İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Soru Google'da Bu Nasıl Yapılır

maxiyesil

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Nisan 2008
Mesajlar
76
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar aşağıda ki resimde okuldan kaçmak yazınca çıkan bir sonuçta altında sitede bulunan diğer konuları da gösteriyor. Bu wordpress'te çıkmıyor. İç link ile olmuyor bu iç link yaptım daha farklı bir link çıkıyor. Burada diğer linkleri gösteriyor.
Wordpressi Google'da nasıl böyle çıkarabiliriz. Aşağıda ki resimde ki gibi diğer konuları göstermesini nasıl sağlarız?

BVFGcW.jpg
 

RevivaL

0
Onaylı Üye
Katılım
6 Şubat 2011
Mesajlar
286
Reaction score
17
Konum
Kocaeli/Gebze
Bunu tam anlamı ile zamanla olduğunu duymuştum benim bilgim bu konuda bukadar ayrıca wordpress sisteminde puan eklentileri ile kategoriler liste haline geliyor buda yine zaman ile oluyor.
 

Okan IŞIK

0
Yasakli Uye
Katılım
23 Kasım 2014
Mesajlar
36
Reaction score
0
Bağlantıları google zamanla veriyor verdiği linkleri beğenmezsen webmaster tools tan redederek daha iyi bağlantılarının gelmesini sağlayabiliyorsunuz.
 

maxiyesil

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Nisan 2008
Mesajlar
76
Reaction score
0
Hayır arkadaşlar alt domaine forum kurdum kurduktan sonra 10 konu açtım sadece ve google bu şekilde gösterdi. Bu tamamen forumda olan bir özellikten kaynaklanıyor. Bunun bağlantıyla zamanla alakası yok.
İç link bağlantılarını mesela zamanla vermiyor iç linki kur 2 saat sonra googleda iç linkler altta çıkıyor.
Ancak ben forumda ki özelliği google nasıl görüyor onu anlamadım.
Bunu wordprese nasıl uyarlarız. Googlein özelliği nedir burada.
 

donanma44

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
1 Ocak 2012
Mesajlar
8
Reaction score
1
Hocam, genelde forum sitelerinde konuyla ilgili aramalarda sitenin hemen altında çok yakın başlıklar listelenir. Bunu google kendi yapıyor.
 

fatihdomurcukgul

0
İyinet Üyesi
Katılım
30 Mayıs 2018
Mesajlar
36
Reaction score
0
Hocam, bende google yapıyor diye düşünenlerdenim seo hocasından alıntıyla beraber sorunuzu cevaplamış olayım.
Google’da bir aramada çıkan siteye ait alt sayfalar Google tarafından “site bağlantıları” olarak tanımlanmaktadır. Site bağlantıları hangi aramada çıkıyorsa, sitenin o kelimede otoriter olduğunu anlayabiliriz. Site bağlantılarının, site haritasıyla bir ilgisi bulunmamaktadır. O kelimeyle en alakalı diğer sayfaları ve en değerli sayfaları seçilerek listelenmektedir. Bu sayfaların neler olacağı bizim tarafımızdan belirlenememektedir. Ancak biz, çıkmamasını istediğimiz sayfaları bu listeden kaldırabiliyoruz. Bu şekilde de, istediğimiz 6 tane kalana kadar Google’ın bize önerdiği bağlantıları tek tek kaldırmamız gerekebilir. Bağlantıları kaldırmak için Google Webmaster araçlarından Yapılandırma menüsü altında Site bağlantıları bölümünü seçmelisiniz.

Site bağlantıları için Google’ın yaptığı resmi açıklama aşağıdaki gibidir;
Site bağlantıları, sitenizin arama sonuçlarının altında görüntülenebilen, otomatik olarak oluşturulmuş bağlantılardır. Bir sayfanın site bağlantısı olarak görünmesini istemiyorsanız, bunun sıralamasını düşürebilirsiniz. Yalnızca site sahipleri ve tüm izinlere sahip kullanıcılar site bağlantılarının sıralamasını düşürebilirler.
 

maxiyesil

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Nisan 2008
Mesajlar
76
Reaction score
0
Arkadaşlar o bağlantıları google dışında birinin yapması zaten mümkün değil çünkü ben google sitesini düzenleme yetkim yok. Ondan bahsetmiyorum. Evet o bağlantıları google veriyor.
Anlattığım şey şu sen sitende bazı özellikleri kullanırsan google a şeklinde seni google'da gösteriyor bazı özelliklerde ise b şekilnde gösteriyor seni. Yani google senin sitende ki bazı özelliklere göre farklı linkleme yapıyor. Forum sitelerinde bu özellik var bunu wordpress'te nasıl yaparız ki google öyle görsün derdindeyim.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst