İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Grafiti Denen Zat-ı Na'muhterem..! (DOLANDIRICI))

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

surzal1453

0
İyinet Üyesi
Katılım
15 Temmuz 2011
Mesajlar
184
Reaction score
0
Bundan uzunca bir zaman önce(20 Aralık 09:12) İyinet'te Portal yaptırmak istediğime dair bir konu açmış, teklifler almıştım (Konu Linki: http://forum.iyinet.com/ucretli-tasarim-isleri/188872-portal-yaptirilacak.html)
Konuyu açmama müteakiben birçok teklif almış, değerlendirmiş, olumlu veya olumsuz geri dönmüştüm. Enson [MENTION=37812]Grafiti[/MENTION] isimli şahısla anlaşılmış ve 500 TL tutarındaki peşinat ücreti şahsın hesabına 02 Ocak 2012 yatırılmıştı. Şahıs da birgün sonrasında
İş tarafımca alınmıştır. Allah utandırmasın
şeklinde yorum yapmış, işi ve dolayısıyla ödemeyi aldığını teyit etmişti. (Dekontlar durmaktadır, taratılıp gösterilebilir ki davada açılınca kullanılacaktır)

Kişi 5 gün içinde tasarımın biteceğini, üç güne kadar demo gösterileceğini söylemilşti. Bilgisayarım çöktü dedi ilk önce, logo gösterimini geciktirdi. Ben gayet olgunlukla, tüm gün beklediğimi ama sorun olmadığını izah ettim.

14 Ocak 2012 tarihinde tasarımın bitmek üzere olduğu, yarın göstereceğini söyledi. Yazılım ve tasarımın tamamen bitmesi ve teslim edilmesi ise bir haftayı bulur dedi. Demo gelmediği gibi gecikmeye dair de bir geri dönüş yapmadı, yazdıklarıma da yanıt vermedi. Ardından ayın 17'sinde "kötüyüm üstad, dizkapağım çatladı" şeklinde izahat verdi bende "Allah şifalar versin, geçmiş olsun" dedim gayet samimi ve temiz niyetle...

Ayın 20'sinde memlekete gideceğimi, gitmeden tasarımın hazırlanmış kısmını olsun görmek istediğimi söyledim(İlla bitir değil, dizin çatlamadan ne kadar yaptıysan...) Hastasın teslimatı da 2 hafta sonra yapabilirsin, o kadar da İNSANIZ dedim. Oda yarın tasarımı yollayacağını, iki hafta sonra herşeyiyle bitmiş bir şekilde teslim edeceğini söyledi.

Tahmin ettiğiniz gibi tasarımı göstermediği gibi 25'ine kadar cevap vermedi. 25'inde çok az işi olduğunu, hazırlanmış kısmı bitirip hemen göndereceğini söyledi. "3 Güne tasarım tamamen biter, 10 güne yazılım tasarımı komple teslim ederiz, açarız siteyi" dedi. Bende hastasınız siz on gün istediniz size 14 gün veriyorum dedim...
25'inde sadece giriş sayfasının (Anasayfa değil!) tasarımını .jpeg olarak gönderdi diğer kısımların tasarımlarını yarın gönderirim dedi. Ayrıyetten bilgi istedi, daha önceki sunum yok dedi. Uzun uzadıya anlattım, resim hazırlayıp eski sunum eşliğinde gönderdim. "Gecikmelerden doğan mahçubiyetim için mahçubiyetim için ücretsiz birçok yenilik yapacam," dedi.
29'una kadar cevap vermedi,söz verdiği tasarımları göndermedi, Şubatın 29'unda "şimdi göndersem de birşeye benzemez, akşama gösteririm" dedi. Yine dönüş yok...

