İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

googleturkey.net hakkında

ayna

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
googleturkey.net arkadaşlar dün domain araması yaparken tesadüfen bu domainin boş olduğunu farkettim ve hoşuma gittiği için aldım.
sizce bu domain hakkında hangi yolu izlemeliyim ?
site olarak kullanmalı mıyım, yoksa iyi para teklif edilir mi? edilirse satayım mı?

teşekkür ederim, kolay gelsin...

damAster

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Google 'un hoşlanmayacagı birşey yaparsan fazla yürüyeceğini sanmam :) Ancak google ve hizmetleri hakkında paylaşım vb. forumu yaparsan (biraz bilgili bir ekiple) belki iş yapabilir.

Play

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Aynen
Arkadaşın dediği gibi kapsamlı bir google hizmet tanıtım sitesi yapabilirsin earth search adwords vs. tanıtırsın adsense reklamlarınıda döşedinmi bence gelirde fena olmaz.

welldone

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
gaza getirmeyin hemen :)

her google domaini iş yapsaydı piyasa zenginlerden geçilmez olurdu. projen ve bilgin -özellikle bilgin- sağlam olduğu sürece iş yaparsın.

onun dışında domain pek bi anlam ifade etmiyor benim için. google elinden bile alabilir.

başarılar :)

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
bence boşuna almışsın herzman google ın domaini isteme tiski var ve o riskle siteyi büyütemessin hadi büyüttün diyelim hop bir kaç ay sonra kapanıverir site

Zanza

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Ancak google ve hizmetleri hakkında paylaşım vb. forumu yaparsan (biraz bilgili bir ekiple) belki iş yapabilir.

Bu domainin buna büyük bir katkısı olmaz. Keza artık böle bir projenin tutma olasılığıda tartışılır.

Remark

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
domain ismi için birşey diyemem..

eğer elinde faturan sana ait olduğuna dair birşey varsa google kolay kolay kafasına göre elinden alabileceğini sanmıyorum. Alırsa yasal yollardan alır.
Google çok büyük bir firma böyle basit bir yöntemle ne adını kirletir nede markasını öldürür.

Böyle birşey yapcak olursa ( mafya misali ) emin olabilirsin ki google nin hayatının hatasını yaptığı anlamına gelir.

Faturan v.b şeyler varsa elinde hakkını her zaman arayabilirsin.

Fakat domain için benim kendim için sakladığım fakat hayata geçiremediğim bir projemi sana tavsiye edebilirim...

Gavurların taktiğini uygula :) pagerank veya kayıtlı sayfa index ve benzeri.. bu sana güzel backlink sağlayacaktır.

bknz : http://forum.iyinet.com/google-adsense/63455-www-adsense-checker-com.html

burda belirttiğim gibi. elin gevuru ne güzel yapıyor haybiyeden backlink topluyor buna benzer birşey veya daha farklı birşeyde yapabilirsin....

Bu arada domainin hayırlı olsun :)

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
domain ismi için birşey diyemem..

eğer elinde faturan sana ait olduğuna dair birşey varsa google kolay kolay kafasına göre elinden alabileceğini sanmıyorum. Alırsa yasal yollardan alır.
Google çok büyük bir firma böyle basit bir yöntemle ne adını kirletir nede markasını öldürür.

Böyle birşey yapcak olursa ( mafya misali ) emin olabilirsin ki google nin hayatının hatasını yaptığı anlamına gelir.

Faturan v.b şeyler varsa elinde hakkını her zaman arayabilirsin.

Fakat domain için benim kendim için sakladığım fakat hayata geçiremediğim bir projemi sana tavsiye edebilirim...

Gavurların taktiğini uygula :) pagerank veya kayıtlı sayfa index ve benzeri.. bu sana güzel backlink sağlayacaktır.

bknz : http://forum.iyinet.com/google-adsense/63455-www-adsense-checker-com.html

burda belirttiğim gibi. elin gevuru ne güzel yapıyor haybiyeden backlink topluyor buna benzer birşey veya daha farklı birşeyde yapabilirsin....

Bu arada domainin hayırlı olsun :)

arkadaşı yanlış yönlendirmeyelim lütfen ad hakkı diye bişey var ve google hertürlü şeilde o domaini alır

visitistanbul

0
İyinet Üyesi
Reaction score
9
Arkadaşım marka tecavüzüdür ve iş yaparsan içinde bu domain in yüklü miktar para cezasına artı hapise bile çarptırılabilirsin.. Sadece uyarı ...

murdock

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
paranızı harcamayın böyle domainlere.. açsan site yapsan kullansan başına ya sorun çıkar yada dalga konusu olur.. bu durumdan dolayıda herkez bişi yapma kullanma dicek o öyle kalıp gidicek elinde alanda olmaz çünkü

damAster

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Dediginiz gibi ismin pek etkisi yok. başına sonuna google kelimesi koyarak daha 100lerce türkçe boş domain bulunabilir. Zaten neredeyse hiç bi site isminden site fikri doğmamıştır, site fikrinden sonra domain bulunur ve alınır. Senin kafanda o domaini alırken "alırım sonrada şöyle böyle yapar büyütürüm" diye bi fikir geçmediyse, birine satamazsan boşuna aldın demektir :) bir anlık heyecan..

Remark

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
google sadece google ismine isim hakkı almıştır.

ozgoogle.com da açarım sananegoogle.com da açarım.

bu birleşik yazılıyor buna karışmaz. alırsa ancak yasal yollardan almak isteyebilir.

ben adımı register etsem adımın telif hakkını alsam memleketteki bütün ahmetlerin isminimi değiştirmesi gerek. adam hasan ahmet koyar yine kullanır....

biraz mantıklı düşünelim lütfen...

Turkmucit

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
mesele şu "google" uydurma kelime.Fark burada başlıyor..Bir senmi google diyemezsin ama örneğin "apple" olsaydı sende bunu türetseydin gelip
- hey elma benim
deyip alamaz elinden.Ama bir tane google var.
bu arada yukarıda bir arkadaşın dediği kanuni yollardan değilde başka yollardan almak nasıl oluyor.Gücü olan beğendiği domaini alabiliyor mu?

ayna

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
yorumlarınız için hepinize teşekkür ediyorum arkadaşlar, çoğunluk "domaini boşuna almışsın" fikrinde birleşmiş..
bekleyip, göreceğiz, kolay gelsin...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.