İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Seo İpucu Google'ın Yanıtlarını Yanlış Anlamak

LaTenT

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Kasım 2005
Mesajlar
717
Reaction score
16
Bazen sitemizin Sandbox'a -30 -60'a girdiğini sanıp yahut gerçekten öyleyken, webmaster araçlarından yeniden değerlendirme isteği göndeririz. 1-2 hafta içinde aldığımız yanıt ise genellikle standarttır: "Siteniz kalite ilkelerimizi ihlal ediyor."

Oysa tüm "sakıncalı" olabilecek içeriği kaldırmış; kalbimiz gibi temiz bir sayfa açmışızdır. Gelen bu yanıtla hayal kırıklığı yaşar; iyinet'te konu açıp şikayet ederiz. Artık siteden vazgeçmiş; hatta onu güncellemeyi bırakmışızdır. Aradan 1-2 ay geçer ve sitemiz normalleşmeye başlar. Bu normalleşme ile gelip tekrar konular açar, kafamızda bunun neden böyle olduğuna dair birçok ihtimali sorgularız.

Bu durumu yaşayan arkadaşlar için bir yanıtım var. Yanıtı örnekle açıklayayım.

3000 konu açtığımız wordpress blogumuz 2-3 hafta içinde ceza alsın. Bu ceza sürecinde site:abc.com aramasında 4000 indeximiz bulunsun. Sitemizden silmemize rağmen "Siteniz kalite ilkelerimizi ihlal ediyor." yanıtının tek nedeni site:abc.com aramasında o ihlal içeriğinin görünüyor olmasıdır.

Bu nedenle bir ihlal itirazı formu göndermeden önce "uygunsuz" içeriğin Google'dan da silindiğine (de-index) emin olun. Böylece otomatik bir yanıt alma ihtimaliniz en aza düşer.

Özet:
Uygunsuz içerikleri silin. Bunların indexlerinin Google'dan silindiğine emin olun. Birkaç yeni ve iyi içerik gönderip siteyi güncelleyin. İtiraz formunu öyle gönderin.
 

LaTenT

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Kasım 2005
Mesajlar
717
Reaction score
16
Birşeyi daha belirteyim. Google'ın spamla mücadelesinde redflag (kırmızı bayrak) denilen bir olayı var. Bu olayda bir url'niz için kırmızı bayrak kalkarsa o url veya urller Google'da indexli olduğu sürece bir cezadan yahut cezanın devamından söz etmek mümkündür. Bu nedenle kırmızı bayraklı urllerin googledan kalktığına emin olup öyle itiraz edilmeli.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst