İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Google PR Link Değişimi yerindeki olaylar!!!

{{DELIKANLIM}}

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
selam yahu dun karar verdim yine kactane link degisimi yapayim oraya bakiyorum baslik acan acana masallah önce dedim söyle bakayim belki bi kac site vardir bana göre anlasiriz ve yeni baslik acmaya gerek yok dedim basladim aramaya ama ne site buldum nede kafam sardi aramakdan cunku acayip cok corap degisim gibi link degisiyor oda kalmiyor sitelerin cogu icerikleri absürt yada asagisi yazilar dolu yani icerik ahmet mehmet var asagisi ise a-z ne ararsan her kelime var. Simdi böyle sitelerin bide böyle yuksek pr almasida bir baska mesele simdi ben birine link versem degeri cikar googlede degeri yukselir diger normal simdiye kadar alin teriyle normal ugrasan sitelere yazik ya diye bulamadim dogru bir link yada linkler. Sonra kendim bir baslik actim ve bana gelen yine ayni seyler ayrica lutfen absürt siteler ve abuk sabuk siteler olmasin diye yazmisim ama yine yaziyorlar, ayrica bide sen bir link degisimi yapiyon adam tum sitelerinin adresi yaziyor bana sunu ekle diyor. Simdi sorum su acaba oraya bir duzen getiremezmiyiz ve böyle abuk sabuk sitelerin adresleri yazilmasin yada bir öneri bir sey millete sunsak suan aklima gelmiyor ama en azindan duzene sokacak bir yol bulmak lazim. insallah beni anlayan vardir 2002 den beri webmasterim böyle duruma bakinca cok uzuldum ve tuhafima giriyor. Saygilarimla

{{DELIKANLIM}}

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaslar bu actigim konu yerinde mod alimi yazisin kilitlendigi icin buraya yaziyorum yine zaten bu yazi yazdikdan sonra mod alimi diye duyuruldu gereksizdi ama nedense 2 mod alimi var dendi ve hala bir aciklama yok oraya bakiyorum 21 mod var neye yetmiyor bukadar kisi? Ayrica orda hala duzenlik yok galiba benim dusundugum gibi dusunen arkadaslarda var amacim asla burayi kirletmek degildir hic bir zaman olmadi olmazda 2005 den beri uyeyim burda ve gercekden forumda böyle duzensiz yerler görunce icim karariyor en azindan bir aciklama yapinda ne oldugunu ne olacani söyleyin bizde bilelim. saygilarimla

navarro

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
{{DELIKANLIM}} Şartları okumadan link değişimi için açtığın konuya mesaj atanlar konusunda haklısın . Ama şuda var tabiki , mesela ben senin açtığın konuyu gördüm ve mesaj yazmadım çünkü sen temiz içerikli ve sana hit yollayabilecek site aramışsın ama verdiğin link sadece anasayfadan altsayfalardan değil. İçerikli ve temiz sana hit yolluyacak tarzdaki siteler senin sitenden sadece anasayfadan link vermeni yeterli görmeyebilir . Bunuda hesaba katman gerekir temiz link değişimi yapmak için isyan etme aşamasına gelmeden :) Yani tek sayfadan link verdikten sonra arkasayfalardaki içeriğinin pek bir önemi kalmıyor açıkcası. İçerikli sitelerde link değişiminde önemli olan şey googledeki index sayısı ve footerden verilen linktir neticede.

{{DELIKANLIM}}

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Dedigin dogrudur ama orda verilen adresleri görunce insan eklemek istemez icerik hep hileli hep bos yada uc kelime normal gerisi link alinmis diger sayfalarin kelimelerindir. Benim alacam 2-3 linkdir ama ordakilerin yaptiklari seyler beni uzuyor biz normal yollardan guzel isler yaparak biyere gelmek istiyoruz ama hile yapanlar orda görunce isyan etmemek elden degil ve beni uzen iyinet forumu sessiz kalmasi. özelikle bana verilen linkler adamda site dolu ama en berbati en hilesi sunuyor ve hatta biri amsalak diye bir link almis basi kötu kelime ama anlami ne bilmiyorum veya baska biri bir link veriyor sanki dalga gecmis gibi sonra utanmadan yazi yaziyor oda yetmez baslik aciyor bambaska linkler var ve göruyorum navarro senden baska yazan yok ve orali olanda yok yazik gercekden yazik...

