İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Google'ın kamerası kriz çıkardı

Play

0
İyinet Üyesi
Katılım
26 Mayıs 2007
Mesajlar
30
Reaction score
0
Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden Google’ın önceki gün hizmete soktuğu harita servisi Amerika’da olay yarattı.

ABD sokaklarında daha önceden çekilen görüntüler eşliğinde dolaşma olanağı sunan serviste, sokaklarda insanların yüzlerinin, arabaların plakalarının gözükmesi ortalığı karıştırdı.

Programı deneyen kişiler, striptiz klübüne girenleri, sevk shop’lardan alışveriş yapanları, ev önüne park edilen araçların plakalarını bile görünce “özel hayat” tartışması alevlendi.

Ailesine sigarayı bıraktığını söyleyen ancak Google’ın haritasında şirketinin önünde sigara içerken görüntülenen bir Amerikalı bu yeni hizmetin kendisini çok kızdırdığını söyledi.

Bir başka Amerikalı ise sevk shop'a girerken yakalandı. Karısı ile başı dertte. Google’a binlerce dava açılabileceği belirtilince şirket geri adım attı. Google’dan yapılan açıklamada, “Görüntülerden rahatsız olan varsa hemen bize iletsin kaldıralım” ifadesi kullanıldı.

Benzer biz hizmet veren Microsoft ise Google’a sataşmaktan geri kalmadı: “Biz de aynı teknolojiye sahibiz ama insanların özel hayatına bu kadar müdahale eden bir hizmeti vermeyi düşünmüyoruz.”

kaynak: İnternet Haber
 

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Temmuz 2006
Mesajlar
9,530
Reaction score
122
zaten yapılan şeylerin kamoyuna açılması bi kaç kişinin sinirini bozmuş anlaşılan. Bence google özgürlük kelimesini biraz farklı algılıyor
 

murdock

0
İyinet Üyesi
Katılım
28 Mart 2005
Mesajlar
1,273
Reaction score
3
ben bu olayı acaip olağan üstü bi hizmet olarak gördüm.. duyunca çok şaşırdım ve gezdim inanın merakı olan 3-4 saatini amerikanın meşur sokakları gezmekle harcayabiliyo benim gibi :) özellikle las vegas ın meşur caddesi bu büyük lüks otellerin olduğu yeri bi gezin derim.. 3 saat sonra çok acaip oluyorsunuz gezerken 360 derece etrafınıza bakabiliyorsunuz mesela ben şunu gördüm ve öğrendim bu en kaliteli cadde üzerinde geceliği 29 dolar olan bi motel gördüm :) cafeler ortam çok bambaşka gidemeyipde burdan izlemek çok güzel oluyor..

bir diğer olayda lüks havuzlu residancelar siteler.. yanlarından yürüyebiliyorsun binanın önüne kadar girebiliyorsun.. mekanların kalitesini o ülkemizdeki kulübe mc donalds falan buralarda acaip bir para harcanarak nası görkemli biyer yaptıklarını görebiliyorsunuz..sonra arabaların hiç kirli olmamasıda dikaktimi çekti :) asıl önemli meraklı olanlara söyleyeceğim.. bu las vegas gerçekten düşünülerek yaratılmış bir zenginler ve qumarhane şehri.. caddede 2000 model aşağısı eski araba hiç görmedim.. onu geçin yollar çok geniş ve hiç trafik yok. yolların temizliği yol kenarlarındaki yeşilliklerin bakımı düzeni vs.. hep önemle yaklaşılmış.. buda zengin semti diyorsunuz istanbuldaki nişantaşı bağdat caddeside diyorsunuz.. ama aradaki farkı meraklı olup bakanlar anlar sadece..

bence google ın bu olayı yaptığı en güzel hizmetlerden biri.dahada geliştirirse dahada güzel olucak. özellikle google Türkiye de istanbul vs.. illerimiz için çalışmalara başlasa gerçekten çok ilgi odağı olur..
 

ImPaRaToR

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Aralık 2006
Mesajlar
400
Reaction score
0
Konum
Nasa
hangisiymis bu bi bilgi verinde bizde surdan bi amerikaya gidek gelek . :)
 

ZuZuu

0
İyinet Üyesi
Katılım
11 Mayıs 2007
Mesajlar
97
Reaction score
0
ya sanki biraz abartıldı . biraz insanların yararına olacak şeyleri ele alsınlar daha güzel olur .
 

Ozcan

0
İyinet Üyesi
Katılım
12 Mayıs 2007
Mesajlar
3,749
Reaction score
59
Konum
Antalya
:D google iyi etmiş kim kiminle artık google a sorar. :D kadınlar kocalarını google a takip ettirir. İyi olmuş puştun ne işi var saks shop ta evli barklı adam.
 

merzifonlu

0
İyinet Üyesi
Katılım
18 Ekim 2005
Mesajlar
14
Reaction score
0
google yapinca waaaw oluyor.. mantik cok basit 360 derecelik panoramik görüntüler toplulugu.. Büyük birsey basarilimis gibi ses cikartiyor..

ilginc
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst