İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Gördükleriniz...

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Ben şuan size gördüğünüz herhangi birşeyin, aslında hiç kimsenin sizin gibi göremediğini, herkesin farklı birşekilde gördüğünü söylersem...

Mesela bir masa düşünelim: siz o masayı siyah görüyorsunuz veya üstünde bir çizik. Ama bir başkası o masayı beyaz renkte görüyor ve üstünde çizik yok hatta parlatılmış. Ama hiç kimse bunun farkında değil.

Neler dersiniz ? Bana veya bu tez ile ilgili :D

Belki konuyu geyik bölümüne açtım ama gerçekten de zaman zaman bu konuda düşündüğüm, kendi kendime fikirler, tezler oluşturduğum da olmuştur ve bu çelişkiden de çok güzel bir sinema filmi çıkartılabiliceğini düşünüyorum...

wesc

1
İyinet Üyesi
Reaction score
12
Bu konuyu daha önce duymamıştım. Bunu kendiniz mi çıkardınız? Değişik birşey olmuş.

Ama bence yalan. Gidip o adama "kardeş şu masayı hangi renk görüyorsun" diye sorduğumda yanlış bir cevap alıyorsam gidip bu yorumumu değiştiririm.

Dur anneme soruyorum :D

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Daha önce hiç bir yerden duymadım.

Aslında o masayı farklı gördüğünüzü hiç bir şekilde anlayamıyorsunuz. Bunu konuşma yolu da dahil, o masayı resim olarak çizmekde dahil...Çünkü herşey birbirine o kadar bağlı ki, hiç bir şekilde anlayamıyorsunuz. Ama bunu farklı görüyorsunuz...

Böyle ilginç bir durum. :D

Berk Uçar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
23
ya hiç görmüyorsak? ya o masa hayal ürünüyse? ya herkes farklı görüyor da başkalarına anlatırken öyle konuşuyorsa? yani ben mavi yi kırmısı görüyorken karşıdaki kırmızıyı mavi görüysa ancak adları aynı yapıyorsak?

ByRON

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Bir zamanlarda ben söyle birsey düsünüyordum neden masaya masa demişlerde sandalye dememişler kim bu isimleri takmış gibi düsünürken sonra düşünmekten vazgeçtim sonu gelmedi cünkü...

wesc

1
İyinet Üyesi
Reaction score
12
ya hiç görmüyorsak? ya o masa hayal ürünüyse? ya herkes farklı görüyor da başkalarına anlatırken öyle konuşuyorsa? yani ben mavi yi kırmısı görüyorken karşıdaki kırmızıyı mavi görüysa ancak adları aynı yapıyorsak?

Yav sus yazma böyle yorumlar :D

Bir zamanlarda ben söyle birsey düsünüyordum neden masaya masa demişlerde sandalye dememişler kim bu isimleri takmış gibi düsünürken sonra düşünmekten vazgeçtim sonu gelmedi cünkü...

Aynı şeyi ben hergün düşünüyorum.

Mesela benim adım Gökhan.

Ama bana tutup da elma deseler çok saçma gelir.

Ama taaa en baştan benim adım elma olsaydı ve o yenilen meyvenin adı Gökhan olsaydı hayat normal devam ederdi...

Berk Uçar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
23
dediğin çok oluo mesala

kumbara

nerden gelmiş bu heceleyin beyin karışıo gerçek kelimi anlaşlmıyor saçama gelir

kum-ba-ra die 15 -20 kez tekra edin

peep

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
87
tek derdiniz bu olsun be :D

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
Gördüklerimiz, herkesin görmek istediği!
Herkesin görmek istemediği bir şeyi görürsek yada gördüğümüzü iddia edersek bize deli derler, şizofren derler.
Herkes gibi takılmaya devam edelim, kuzu kuzu işte :)

cakirx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
algının farklılaşması gibi birşey sanırım. Yani sizin aslında kırmızı olarak gördüğünüz birşeyi farklı bir kişinin turuncu tonlarında görmesi hiç birşekilde anlaşılması mümkün olmaz kan kırmızı dır ikiside bunu kabul eder. Hehe konu çok kötü sardı :p

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
@cakirx
Olayın koptuğu ve çözüm aranması gereken yer de zaten, neden ve nasıl olduğu...

:D

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
forumda millet sıyırmaya başladı sanırım :D
Buna benzer bir düşünceyi ada isimli bir filmde işlemişlerdi. senin dediğininde sonu oraya gidiyor zaten ;)

Mehmet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Çok basit bir cevabı var, ama önce..

red-pill-or-blue-pill.jpg

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Fotoğraf makinesi icat edildikten sonra bu ikilem ortadan kalkıyor, hep beraber nasıl gördüğümüzü resmedebiliyoruz. Peki doğuştan kör doğmuş adam kırmızının ne olduğunu biliyor mu? Ya da siyahı?

Gamend

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Beyler, vasat bir zeka ile gül gibi yaşanılabilen bir memlekette, akıllı olmak saçma. Zira bu ülkede akıllılar "deli", deliler ise "akıllı" olarak bilinir.

Akıllı --> Deli
Deli --> Akıllı

Asıl işlenmesi gereken konu bu. Kırmızı ya da mavi değil.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
@Angelo Resmetmekte buna bir çözüm olmuyor. Çünkü öyle bir sistem varki bu yöntemi de ortadan kaldırıyor. Mesela sen bir yeri kırmızı çiziyorsun ama bir diğerin e göre çizdiğin kırmızı değil. Onun gördüğü gibi. :D

@venom şu filmin tam adını verebilir misin ? izlemek isterim :p Desen yıllardır düşündüğüm kurguyu çalmışlar...

@Gamend şimdi ne olmamızı önerirsin !

Galiba herkesin aklında bu adam "deli" ne işi var burada gibi düşünceler doğdu.

Berk Uçar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
23
Beyler, vasat bir zeka ile gül gibi yaşanılabilen bir memlekette, akıllı olmak saçma. Zira bu ülkede akıllılar "deli", deliler ise "akıllı" olarak bilinir.

Akıllı --> Deli
Deli --> Akıllı

Asıl işlenmesi gereken konu bu. Kırmızı ya da mavi değil.

Akıllı olan deli ise deli olan da akıllıdır. bunu göre tüm insanlar deli ve akıllıdır

Gamend

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Ülkede akıllıya "deli", deliye ise "akıllı" diyorlar dedim. Herhangi birinize bir şey önerme niyetinde değilim.

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
dünyada oakdar çok dil varki sizin elma dediğinize biri armut diyor bile olabilir yormayın kafanızı bukadar:D

pis su var kelimesinden

bisuvar kelimesi çıkıyor toplum böyle kabul ediyor ve devam ediyor sizin kırmızı gördüğünüzü başkası başka renkmiş gibi göremez ve ona kırmızı diyemez renk körleri nasıl ortaya çıkıyorsa onlarda ortaya çıkardı:D renk körleri çünkü mesela bizi mkırmızı gördüğümüz şeyi giri olarak gördüğünü farzedin ve yaşamları boyunca giriye kırmızı diyorlar ve biri kırmızı dediği zaman evet kırmızı diyorlar ama sonuçta ortaya çıkıyor hastalıkları

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.