İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Tartışma Google Zebra Güncellemesi

SineVadi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Penguen ve Pandadan Sonra Zebra Güncellemesi Geliyor.
Hepinizin bildiği üzere Google yakın zamanda Panda ve Penguen güncellemelerini devreye sokup spam ve kopya içerikli siteleri cezalandırmaya çalışmıştı. Tabi bu konuda ben pek başarılı olduğunu düşünmüyorum ki hala bu dalgalanmaların cefasını çeken bir çok arkadaşımızda mevcuttur.

Peki Zebra Güncellemesi Nedir?
Zebra güncellemesi Googlenin, arama sonuçlarında kaliteleri sitelerin ön planda olmasını sağlayan yeni algoritmalarından bir tanesidir.
Zebra_t003-20120728103009-00005.png

Google, Zebra Güncellemesi ile neleri hedefliyor?
Tabi bunlar sadece etraftaki söylentilerden ibaret olduğundan dolayı asıl hedefin hangi noktada olacağını bilemiyoruz. Ama söylentiler ise şunlardan ibarettir.

• Spam bağlantıların çok fazla sayıda olması ve Google Plus'ın istek dahilinde farklı amaçlarda kullanılması,

• Retweets ve keywords lar arasındaki birliktelikler,

• Sosyal medyanın diğer siteler üzerinde bıraktığı etkinin haddinden fazla olması.

gibi faktörler nedeniyle Zebra güncellemesinin geleceği haberleri dilden dile dolaşıyor.

emekli

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Ücretle alınan facebook beğeniler, tweetler ve google+ lar ciddi ölçüde spamleşmeye başladı, bunun için bir çalışma olabilir.

paylaşımınız için teşekkürler.

Barisay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
çoğu google güncellemeri zaten spama dayalı güncelleme yapıyor geri kalanlarda sistemi iyileştirmek için panda zebra at diye ayırmaya gerek yok bence

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
255
benim sitenin kimseye bir zararı yok spam falanda yapmıyorum ama neden yerlerde sürünüyor acaba?

Kaan

0
Yasakli Uye
Reaction score
0
Bilgilendirmeniz için teşekkür ederiz.

Güncellemelerin sonu yok, her yep yeni bir gün yeni bir güncelleme ve yeni riskler taşıyor.

Alıştık artık bu güncelleştirmelere bakalım sonu ne olucak, hayırlısı olur umarım ki.

Yeniçeri

Ne Mutlu Türküm Diyene
İyinet Üyesi
Reaction score
306
Yakında Beşiktaş güncellemesi çıkacak. Beşiktaş'lı olmayanlar aşağılara inecek :) Şaka maka bu güncellemeleri hep duyar olduk. Fakat bu son güncelleme ile ilgili bildiğim kadarıyla henüz bir açıklama yapılmadı. Spam sitelerin bir kısmı yerlerinden indi. Fakat hala zirvede birçok spam site mevcut. bu duruma nasıl el atacaklar, nasıl çözecekler gerçekten merak ediyorum. Ama insansız araç, internete giren gözlük yapan Google mühendislerinin, spama karşıda bir çözüm bulabileceklerini düşünüyorum.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5