bu süre zarfında yaşanan dalgalanmalar, pagerank güncellemesinin işareti olarak görülüyordu. Fakat Matt Cuts, güncellemeden birkaç hafta önce, penguen 2.0 güncellemesi yapacaklarını ve bu güncellemenin, spam siteleri temizlemek için yapılacağını söylemişti. Her ne kadar bu güncellemeden olumsuz etkilenen spam siteler olsa da, hala birçok spam ve çöp site, arama sonuçlarında üst sıralarda çıkmaktadır. Bu da bizlere, yapılan algoritma değişikliğinin henüz istenilen düzeyde olmadığını gösteriyor.



Yine bazı webmasterlar, bu güncellemenin, ücretli o olarak seo hizmeti veren kişilerin önüne geçmek için yapıldığını söylüyorlar. Anlaşılan o ki Google, doğal olarak algoritmalarına müdahale edilmesini engellemeye çalışıyor. Aslında çokta mantıklı. Fakat bunu yaparken sap ile samanı ayırması gerekiyor.

Pagerank güncellemesi neden gecikti ?

Biraz önce Google’ın, ücretli olarak seo hizmeti veren kişileri engellemeye yönelik çalışmalar yaptığını söylemiştik. Bu seo uzmanlarının en çok yaptığı işlerin başında, pagerank değeri yüksek sitelerden link yada makale satın almaları geliyor. Hatta bazıları daha illegal yollara başvurabiliyor. heklink gibi. İşte bu sebeple Google, pagerank güncellemesi üzerinde de çalışıyor olabilir. Yani bu kadar kolay manipüle edilebilen bir algoritma değişikliğinin önüne geçmeye çalışıyor olabilir. Her ne kadar pagerank güncellemelerinin zamanları değişken olsa da, Mayıs ayında olmaması, bana göre bu ihtimali kuvvetlendiriyor.

Peki şimdi ne olacak ?

Kimi webmasterlar, pagerank güncellemesinin olmayacağını, kimileri ise uzun bir süre gerektiğini düşünüyorlar. Tabii bu konuda kimse kesin bir fikir ortaya koyamıyor. Bizlerde sadece varsayımlar üzerine fikir yürütebiliyoruz. Fakat şahsi görüşüm, önümüzdeki pagerank güncellemesinin çok farklı olacağı yönünde.

Peki nedir bu farklılıklar ?

Yine kişisel görüşüm, artık pr’si yüksek sitelerden link yada tanıtım yazısı almanın eskisi kadar önemli olmayacağı yönünde. Artık herkesin dilinde olan “ Özgün içerik “ ve “ Güncellik “ gibi kavramların, her zamankinden daha fazla önem kazanacağını düşünüyorum.

Bunun yanında tanıtım yazılarının niteliği de önemli. Bir önceki pagerank güncellemesinde dikkatimi çeken bir konudan bahsetmek istiyorum sizlere.

Bu yazıyı okuduğunuz kişisel sitem, bir önceki güncellemede pr2 değerini aldı. Fakat siteyle ilgili hiçbir çalışma yapmadım. Sitemi A class ip üzerinde barındırdım. Ayda 2 yada 3 makale ekledim. Tabi bunların hepsi kendime ait yazılar. Bu yazıları, faklı sitelerde paylaştım. Fakat paylaşırken hiçbir kelimeye link vermedim. Sadece paylaştığım sitelerde, yazının sonuna kaynak link olarak, bu sitedeki konu linkini ekledim. Tabi yazılarımı okuyarak merak edenler siteme geldiler. Fakat öyle ahım şahım ziyaretçiler değil:) Günde 20-30 kişi sitemi ziyaret etti. Bir kısmı Google üzerinden, bir kısmı yazılarımı paylaştığım sitelerden geldiler. Bunların sonucunda pagerank 2 değerini aldı.

Ha şimdi bazı arkadaşlar, pr2 öyle yüksek bir değer değil diye. Haklısınız değil. Fakat sizce de bu kadarlık bir çalışma için, sıfır domain için yüksek bir değer değil mi? Kararı size bırakıyorum.

Bunlar sadece benim kişisel görüşlerim. Doğrudur yada yanlıştır. Kimseyi yanlış yönlendirmek istemem. Bilginin paylaştıkça çoğalacağına inananlardanım. Herkese bol pr’li günler diliyorum:)


Kaynak : http://cemoli.com/google-pagerank-guncellemesi-ne-zaman-olacak.html
 

triposi

0
İyinet Üyesi
Katılım
23 Haziran 2008
Mesajlar
18
Reaction score
0
Ortalama bir tarih belirtseler iyi olacak, sürpriz gibi bekle ki güncelleme gelsin. :eek:
 

yazar34

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
24 Temmuz 2013
Mesajlar
136
Reaction score
0
Bu seneyi tek güncelleme ile geçecek sanırım
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Elektronik Sigara Cicisex Porno
Üst