İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Google Spam Site bildirme ve Spama düşmemek için yapmanız gerekenler

paylasim

0
İyinet Üyesi
Katılım
30 Temmuz 2010
Mesajlar
710
Reaction score
0
Google Spam Site bildirme ve Spama düşmemek için yapmanız gerekenler

Merhaba Google son zamanlarda spma sitelerle mücadele konusunda çok ciddi mesai harcamaya başladı. Öncelikle spam siteden kasıt nedir onu açıklayalım. Spam site içerisinde alakalı içerik bulunmamasına rağmen etiket ve benzeri yollarla o kelimeden hit çekme yönteminin kullandığı sitelerdir. Öncelikle bu tarz hilelerle önünüze geçen sizin başarınıza mani olan ve adil rekabet imkanı sağlamayan bu tip siteleri nasıl şikayet ederiz. Google'nin kendi açıklamasından alıntı yaparak izah edeyim.
Google Spam Site bildirme ve Spama düşmemek için yapmanız gerekenler
''Spam bildirme
Arama sonuçlarımızın kalitesini yükseltmek için sürekli çaba gösteriyoruz. Dizinimize spam gönderen bir site bulduysanız bu bilgiyi lütfen bizimle paylaşın. Kabul edilebilir saydığımız uygulamalar hakkında bilgi için lütfen Web Yöneticisi Kurallarımızı inceleyin.

Yönergelerimize uygun olmayan bir siteyi bize bildirmenin en iyi yolu https://www.google.com/webmasters/to...amreport?hl=tr adresinden Spam Raporu göndermektir. Spam Raporları doğrudan mühendislerimize gönderilir ve spam’la mücadele etmek için ölçeklenebilir çözümler geliştirmede bu raporlardan yararlanılır.

Arama sonuçlarımızın kalitesini korumamıza yardımcı olduğunuz için teşekkür ederiz.''

Bu yolla spam içerikle hit çalan siteleri google bildirerek ceza almasını sağlayabilirsiniz. Denenmiş bir uygulama olup ir kaç gün içerisinde işlem yapıldığını söylemek isterim. Amacımız burada doğru içerik ve aradığımızda doğru düzgün bilgiye ulaşmayı sağlamaktır. Hakkıyla iş yapan webmaster arkadaşlarımızın hakkını korumaktır.

Spam site olarak görülmemek için yapmanız gereken olabildiğince az etiket girerek içeriği aranan kelimeyle alakalı tutmaktır. Şunu artık kafamıza koyalım sahte başlıklar veya etiketlerle hit çekme devri bitmiştir. Verdiğiniz emeklerin boşa gitmemesi için sizleri bütün içtenliğimle bu konuda uyarmak istedim.
 

CoLd!uX

0
İyinet Üyesi
Katılım
9 Mayıs 2008
Mesajlar
509
Reaction score
1
bir kaç kişinin şikayeti ile spam site olarak kabul ediliyorsa denemekte fayda var çok kişinin canı yanar :)
 

Mack

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
17 Eylül 2005
Mesajlar
302
Reaction score
0
Konum
AntaLya
kopyala yapıştır konu yapmışsın link çalışmıyor.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst