İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Googledaki siteye girince google sırası değişirmi?

gokhans19

0
İyinet Üyesi
Reaction score
29
Eminim buradaki webmasterların çoğu bunu biliyodur:
Mesela googleda bir kelime arattık 3 sonuç çıktı o 3 sonuçtan 2. sonuca günde 10 kere tıklansa 1. sonucada günde 5 kere tıklansa o 2. sonuç 1. sonuçla yer değiştirirmi.Yani google bu siteyi herkes arıyo bunu en üste çıkarıyım bu siteyi kimse aramıyo bunu en alta atıyım dermi? (sitelerin pagerankları seoları backlinkleri vs. hepsi aynı)

Kısacası ben googleda blogumu aratıp çıkan sonuca tıklayıp bloguma girsem bu googleda üst sıralara çıkmamı sağlarmı google en çok tıklananı üste çıkarıyım diyormu bunu öğrenmek istiyorum...

Breeze

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
1
aynı şeyi bende ne zamandır düşünüyorum
eğer google'da oturum açıpta arama yaparsan Google hangi arama sonucuna (linke) kaç kez tıkladığını not ediyor.
örnek:
iyinet diye aratıyorsun
http://www.google.com.tr/url?q=http://www.iyinet.com/&sa=X&oi=unauthorizedredirect&ct=targetlink&ust=2342342342323423423424&usg=zdfsdfdsfsfsfsdfsdfsdfsf
şeklinde url döndürüyor.
ama eğer oturum açmazsan sana gösterdiği link
direk
http://www.iyinet.com
oluyor.

velhasıl oturum açıpta arama yaparasan , yaptığın tıklamalar sonuca etki edebilir diye düşünüyorum

Gemlikli

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ip lerin sitede kalım ortalamaları da değer olarak giriyor diye düşünüyorum. atıyorum 5bin ziyaretçi girmiş ortalama 3 sn kalmışsa google dan kötü puan alıyo bu site. ortalama yüksek olursa üst sıralara çıkma şansın çok. yanlış biliyosam yanlışımı düzeltene şimdiden teşekkür....

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
:) oyle sey olmaz. Ayrıca mümkünde değil. Google ilk sayfada çıkardığı sitelere gönderdiği ziyaretçileri saymıyor.

Gemlikli

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
:) oyle sey olmaz. Ayrıca mümkünde değil. Google ilk sayfada çıkardığı sitelere gönderdiği ziyaretçileri saymıyor.

google sitelere gelen ziyaretçilerin ne kadar kaldıklarını istatistiklerine eklemiyo diyosun yani:)
böyle şey olur güzel arkadaşım

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
goole a bakmayın o başka siteden bile girseniz kaç kişi gidiyo sayıyıo kişilerle birlikte bot yolluyo daha neler var neler önemli olan iyi site yapmak :D

Breeze

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
1
Google analythics i boşunamı ekletiyor sitenize
Google elindeki bütün programcıklarıyla siteler hakkındaki bütün bilgileri topluyor.

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Google analythics olmayan siteleri goremez gemlikli, muneccim degil google.

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
Bence tıklanma da sıralamayı etkiliyordur. Güncellenme aralığıda çok önemli bi faktör.

deviL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
ip lerin sitede kalım ortalamaları da değer olarak giriyor diye düşünüyorum. atıyorum 5bin ziyaretçi girmiş ortalama 3 sn kalmışsa google dan kötü puan alıyo bu site. ortalama yüksek olursa üst sıralara çıkma şansın çok. yanlış biliyosam yanlışımı düzeltene şimdiden teşekkür....

nasıl yani ya? Google örümcekleri ziyaretcinin benim sitemde nekadar zaman geçirdiğini nasıl tespit edicek ? Örümcekler çağ atladı sanırım :S

STI

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ben bunu deneyerek gördüm bir kaç kelimede ilk sırada olmama ragmen arayanlar benim siteme geliyordu ve zamanla herhangi bir opt yapmadan 1.sıraya taşıdı.

ByRON

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Harbiden nasıl sayacakki? bize verdiği bir kod vs. yok örneğin webservis gibi.?

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
nasıl yani ya? Google örümcekleri ziyaretcinin benim sitemde nekadar zaman geçirdiğini nasıl tespit edicek ? Örümcekler çağ atladı sanırım :S

Herşeyi örümceklere bağlamayın ya :)
Sitenizdeki linklerin popülerliğini ölçmeniz için çok fazla kasmanıza gerek yok.

deviL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
popüler olabilir, ama googlenin kaç saniye kaldıgını bilmesi çok zor. Sizde bunu anlamamak için kasmayın. Toplist kodu yokki saysın :D

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
popüler olabilir, ama googlenin kaç saniye kaldıgını bilmesi çok zor. Sizde bunu anlamamak için kasmayın. Toplist kodu yokki saysın :D

Kaç saniye kaldığından bahseden olmuş mu? Hit saymasına gerek var diyen olmuş mu?
En çok aranan, en çok tıklanan şeklinde bi uygulamayla belki popülerliği basitçe ölçtürüp daha sonra bunu sıralamayı etkileyen bir faktör arasına katıyordur. Ayrıca buradaki herkes gibi ihtimaller üzerine konuşuyorum. Kesin emin olan varsa buyursun..

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Google, bilinen uyelerinin aliskanliklarini olcmek icin bunu yapiyor. Dunyada kac milyon insan ayni anda arama yapiyor ve google a uye olmayan binlerce/milyonlarca insan var. Kaldiki hepside arama yaparken login olmuyor.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.