Mart'ın 3'üne kadar geri dönmedi, aynı msn'den kuzeni olduğunu legalpara eden biri "kardeşinin nişanı var, gece döner mesajınızı iletirim" dedi.
Mart'ın 10'una kadar haber alamadım kendisinden bir süre sonra cevp vermediği telefonu kapandı. 10'unda cevap verdi, "işim vardı keyfimden mi yapmadım" diyerek artislendi, r10 ve iyinette şikayet ederim dediğim için kızdı, "şimdi aç konuyu" dedi.

Olası gecikmelerde "KARDEŞİM GECİKECEK, İŞİM ÇIKTI, BU OLDU ŞU OLDU" demesi gerektiği, aksi halde haliyle yanlış anlayacağımı anlattım kendisine, tatlıya bağladık. "Tasarımın bitmiş hali yarın elinizde olur" dedi.

Ertesi gün özür diledim kendisinden, iyinette, r10'da konu açacağımı söylediğim için, zira benim prensibim gönülle herşeyi halletmektir. Oda haksız olduğunu, alınmadığını, sonuna kadar haklı olduğumu dile getirdi. Tasarımı göndermedi...

"üstad son sözüm ve erkek sözüdür. tasarımları en fazla 3 gün içerisinde bitirip css e dökmüş oluruz. Bir hafta içinde de yazılımı biter, teslim ederiz." dedi."
Bende "erkek sözü" dedi, Olur da DELİKANLIDIR diyerek "sen 13 martta tasarımı gösterip, 17 martta teslim ederim" dedin. Ben 20'sine kadar beklerim ama bu son süre uzatma ardı yok dedim.

"teşekkürler sizede üstad anlayışınız için teşekkürler." dedi arkadaş, tekrardan numaramı istedi verdim. Gecikme olursa da ara yada yaz haber ver, sorun olmaz dedim.

13'ünde tasarımı göndermedi, msnden yazdım, forumda mesaj gönderdim, yine forumda açtığı konu altına (http://forum.iyinet.com/ucretli-tas...er-css-referanslar-iceride-5.html#post1228438) yazdım.

Telefon açtım cevap verdi sesimi dinleyip kapattı, meşgule aldı, cevap vermedi... Foruma hemen hergün girdi, cevap vermedi...
Bu sürede iş almış, teklif sunmuş, yeni referanslar eklemiş...

Artık ne sabrım kaldı nede mecalim. İnsanlık yaptım ama insanlık insana yapılırmış... Konuları açıp ilgili yerlere haber verdim ve olur da "Farklı bir konuda emeğinizin hakkı verilmiyor diye çığırtkanlık yapan insan paramı öder diye henüz dava açmadım" Cumaya kadar bekleyecem ve kişi henüz paramı göndermemişse P.Tesi günü dava açacam.

Kişiye ait websitelerini de burada yayınlayayım ki başka isimle üye olsa bile insanları aldatamasın...

www.script.com.tr

www.aliaygir.com.tr


Buda vay efendim paramı vermediler diye çığırtkanlık yaptığı adres... (http://forum.iyinet.com/istek-sikayet-oneriler/191852-loft-rumuzlu-kisiden-sikayetciyim.htm birde iyinetten şikayetçi ki onu da forumda bulabilirsiniz... )
 

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
19 Temmuz 2008
Mesajlar
12,395
Reaction score
254
verdiğin mention dan dolayı arkadaş bu konuya gelmek zorunda kalacak
cevabını bekleyelim
ve ödeme yaptığına dair dekontların varsa konuya eklermisin
 

surzal1453

0
İyinet Üyesi
Katılım
15 Temmuz 2011
Mesajlar
184
Reaction score
0
Dekontları gün içinde ekleyeyim, konuşma geçmişini de yollayabilirim ?

