İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

GoogleBot 'u Başka siteden kendi sitenize sıçratmak...

cbt

0
İyinet Üyesi
Katılım
23 Mart 2008
Mesajlar
16
Reaction score
0
Merhaba, Foruma yeni üye olmama karşın uzun zamandır takip etmekteyim ve çok şey öğrendim bu forumdan, bunun için yetkili kişilere önce buradan teşekkürler ve forum ahalisine merhabalar !!

Daha önce de dediğim gibi bu forumu ve bu gibi forumları takip ederken ki özellikle index'lenme konusunda sorularım olmuştu, ve bu konuda şöyle bir bilgi edindim;

- GoogleBot bir siteyi indexlemekteyken eğer o sitede benim siteme link varsa benim sitemi de index'lemeye başlar. Yani benim sitem B sitesi olsun. A sitesi de sıklıkla indeklenen bir site olsun. A sitesi sayfalarında B sinesine link verirse B sitesi de A sitesinin indexlenme nimetlerinden pek bir sık yararlanabilecek....

İlk sorum bu bilginin doğruluğu hakkında.. Ben bu bilgiye dayanarak forumex.net 'ten text link satın aldım. Amacım ziyaretçi çekmek olmadığı için footer 'dan bir text link satın aldım. İlgili kişiye link'imin "no follow" içermemesini ve yeni bir sayfada açılmamasını istedim, kabul etti. Ancak linki aldığım günden bu yana index'lenmem de hiç bir sıklaşma olmadı !! :( ( forumex.net anlık olarak index'leniyor. Yani açılan bir konu 10dk ya arama sonuçlarına ynsıyor. yani GoogleBot lar her zaman o sitede !! )

Şimdi benim öğrendiğim bilgi mi yanlış ? Yoksa forumex.net 'in bana verdiği linkte mi bir terslik var.. ( bu arada şunuda söyleyeyim : link'imin verildiği sayfaların kaynak koduna göz atınca bütün verilen linklerin başında "/outgoing" ibresi var. Acaba bundan mı kaynaklanıyor bir işe yaramaması?? )


Bir diğer problemim ise şu ;

- Günlük 7000 - 9000 arası tekil hit'e sahip olmama, lisanslı vbSEO kullanıyo olmama, güncel sayılabilecek bir foruma sahip olmama rağmen index'lenme sıklığım çok az. Az derken ne mi kastediyorum ? Ayda bir.. Evet o kadar az.. :( Google Webmaster tools 'u da etkin olarak kullanıyorum.. Fakat olmuyor... GoogleBot anasayfama haftada bir uğruyor ama bazen hiç indexlemeden gidiyor bazen 3-5 sayfa indexleyip gidiyor.


Demeye çalıştığım terslik nerede olabilir? Ve diğer sitelerden aldığım linklerin bana bir faydası dokunmaz mı PageRank dışında ? Mesela iyinet'te de tepede gördüğünüz türden bir reklam satın alsam index'lenmeye hiçbir katkısı olmıyacak mı?

Site adresim :
http://www.korkma.net

Ayda bir de olsa sevgili, biricik, ulvi Google amca sitemi index'leme zahmetinde bulunduğunda hitlerim istisnasız 2-3 katına çıkıyor. İndex'lenmenin benim için ne kadar önemli olduğunu anlarsınız sanırım :)

Lütfen bana bu konuda yardım ediniz. Şimdiden her cevap yazana çok teşekkür ediyorum.. Umarım sizlerinde sayesinde bir çözüm buluruz..
 

tdnem

0
İyinet Üyesi
Katılım
23 Mart 2008
Mesajlar
60
Reaction score
0
google bot sitene geliyordur.. ancak google bot gezdiği her sayfayı anında sisteme eklemez..


indexlenme için en önemli kriterlerden biri sitemap tir sayfanda sitemap varmı?
 

AlwaysFc

0
İyinet Üyesi
Katılım
17 Eylül 2006
Mesajlar
1,040
Reaction score
3
aldıgın lınk yapısında herhangi bir sorun.Google bot sitene geliyordur mutlaka ama her zaman indexleyecek diye bir şey söz konusu değildir.

Genel olarak sitenin içeriğine , yaşına ve güncelliğine bakar tabi bide botların siten sevmesi lazım.

Domaının daha yenı
ındex sayın konu ve mesaj sayına göre fena degıl hıtin ıse cok ıyı sayılabılır.

Eger senın dedıgın gıbı ıyı sıtelerden lınk alınıp hemen br yerelere gellınebılseydın herkes yapardı bunu.Kısa zamanda bısey beklemek mantıklı degıl
 

Senol

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
25 Haziran 2005
Mesajlar
4,856
Reaction score
1
Konum
Bursa
log dosyalarına günlük olarak bakarsan goglebotun sitene hergun uğradığını gorursun daha sık indexlenmek icin dizinler var siteni dizinlere ekle link değişimi yap sitemap yap vs vs ....
 

beceriksiz_acemi

0
İyinet Üyesi
Katılım
27 Aralık 2005
Mesajlar
4,796
Reaction score
16
Konum
-Adsense-
İlk olarak aldığınız bilgiler bence gerçektende çok doğru.. Sitenize link alırken, nofollow olmaması, yeni pencerede açılmaması gerçektende güzel.. Ama ilk olarak şunu söleyim.

Forum sitelerine google zaten pk sıcak bakmıyor.Bu tarz uygulamada forum sitesini seçmeniz bence yanlış.Ama yinede bence kesinlikle ana sayfanızın indexlenmesini hızlandırmıştır.. İndexleme derkeni içeriğiniz sağlam değilse, copy içerikse isterse bot hiç çıkmasın sitenizden yinede indexlemez sadece gelir gider..

İkinci olaraksa, yine ilk dediğimizde gibi, yeni açılan siteleri ve özellikle forumları geç indexlerler..
 

cbt

0
İyinet Üyesi
Katılım
23 Mart 2008
Mesajlar
16
Reaction score
0
Hepinize çok teşekkürler..

beceriksiz_acemi 'nin dediği gibi biraz copy içerik var ama küçük bir yüzdeyi kaplıyor :)

AlwaysFc ' dediklerini göz önünde bulundurucam çok teşekkürler.

tdnem ' evet bu arada sitemap var :)

TrDownload ; bahsettiğin log dosyası vbSEO 'nun oluşturduğu log dosyasıysa onda bir sorun var kayıt tutmuyor :) Eğer değilse ki; olmadığı belli aslında hergün uğradığını gördüğünüze göre... bu dosyaya nereden ulaşabilirim?


Birde son olarak sizce benim böyle bir durumda ( yani domain daha yeni sayılabilecekken ve günlük 5.000 - 7.000 tekil hit alırken ) diğer sitelerden para ile link almam sizce mantıklı mı? Yani tonla para dökmeye devam etsem karşılığı tatmin edici olur mu? Yoksa bir müddet daha mı bekliyeyim?
 

jesus

0
İyinet Üyesi
Katılım
17 Mayıs 2008
Mesajlar
2
Reaction score
0
sitemde indexlenme ve googlebot derdim var hiç uğramıyor, illaki link satın almakmı şart
 

InnoCent

0
İyinet Üyesi
Katılım
17 Kasım 2007
Mesajlar
162
Reaction score
0
evet aldıgın bilgi DOGRU Ancak , bu sitenın hitine göre degil Pagerank degerine göre değişiyor..Yani bi Sitenın 3 4 k Linki Olsun Size Etki etmez Ama 15 2o tekili olsun PR5 olsun siteniz 2 gunde bir İndexlenir ve google'da üst Sıralara Çıkar..
 

cbt

0
İyinet Üyesi
Katılım
23 Mart 2008
Mesajlar
16
Reaction score
0
Bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Fakat ben index 'lenmenin doğru düzgün yapılabilmesinin forumun "teması" ile de ilgili olduğunu okudum. Bunun doğruluk payı var mıdır acaba? Varsa da doğru tema seçimini nasıl yapmam lazım? Ve birkaç öneride bulunabilecek var mı acaba sitem hakkında? Şimdiden teşekkürler.

http://www.korkma.net
 

LaTenT

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Kasım 2005
Mesajlar
717
Reaction score
16
Daha açık bir çözüm sunayım; sayfa taglarında veya robots.txt'te revisit after monthly (yeniden ziyaret etme aylık) seçilmişse Google bu metayı dikkate alıp ayda bir geliyor olabilir.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst