İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Google sıralaması

Hiperaktif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Bazı siteler değişik bilgisayarlarda googlede farklı sırada yer alıyor.

Kendi bilgisayarımda googlede 2.sıradayım

başka bir bilgisayarda 2.sayfanın sonundayım ?

Nedir bu ? nasıl çözülür ?

Hiperaktif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Gmail hesabım var . Normal google yok onu kapatıp yapayım mı ?

BadJoke

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba;

Bunun nedeni, Google hesabının açık olmasıdır. Google hesabınız açıkken yaptığınız aramalar kayıt edilmekte ve tıkladığınız siteler ön sırada yer alması sağlanmaktadır. Bu sadece sizin o tarayıcınızda görünen aramalardır.

İnsanların genellikle windows işletim sistemi kullandığını düşünürsek ve Internet Explorer tarayıcısını kullanmadığını düşünürsek, bu tarayıcının tüm geçmişlerini silerseniz eğer ve o tarayıcı ile sadece arama yaparsanız, o tarayıcıyla yaptığınız aramalardan çıkan sonuçlar doğru sıralamayı gösterecektir.

Anlatışım bira kötü gibi geldi ancak yeni uyandım idare edin :)

Eğer, Linux kullanıyorsanız da Konqueror gibi bir tarayıcıyı bu iş için kullanabilirsiniz. Ben öyle yapıyorum şahsen :)

Son olarak, Google'da "Google'da kaçıncı sıradayım" gibi bir arama yaparsanız eğer çıkan sonuçlarda ilk sırada bulunan web sitesi iyi sonuçlar veriyor gibi... Gibi diyorum çünkü birçok siteyi birkaç defa alt alta gösterdiği için tam olarak yerini göstermemekte bana göre.

* Gmail hesabınızı kapatsanız da kayıtlı olan verilerden kurtulamazsınız. Tarayıcınızın geçmişini silmeden bu pek mümkün olmayacaktır.

Kolay gelsin...

Hiperaktif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Evet oldu. Şimdi kendi bilgisayarımda da alt sıralardayım. Saolun.

ahtingir

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Bazen google hesabınız acıkken ve ki eger birde +1 lediyseniz vaybe bu kadar mı iyileştirdim demekten kendinin alamıyor insan :)

Hiperaktif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
:D evet aynen öyle oluyor , gmail açıktı fakat +1 lemedim. Ben de seviniyordum. başka bilgisayarda denedim moraller tabanda :D

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.