İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

GPRS bitiyor!

O

OakLyn

Misafir
Arkadaşlar dün aldığım mesaja göre 22 şubatta telsim gprs hattını kapatıyor ve kb başına 900TL alacakmış.

Değerli webmasterların dikkatine..

broadcaster

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
GPRS Evet yine en ucuz fiyat'da hesaplanacak 950 TL Aycell ve bayağı iyi bir bağlantı vardı.Ama Telsim 5.000.000 TL olunca çok ucuz olduğu için çok yoğundu ve haliylede 24 KBPS'in üzerine hiç çıktığını görmedim.

Şimdi biraz olsun rahatlar gibi geliyor.Diğer yandan 50.000.000 TL verirseniz sabit olarak KB hesabı olmadan sınırsız yararlanabiliyorsunuz.

ADSL ile kıyaslandığında 1 milyon daha pahalı ve yavaş.Mobil olanların yine tercihi olacak gibi geliyor bana.

OguzKaganAslan

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
10
benim bildiğim kadarıyla gprs teknolojisi 24 kbps ın üzerine çıkmıyor zaten... yoksa eksik mi biliyorum... yani ne kadar rahatlasa da dial-up bağlantı hızına bile erişemiyo bildiğim kadarıyla gprs... bi de yağmurlu havalarda falan performansı düşüyodu ya adsl bağlandığından beri böyle sorunlar yaşamıyorum...

O

OakLyn

Misafir
yine iyiydi bea. ben maillere falan bakabiliyordum en azından. ama hayırlısı olsun. pamuk eller cebee :)

broadcaster

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba; Eksikler var sanırım ve Servis Verenler doğrusunu vermeyince bizde en iyisi bu diyebiliyoruz bazen.Türkiye'de kullanılan GPRS teknolojisi 64 KBPS'e kadar rahatlıkla çalışabilecek bir yapıda.Ama operatörlerin Baz İstasyonlarda Data Portları Genelde 2 Adet'dir.!Maksimum time switch ile konuşmaya ayırmalarından dolayı hızlar düştü.Bunun yanı sıra Aycell'de benim aldığım hızlar downstream ve Upstream olamak üzere ortalama 44.6KBPS Bazı zamanlarda Gece Saatleri 57.600 KBPS ve çok ender saatlerde de 64 Kbps olarak çalıştı.Ancak maliyeti ve hesaplama mantıkları değişik olduğu için gelen+giden toplanıyor.!Ortalkama ayda 300 milyon ödeyince bıraktım.!Telsim'de Gayrettepeden 4 MBPS'i paylaştırdı.Ortalama GPRS kullanan Sadece Rumeli yakasından aynı anda 24 KBPS'in üzerine çıkmadı.

Şimdi Telsimde beklenen hız 33.6'lere çıkmak.!50 milyona verebildikleri bu.!Gelecekte çıkacak ama daha var altyapı yatırımlarına izin verilmediği için zaten bir yatırım da yapamıyorlar...

Bu sebeple Bir Baz İstasyondan maksimum 2 kişi aynı anda data alabilir.!Normal'de 4/8/16 kişiye çıkar.!Ama şu anda Telsimde bu.Aria'da 4 kişi Aycell'de 4 kişi Turkcell'de 4 Kişi.

Bilginize;

O

OakLyn

Misafir
nihayetinde 5 milyon gibi ucuz olan bir servis kapanıyor. ben de hattımı kapatıyorum :)

saydin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bağlantı kötü ama kullanılabilirdi bence. şimdi gne dial-up gene 150-200 milyon tel faturası.

burada adsl ve kabloda yok. olsa sazanlayacam ama altyapı noksanlığından alamıyoruz.

ben böyle saçmalık görmedim rahat 100bin kişilik bir yer ama ne kablo ne adsl var. bunları getirmeleri için ne yapmalı?

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.