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Size şöyle birşeyi açıkça belirtim ...

Bu konuda çok sıkıntı var ama modlarında buna fazla birşey yapabileceiğini sanmıyorum. Msela ben değişim yaparken

kurallar koydum. 4 tane kural.. Çöp site olmicak, en fazla 2 kod vs.... gibi kurallar...

İnanırmısnız okumadan mesaj atan o kadar çok kullanıcı varki, hatta ben bilerek mesajın başında belirtiyorum. Lütfen kuralları okuyun. Aksi takdirde bilgilendirilmeyebilirsiniz gibilerinden...

Ama anlamıyorlar. yapmak istedikleri değişim tamamen kurallarım dışında :D ama birde yazının sonuna ekliyorlar ki "eklenmez ise lütfen pm atınız" :D

Buna mod ne yapabilirki ...

Birde geçenlerde bilmem dikkatiniz çektimi 2003-2004 konusumu neydi. Tarih önemli değil, eski bir link değişimi konusu. Birisi hortlatmış. Link vererek. Ondan sonra bizde insanları uyarıyoruz. Konu eski diye... Ama insanlar bizim mesajımızı bile okumadan link veriyor...

Bu arada mod alımı konusunda bir açıklamada yapılırsa memnun oluruz... Hala bir karara varılıp varılmadığı konusunda..

{{DELIKANLIM}}

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
yaqmayok buna care bulunur adminler oraya duzen getirip ordaki tum yazilari silip sifirdan ayarlasa ve bir guzel sistem getirse vbullete bir sistem vardir kimlerin yaza bileceni kimlerin ne yapacani tam aklima gelmiyor ama elbet vardir bir caresi ozaman herkes senin ve benim dedigi gibi yapar sayfada yola gelir ve hile yapanlarin önune gecmis oluruz.

navarro

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
En azından şöyle bir kural getirilse hem yapılan değişimler daha yararlı olur hemde artık 1 adet domain alıp binlerce link ekleme olayı kalkmış olur.
Bir sitede 100 adetten fazla link olanlar değişime katılamaz akabinde forumdan uzaklaştırılır gibi yada benzer bir kural yeterli olurdu.

Line

0
İyinet Üyesi
Reaction score
48
En azından şöyle bir kural getirilse hem yapılan değişimler daha yararlı olur hemde artık 1 adet domain alıp binlerce link ekleme olayı kalkmış olur.
Bir sitede 100 adetten fazla link olanlar değişime katılamaz akabinde forumdan uzaklaştırılır gibi yada benzer bir kural yeterli olurdu.
Bu seni ya da yonetimi ilgilendirmezki.Ben belki çöp sitelerler link değişimi yapmak istiyorum

{{DELIKANLIM}}

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Thekanka yapamasiniz eger siteler bossa ve hileye karsiysa ve burayi kötuluyorsa googlede degerli sitelerin degeri dusuruyorsa emege saygi yoksa bir duzen ve gerekeni yapilmali bence...

dizinci

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Sizin mantiginizla link degisimi yapabilecek adami o aradiginiz yerde bulamazsiniz. Birakin onlar basliklari okumadan yüzlerce sitelerini siralasin ve sitelerine yüzlerce link alsin, cezalarini zaten google verecek spam site sinifina sokarak.

Eger tek sayfadan link degisimi yapmak degerli linkler istiyorsaniz tavsiyem ya gidin link satin alin güzel bir iki güvenilir siteden ya da güzel buldugunuz sitelerin webmasterlerine eposta atarak iletisime gecin ve derdinizi anlatin. Eminim direkt olmasa da capraz link degisimi yapacak cikacaktir.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.