Buyrun bu mail adresini verdiği kısım :

grafitimail.png
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Buda aldığını söylediği ileti:

grafitialdm.png


Ekleme: Buda Fuub'da açtığım konu... Kaç gündür buraya girmiyor ama şuan bile wmsitesinde online...
Peşini bırakmayacam bu işin, gerek yasal gerek duyurulması hususunda elimden geleni yapacam ve İnş'Allah da hakkımı alacam

http://www.fuub.net/sikayetim-var-163/grafiti-denen-zat-i-namuhterem-dolandirici-19529/
 

xclever

0
İyinet Üyesi
Katılım
1 Kasım 2010
Mesajlar
1,101
Reaction score
45
Konum
Antalya
çok ayıp etmiş, bunun Türkiye'den banlanması lazım madem işin altından kalkamayacaksın parayı geri iade etseydin, ya da doğruları söyle, yok dedem vefat etti yok kı.ım ağriy yok başım ağriy, elektrikler sular kesildi, yolda giderken kafama uçak düştü gibi saçma bahaneler ile sallama yapmayın. yapamadım de parayı geri öde,başkasıyla anlaşsın, adamın işi zamanında görülsün...

Büyük geçmiş olsun hocam...
 

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Katılım
25 Kasım 2004
Mesajlar
7,485
Reaction score
63
Konum
Antalya
Dekontu ekleyin lütfen,kanıtsız olmasın konu.
Ayrıca ismi güzel bir şekilde konuya yazın ki google index alsın.
 

luklesin

0
İyinet Üyesi
Katılım
11 Nisan 2011
Mesajlar
473
Reaction score
5
Diger forumlarda da kisi hakkinda dolandirici diye konular gordum, bilginize
 

surzal1453

0
İyinet Üyesi
Katılım
15 Temmuz 2011
Mesajlar
184
Reaction score
0
Sırf benim yüzümden kimse ekmeğinden olmasın diye Allah şahit ki bunca süre eklemedim dekontu ki beyimiz hatasını anlasın o erkek sözünü tutsun diye ama hangi erkek, hangi söz...

Şahısla ilgili gereğinin yapılmasını rica ediyorum yasal süreç bugün itibariyle başlatılacaktır... Bu kadar beklememin sebebi iyi niyetimdi ama yeter bu kadar...

grafitidekont.jpg


Unutmuştum buda hesap numarasını verdiği log...


grafitihesapno.jpg
 

Evan

0
İyinet Üyesi
Katılım
12 Mayıs 2011
Mesajlar
264
Reaction score
2
Konum
Ilkadim, Samsun, Turkey
Konuyla alakasız olacak ama burası islam forumu değil ki böyle bir başlık açıyorsun. Arapça başlık açmak yasak değil mi? Başlık Türkçe olmalı bildiğim kadarıyla.
 

denalisian

0
İyinet Üyesi
Katılım
26 Aralık 2010
Mesajlar
143
Reaction score
0
Slm

Kardeş hakkını burada araman seni sonuca götürmez. Senin yerinde olsam hemen bir avukatla adresine ihtarname çektiririm. Avukat kendisini arar ve hukuki konuda bilgi verir. Bu durumda da kendisi kaçma yolunu tercih ederse dava açılır. Hukukçu değilim ama bu şekilde olduğunu düşünüyorum. Bir avukatın kendisini telefonla araması ona yeterince ciddi olduğunu hissettirir. Yazılarından anladığım kadarıyla iyi niyetli birisin ama malesef bu piyasa böyle. Hoş şimdiye kadar bu anlamda dolandırılmadım, ama hizmetlerin kalitesizliği konusunda ben de çok dolandırılmış sayılırım. Özellikle profesyonel firmalarla çalıştığınızda iş daha da çetrefilli bir hal alıyor. En standart uygulamaları bile, biz bunu anlaşmamızda konuşmamız diyerek ilave fiyatlar çıkarıyorlar.
Bugüne kadar 10'a yakın site yaptırdım. Hiçbirinden memnun kalmadım. (Standart olarak aldığım e-ticaret yazılımı hariç)
O yüzden işinizi düzgün yapan birini bulduğunuzda yapışmalısınız. Ben henüz bulamadım. Ama en azından ödemeler konusunda, işi bitirtmeden kesinlikle büyük ödemeler yapmıyorum.
 

nihattt

0
İyinet Üyesi
Katılım
9 Eylül 2010
Mesajlar
108
Reaction score
1
ayıptır ya.

geçmiş olsun kardeşim. bence de dava aç mutlaka. parasını boşver insanın enayi yerine konulması zoruna gider. yapamıyorsan parasını iade et.
 

gunduzbey

0
İyinet Üyesi
Katılım
2 Mart 2012
Mesajlar
93
Reaction score
0
Konuyla alakasız olacak ama burası islam forumu değil ki böyle bir başlık açıyorsun. Arapça başlık açmak yasak değil mi? Başlık Türkçe olmalı bildiğim kadarıyla.

muhterem kardeşim, muhterem rutinde kullanılan bir kelime, aynı şekilde zat'ta öyle. Senin derdin ne? başlıkta موقر şeklinde bir yazı mı gördün?
 

Perseus

0
İyinet Üyesi
Katılım
14 Eylül 2011
Mesajlar
973
Reaction score
8
Arapça değilde İngilizce kelimeler kullansaydı kimseden çıt çıkmazdı. Ne kadar üzücü bir durum.
 

surzal1453

0
İyinet Üyesi
Katılım
15 Temmuz 2011
Mesajlar
184
Reaction score
0
Evet hocam dediğiniz gibi alakasız olmuş. Evan hepimizin bildiği Türkçe bir kelime olduğundan bu hassasiyetinizi ziyadesiyle anlıyorum. Günümüzde Türkçe diye bilinen, TDK sözlüklerinin de tamamına geçmiş 10.000 Farsça kelime var. Arapçaları söyleme gereği duymuyorum. Keşke o hassasiyeti "WEBMASTER FORUMUDUR" gibi lisan-ı garp ürünü kelimeler yada günde on defa söylediğiniz ve söylediğimiz "televizyon, radyo vs vs vs" kelimelerde de gösterebilseydik. Dediğim gibi Evân-ı şebâbında bu tepkiler gayet olağandır.

Konunun dağılmaması asıl mevzunun konuşulması, yöneticilerin sonuca varması dileğiyle. Ayrıca tüm arkadaşlara teşekkürler zaten kişi hakkında yasal işlem başlatıldı.
 

Byte

0
İyinet Üyesi
Katılım
1 Ocak 2012
Mesajlar
115
Reaction score
0
Grafiti denen aşşağılık utanmadan aşağıdaki konulardada beni şikayet etmişti gerekli cevapları vermiştim fakat forum yöneticileride tam emin olamamıştı. Kişi resmen açığa çıktıysa şu konularımıda silmenizi rica ediyorum. Arkadaşada büyük geçmiş olsun diyorum. Davanda problem sıkıntı olursa her şekilde her türlü yanında olurum arkadaşım.

http://forum.iyinet.com/istek-sikayet-oneriler/191852-loft-rumuzlu-kisiden-sikayetciyim.html
http://forum.iyinet.com/istek-sikay...-rumuzlu-kisi-dolandiricidir-iste-kaniti.html
 

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Katılım
25 Kasım 2004
Mesajlar
7,485
Reaction score
63
Konum
Antalya
Bu kelimeler Türkçe değil, günlük hayatta kullanılıyor olabilir fakat Türkçe değil...
Sendeki bu İslam,din,arap,arabistan düşmanlığını farketmedim sanıyorsan yanılıyorsun.
Daha önce uyarmadım ama şimdi sert bir dille uyarmalıyım.
Lütfen forumda bu tür sempatizanlıklara izin vermediğimizi bil.Diğer üyeler gibi herkes birbirinin inancına saygı duymak zorunda.Laf sokuşturmak,çaktırmadan aşağılamak,tartışma çıkarmak forum kurallarınca yasaktır.

