İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Google'dan Ay'a ilk robot gönderene 20 milyon dolar

AlemTurk

0
İyinet Üyesi
Katılım
10 Ağustos 2006
Mesajlar
0
Reaction score
1
Konum
GebZe
İnternet devi Google, en az 500 metre mesafe kat edecek ve Dünya'ya yüksek çözünürlüklü görüntüler gönderebilecek bir elektronik aracı, Ay'a ilk gönderene 20 milyon dolar ödül verecek.

Google'ın açıklamasına göre, X Ödülü Vakfı'nın organize ettiği ve özel şirketlerin katılabileceği yarışmada, hareket edebilen ve Dünya'ya veri yollayabilen robotu Ay'a gönderen şirket, 20 milyon dolarlık büyük ödülün sahibi olacak.

Açıklamada, robotun Ay'da 5 kilometreden fazla mesafe kat etmesi, daha önce Ay'a gönderilen araçları görüntülemesi ya da Ay'da buz veya su bulması halinde 5 milyon dolarlık ek ödülün de sahibi olacağı belirtildi.

Açıklamaya göre, robot sadece veri göndermesi ve hareket etmemesi halinde 5 milyon dolar ödüle layık görülecek.

Yarışmanın ödülleri 31 Aralık 2012'ye kadar geçerli olacak. Daha sonra büyük ödül 15 milyon dolara indirilecek ve yarışmanın süresi 2 yıl uzatılacak.

Haber3
 

ixus

0
İyinet Üyesi
Katılım
22 Ocak 2005
Mesajlar
197
Reaction score
0
Ben başlıyom çalışmaya "garajımda" :D
 

epaprat

0
İyinet Üyesi
Katılım
27 Eylül 2006
Mesajlar
48
Reaction score
0
Biraz kopya bir proje olmus. Bundan seneler once yanlis hatirlamiyorsam Avustralyali bir isadamiydi atmosferin disina cikabilecek bir tasit yapana 10 milyon dolar odul verecegini soylemisti ve sirketler ile bireysel katilimcilar epey yol kat etmislerdi. Hatta discovery de belgeselleri bile yayinlandi durdu. Google bu projeyi alip biraz degistirmis sadece...
 

dynasty

0
İyinet Üyesi
Katılım
18 Mayıs 2007
Mesajlar
454
Reaction score
0
Konum
United States
bunun altında da bi cinlik var ama hadi bakalım... Google bu ne yapcağı belli olmuyor. Sanki kendileri bu sistemi yapamaz he... Nasa marsa gönderiyo robotu parça alıo görüntü neki...
 

MéDicLiFé

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Kasım 2007
Mesajlar
802
Reaction score
0
Konum
Acil Servis
Arkadaşlar bu zaten bir nevi psikolojik bir test bence.
Yani Ay'a bir şey gönderebilmeniz için hafif, küçük ve uzun ömürlü bir yakıta ihtiyacınız var ve bu yakıtı ancak devlet kontrolünde alabilirsiniz ancak istenen şartları yerine getirirseniz ki bu da mümkün değildir. Benzin yada mazot kullanamazsınız sanırım yanılıyormuyum yoksa?
Ayrıca hafif bir malzemeye ihtiyacınız var fibercarbon, titanyum vb. hafif metallere ama bunları işleyebilecek yerler kısıtlı ve bunlar maliyeti çok yüksek ve bulunması neredeyse imkansız malzemeler.

Onun dışında; sanırım evinizin önünden bir roket ateşlemenize polis ve jandarma hoş bir gözle bakmayacaktır ve PKK yandaşı muamelesi görüp kuvvetle muhtemel olarak uzun bir süreyi Terörle Mücadele Şubesi'nde geçirirsiniz.

Burda Google'ın amacını ben söyleyeyim size. Kadrosunu yenilemek yada eleman almak istiyor ve bir zeka testi yapıyor bence. Yani 20.000.000$ verdiği bir dahiyi Google bırakmaz sanırım...
 

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Temmuz 2006
Mesajlar
9,530
Reaction score
122
Ayda değerli madenlerden çokca var sanrım herkez pay almaya çalışıyor
 

acstasarim

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Aralık 2005
Mesajlar
104
Reaction score
0
yapılabilir bir proje. imkansız ötesi değil ama ödül ufak. 20milyon$ çok iyi bir rakam gibi gözükse de böylesine bi projenin giderlerini hesapladığınızda kazanacağınız sadece egonuzun beslenmesi olur bence.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst