İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

googlede hit düşüşü

lovemove

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba; Arkadaşlar Googlede 1 haftadır acayip bi dalgalanma var. Geçen Cuma 20.000 hitlik sitem 4-5 bin hite kadar düştü.. Pazartesi tekrar eski haline döndü. Bu Cumada aynı düşüş yaşanıyor. armalarda gerilere düşümüşüm. hatta bazı kelimelerde hiç gözükmüyor bile.

Googlede Yaşanan bu dalgalanmaların sitelerimize ve gelirlerimize çok büyük etkisi oluyor. ve böyle giderse Google ye artık kimse güvenmez hale gelecek ve artık başka arama motorlarına yoğunlaşacak.. Google ye bu durumu bildirmemiz gerekiyor. bunun için önerisi olan varmı?

Cagatay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
3defa aynı durum oldu bende düştü kalktı düştü kalktı ve sandbox oldu. insallah sizde aynı durum söz konusu degildir.

Bu durum ise bana göre google yeni bir algoritma yürütüyor ve henüz acıklama yapmamasının sebebi ise sistemin tamamen oturmamasıdır diye düşünüyorum. Bu durumu kendilere belirtsende pek ilgileneceklerini sanmıyorum cünkü senin benim gibi cok site var buraya yazılmayan.

Ece

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Benimde öyle hitlerimde düşüşler var. Kalpchat umarım dedigin, gibi sanbox a düşmeyiz.

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
aynen benim bi sitemde indi çıktı indi çıktı sonra sondbox

Cagatay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
tamam herkes kafasına göre ama googlede kafasına göre olmazki. Bir çogumuz googleye ciddi anlamda bel bağlamış kişileriz ve bizden daha ciddi durumda ailesini gecindiren mesela arkadaslarımız var internet kazancıyla. Google kul hakkı yiyor bence haksız sandbox ve banlamalarda.

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
sanırım google algoritma degişikliği yapıyor sanırım uzun süredir belli kelimeden düşmek hayre alemet degil gibi.. 20 binden 4 bin düşmen şüphe verici

cinbaba

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
backlinklerinizi kontrol edin benim bütün sitelerim sıfırlanmış ...

lovemove

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
birde site 3 senelik.. 3. senesine girdi. Artık herşey rayına oturması gerekiyor. yeni bir site değilki sandbox a girsin.. süreklide güncelleniyor.. Google Gerçekten birşeyler yapıyor ama işallah kötü bir sonuç çıkmaz..

visitistanbul

0
İyinet Üyesi
Reaction score
9
Bende bu sıralar google da ne kelime yazssam sitelerim çıkıyor maşallah ya .. Ama kesinlikle SPAM absürt falan filan yok elimle yaptığım html dosyalar :D Acemice yani

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
birde site 3 senelik.. 3. senesine girdi. Artık herşey rayına oturması gerekiyor. yeni bir site değilki sandbox a girsin.. süreklide güncelleniyor.. Google Gerçekten birşeyler yapıyor ama işallah kötü bir sonuç çıkmaz..

valla 2003 kayıtlı link sitem girdi gerisini sen düşün :) sürekli güncellenirdi.

Sandbox her zaman yeni site gircek diye bişi degil egerki rekabeti olan bir kelimede bir anda sıralamada cıkmaya çalışırsanda aynı muameleyi görürsün

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
Bence zaman gelecek sadece hak sahibi olan siteler yukarılarda olacak. Mesela bir sürü video sitesi oldu şu son zamanlarda ve herkes kaynağı youtube vs. çekiyor. Bu tür siteler güp aşağıya, google bunun üzerine çalışacak diye düşünüyorum. Youtube gibi hizmetini kendi tarlasından sağlayanlarda iktidar olacak :D

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Bence zaman gelecek sadece hak sahibi olan siteler yukarılarda olacak. Mesela bir sürü video sitesi oldu şu son zamanlarda ve herkes kaynağı youtube vs. çekiyor. Bu tür siteler güp aşağıya, google bunun üzerine çalışacak diye düşünüyorum. Youtube gibi hizmetini kendi tarlasından sağlayanlarda iktidar olacak :D

türkiyede youtube gibi kendi tabanında barındıran kaç video sitesi varki ona bakarsa eklenen videolarda aynı ?

bir sürü site var ama videoların hepsi aynı..

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
Yok mesela şöyle olacak diye düşünüyorum; Photoshop - Arkaplan Kesme... Benden bu videoyu alanlarında sayfası indexlenecek ama ben onlardan hep daha yukarılarda olacağım. Bunun üzerine gidecekler/gitmeliler diye düşünüyorum :) 100 MB host ve 1 GB trafik ile şu dönemde video sitesi oluşturmak mümkün ve güzel hitlerle

lovemove

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
hitlerdeki düşüş aynı şekilde devam ediyor.. daha ne kadar sürecek bakalım

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
100 MB host ve 1 GB trafik ile şu dönemde video sitesi oluşturmak mümkün ve güzel hitlerle

Aynı kapıya cıkıyor. Yine video yu başka siteden cekicen ben kendi hosting de barındırmadan bahsetmiştim.

youtube.com
pikniktube.com
izlesene.com

gibi gibi

++ 1 gb band ile normal içerik bile yetmez :p

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
hitlerdeki düşüş aynı şekilde devam ediyor.. daha ne kadar sürecek bakalım

benimde aksine son 4 gündür. sandboxta olan sitem 7. ayda cıktı. sanırısam 4 gündür sırf google image sayfasından resim aramadan hit geliyordu. sonra dün baktım ki bir kelimede 2. sayfada yerimi geri almışım ve dün güzel hit geldi bugunde gelicek sanırım sabah sabh güzel seviyede umarım dalgalanam degildir benim bu sandbox olayı..

valla bana dediler siteni gene sürekli güncelle diye ama son 2 aydır küsmüştüm siteye güncellemiyordum 5 ay güncelledim 2 ay elimi sürmedim birde bekledim sabırla ( zaten elden başka bişi gelmiyor )

bence sende bekle az derim bakalım ya bu yeni algoritma uyguluyorlar yada dalgalanma ( inş sandbox girmemişindir kötü oluyor. )

lovemove

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
benimde aksine son 4 gündür. sandboxta olan sitem 7. ayda cıktı. sanırısam 4 gündür sırf google image sayfasından resim aramadan hit geliyordu. sonra dün baktım ki bir kelimede 2. sayfada yerimi geri almışım ve dün güzel hit geldi bugunde gelicek sanırım sabah sabh güzel seviyede umarım dalgalanam degildir benim bu sandbox olayı..

valla bana dediler siteni gene sürekli güncelle diye ama son 2 aydır küsmüştüm siteye güncellemiyordum 5 ay güncelledim 2 ay elimi sürmedim birde bekledim sabırla ( zaten elden başka bişi gelmiyor )

bence sende bekle az derim bakalım ya bu yeni algoritma uyguluyorlar yada dalgalanma ( inş sandbox girmemişindir kötü oluyor. )

Sandbox olsa 2 haftadır tamamen geri çekilirdi hitler. mesela bazı kelimelerde 1. sıradayken 4 e gerilemişim. yine googleden hit geliyor fakat en hit aldığım kelimelerde düşüş var. bu yüzdende çok etkiliyor.

KaRaKTeR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
36
arkadaşım 1 haftaya kalmaz düzelir merak etme
1. sırada olduğun kelimede 2. sırada olursun ama 1 sıra gerilersin gerisi senin aldığın backlinklere kalmış. başıma geldi ordan biliyorum

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.