Kaldı ki,senin bu söylediğin lafa "Laf söyledi bal kabağı" derler.
İnsanları arapça kelime kullanıyorlar diye eleştiriyorsun ama bu eleştiri sırasında cümlende kullandığın hayat kelimesinin arap kökenli olduğunu bilmiyorsun.
 

Perseus

0
İyinet Üyesi
Katılım
14 Eylül 2011
Mesajlar
973
Reaction score
8
Helal olsun be abi. Böyle bir yöneticimiz olduğu için bu forumu asla bırakmam işte.
 

Evan

0
İyinet Üyesi
Katılım
12 Mayıs 2011
Mesajlar
264
Reaction score
2
Konum
Ilkadim, Samsun, Turkey
Sendeki bu İslam,din,arap,arabistan düşmanlığını farketmedim sanıyorsan yanılıyorsun.
Daha önce uyarmadım ama şimdi sert bir dille uyarmalıyım.
Lütfen forumda bu tür sempatizanlıklara izin vermediğimizi bil.Diğer üyeler gibi herkes birbirinin inancına saygı duymak zorunda.Laf sokuşturmak,çaktırmadan aşağılamak,tartışma çıkarmak forum kurallarınca yasaktır.

Kaldı ki,senin bu söylediğin lafa "Laf söyledi bal kabağı" derler.
İnsanları arapça kelime kullanıyorlar diye eleştiriyorsun ama bu eleştiri sırasında cümlende kullandığın hayat kelimesinin arap kökenli olduğunu bilmiyorsun.
Biliyorum fakat "yaşamda" demem biraz absürt olurdu. Bazı cümleler kalıplaşmıştır bilirsiniz. "Zat-ı" diyeceğine "Kişi", "Na'muhterem" yerine "Saygısız" demesi daha doğru. Ben bizi 1. Dünya Savaşında arkamızdan vuran bir milletin savunuculuğunu yapamam burada kusura bakmayın. Halife bunları savaşa çağırdı, bu imansızlar kalkıpta bizimle savaşmadı. Üstüne İngilizlerle işbirliği yaptılar. Biz bunlarla Orta Asya'da Çinlilerle savaştık. Bu toplum çıkarcıdır. Ben bunların gelenek ve kültürlerini benimsemiyorum. Şimdi istiyorsan banla, İyinet benli veya bensiz ne bir eksik, ne bir fazla.
 

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Katılım
25 Kasım 2004
Mesajlar
7,485
Reaction score
63
Konum
Antalya
Biliyorum fakat "yaşamda" demem biraz absürt olurdu. Bazı cümleler kalıplaşmıştır bilirsiniz. "Zat-ı" diyeceğine "Kişi", "Na'muhterem" yerine "Saygısız" demesi daha doğru. Ben bizi 1. Dünya Savaşında arkamızdan vuran bir milletin savunuculuğunu yapamam burada kusura bakmayın. Halife bunları savaşa çağırdı, bu imansızlar kalkıpta bizimle savaşmadı. Üstüne İngilizlerle işbirliği yaptılar. Biz bunlarla Orta Asya'da Çinlilerle savaştık. Bu toplum çıkarcıdır. Ben bunların gelenek ve kültürlerini benimsemiyorum. Şimdi istiyorsan banla, İyinet benli veya bensiz ne bir eksik, ne bir fazla.
Niye yasaklayalım ki seni ?
Fikirlerini paylaşabilirsin,hakaret ve küfür etmediği sürece burada bizimledir herkes.
Arapların harika bir millet olduğunu söyleyemeyiz lakin arapçaya karşı bir düşmanlığımız olmamalı.
Sonuçta dinimiz bu dilde indirilmiştir.
Kaldı ki muhterem kelimesi o kadar güzel bir kelime ki.
Yani karşınızdakine "muhterem" diye hitap ettiğinizde hem karşı tarafda hem de sizde bir samimiyet hissiyatı oluşuyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst