İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Gül Veto etti Aziz Yıldırım'a 114 yıl

ozgurruh

0
İyinet Üyesi
Katılım
28 Eylül 2010
Mesajlar
2,829
Reaction score
32
Konum
ANKARA
Futbolda şike iddialarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 31'i tutuklu 93 şüpheli hakkında özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk tarafından hazırlanan iddianame, özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkeme, iddianameyi inceleyerek, önümüzdeki günlerde kabulü ya da iadesi yönünde bir karar verecek.

Savcılık, iddianamede şike ve teşvikle suçlanan futbolcu ile kulüp yöneticilerinin statlara girememesi yönünde karar aldı. Karara ilişkin yazı kolluk kuvvetlerine gönderilecek. Bu konu ile ilgili hurriyet.com.tr'ye konuşan Levent Bıçakçı ile Türker Arslan şunları söyledi: "Normalde bu kararı Federasyon'un alması gerekiyordu. Ancak bu karar kesinleştikten sonra Sercan Yıldırım, Sezer Öztürk, Vederson gibi iddianamede adı geçen kişiler takımlarında forma giyemezler."

Ünlü teknik direktör ve futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen de suçlanan futbolcuların statlara girememesi ile ilgili NTV'deki programında "Bugünden sonra bu oyuncular futboldan men edildi" yorumunda bulundu.

Futbolda şike iddialarına ilişkin hazırlanan iddianamede, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “nitelikli dolandırıcılık”, “şike” ve “teşvik primi vermek” suçlarından toplam 41 ila 114 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını istendiği bildirildi.

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk tarafından hazırlanan iddianameye ilişkin Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde açıklamalarda bulunan İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen, 31'i tutuklu 93 şüpheli hakkındaki 401 sayfalık iddianamenin, 2011/54 değerlendirme numarası verilerek UYAP üzerinden Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda faaliyet gösteren özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildiğini söyledi.

İddianamede, tutuklu şüpheli Olgun Peker'in, “silahlı suç örgütü kurmak”, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da “haksız, ekonomik çıkar sağlamak amacıyla suç örgütü kurmak” suçlarını işlediklerinin öne sürüldüğünü belirten Seçen, Peker ve Yıldırım'ın iki ayrı suç örgütü kurmaktan cezalandırılmasının talep edildiğine dikkati çekti.

İddianamede, Peker ve Yıldırım haricindeki, şüphelilerden Hakan Karaahmet hakkında da Peker'in suç örgütüne bağlı olarak, “silahlı örgüt kurmak” suçundan yargılanmasının talep edildiğini ve toplamda 3 şüpheli için “suç örgütü yöneticiliğinden” ceza istendiğini aktaran Seçen, Yıldırım'ın suç örgütüne bağlı 19, Peker'in suç örgütüne bağlı ise 13 şüphelinin, “örgüt üyeliği” ile suçlandığını ifada etti.

83 ŞÜPHELİYE TAKİPSİZLİK

Başsavcıvekili Seçen, iddianamede, Türkiye Futbol Federasyonunun da aralarında bulunduğu, bazıları kurum, bazıları kişi olmak üzere 10 “müşteki” bulunduğunu belirtti.

Seçen, soruşturma kapsamında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, eski TFF Başkanı Mahmut Özgener, futbolcu Emre Belözoğlu, teknik direktör Yılmaz Vural ve futbol yorumcusu Sinan Engin'in de aralarında bulunduğu 83 kişi hakkında ise “takipsizlik kararı” verildiğini kaydetti.

Soruşturmanın, Fenerbahçe, Trabzonspor, Beşiktaş, Mersin İdmanyurdu, Manisaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Sivasspor ve Giresunspor kulüp yöneticilerine yönelik olarak yapıldığını belirten Seçen, Rusya'nın Spartak Moskova Kulübüne transfer olan eski Fenerbahçeli, Nijerya uyruklu futbolcu Emmanuel Emenike hakkında da “şike girişimi” suçundan dava açıldığını ifade etti.

Seçen, iddianamenin bir örneğinin, 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un 11. maddesinin 7. fıkrasına göre, idari cezalarla ilgili gereğinin yapılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kabahatler Bürosuna gönderileceğini söyledi.

Başsavcıvekili Seçen, 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un 18/3. maddesi uyarınca, aynı yasanın “şike ve teşvik primi” başlığını taşıyan 11. maddesi uyarınca yargılanması öngörülün kişiler hakkında “spor müsabakalarını seyirden yasaklanma” kararı alındığını, kararın bugün kolluk güçlerine bildirileceğini kaydetti.

Haklarında “spor müsabakalarını seyirden yasaklanma” kararı alınanlar arasında Galatasaraylı Sercan Yıldırım, Fenerbahçeli Sezer Öztürk, Bursasporlu Gökçek Vederson, Eskişehirsporlu Mehmet Yıldız, Eyüpsporlu Murat Şahin ile Sivassporlu Mahmut Boz ile futbolcular Serdar Kulbilge ve Mustafa Ulaş Ortakaya'nın da bulunduğu öğrenildi.

GALATASARAY HAKKINDA AYRI DOSYA

Öte yandan, futbolda şike iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında Galatasaray Kulübünde yapılan aramalara dair bölüme iddianamede yer verilmediği, bu konunu ayrı bir soruşturma dosyası üzerinden süreceği bildirildi.

İddianamenin delil klasörlerinde, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde süren “Ergenekon” davası kapsamında dinlenilen gizli bir tanığın, suç örgütü lideri Sedat Peker ile şüpheli Aziz Yıldırım arasında bağlantı bulunduğuna dair anlatımlarına da yer verildiği öğrenildi.

İddianamede, Aziz Yıldırım'ın 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un yürürlüğe girmesinden önceki eylemleri için 6 kez “nitelikli dolandırıcılık” suçundan, kanunun yürürlüğe girmesinin ardından da 4 kez “şike”, 3 kez “teşvik primi” suçları ile “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak” suçundan toplamda 41 ila 114 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasının öngörüldüğü bildirildi.

Olgun Peker'in “silahlı örgüt yöneticisi olmak”, “şike anlaşması yapmak”, “nitelikli dolandırıcılık”, “tehdit”, “sahtecilik”, “rüşvet”, “konut dokunulmazlığının ihlal”, “yağma” ve “mala zarar vermek” suçlarından cezalandırılması öngörülen iddianamede, Beşiktaş Jimnastik Kulübü yöneticisi Serdal Adalı, teknik direktörü Tayfur Havutçu, BJK Protokol Müdürü Ahmet Ateş'in “şike”, Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ'ın “şike girişimi”, Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener ve Asbaşkanı Nevzat Şakar'ın da “teşvik primi verme girişimi” suçundan cezalandırılmasının istendiği kaydedildi.

Emmanuel Emenike'nin de aralarında bulunduğu 14 futbolcunun da “şike girişimi” suçundan cezalandırılması istenen iddianamede, diğer şüphelilerin de “rüşvet”, “belgede sahtecilik” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçları kapsamında yargılanmasının öngörülüğü öğrenildi.

GÜL YASAYI VETO ETTİ

Şike ve teşvik pirimi için verilen 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezasını 1 yıldan 3 yıla kadar indirilen yasa düzenlemesi Meclis’ten geçti. Ancak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yasayı veto ederek, tekrar Meclis’e gönderdi.

Şike soruşturması kapsamında tutuklananlar:

1. DALGA: Aziz Yıldırım - Fenerbahçe Başkanı, Şekip Mosturoğlu - Fenerbahçe Asbaşkanı, İlhan Ekşioğlu - Fenerbahçe Asbaşkanı, Cemil Turan - Fenerbahçe Alt Yapı Koordinatörü, Tamer Yelkovan - Fenerbahçe Mali İşler Müdürü, Mehmet Yenice - Fenerbahçe Eski Masörü, Mecnun Otyakmaz - Sivasspor Başkanı, Ahmet Çelebi - Sivasspor Yöneticisi, Korcan Çelikay - Sivasspor Kalecisi, Bülent Uygun - Eskişehirspor Teknik Direktörü, Ümit Karan - Eskişehirspor Sportif Direktörü, Ömer Ülkü - Giresunspor Başkanı, Olgun Peker - Giresunspor Eski Başkanı, Coşkun Çalık - Giresunspor Yöneticisi, Abdullah Eker - Giresunspor taraftarı, Selim Kımıl - Giresunspor Taraftarlar Derneği Üyesi, Hakan Karaahmet - Giresunspor Eski Yöneticisi, Abdullah Karakuş - Giresunspor Eski Yöneticisi, Abdurrahman Yakut - Diyarbakırspor Başkanı, Haldun Şenman - TFF Eski Yöneticisi, Yusuf Turanlı - Rizespor Eski Yöneticisi, Emre Talat Koçak - Avukat, Sami Dinç - Avukat, Ali Kıratlı - Menajer, Abdullah Başak - Menajer, Bülent İşcen - Armatör

2. DALGA: Serdal Adalı - Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı, Tayfur Havutçu - Beşiktaş Teknik Direktörü, Ahmet Ateş - Beşiktaş Futbol A Takımı Güvenlik Müdürü, İbrahim Akın - İstanbul BB Futbolcusu, İskender Alın - İstanbul BB Futbolcusu

kaynak
 

Bolu Beyi

0
İyinet Üyesi
Katılım
7 Nisan 2010
Mesajlar
2,895
Reaction score
36
Haber çok uzun oludğu için okuyamadım da hapis cezası kesinleşti mi?
 

ozgurruh

0
İyinet Üyesi
Katılım
28 Eylül 2010
Mesajlar
2,829
Reaction score
32
Konum
ANKARA
Arkadaşlar ben haberleri yayınlarken olduğunca önemli hususları belirtmek içn renklendiriyorum. BUnun nedenide yukarıda verdiğiniz yanıtlardan dolayı. Uzundu okumadım gibisinden. Yanlış anlaşılmasın amacım yadrıgamak değil olamazda ben sadece olabildiğimce okutmaya çalışıyorum yormadan :)

Sadece şurayaı kopyalım bari yeniden

41 ila 114 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasının öngörüldüğü bildirildi.
 

Bolu Beyi

0
İyinet Üyesi
Katılım
7 Nisan 2010
Mesajlar
2,895
Reaction score
36
Arkadaşlar ben haberleri yayınlarken olduğunca önemli hususları belirtmek içn renklendiriyorum. BUnun nedenide yukarıda verdiğiniz yanıtlardan dolayı. Uzundu okumadım gibisinden. Yanlış anlaşılmasın amacım yadrıgamak değil olamazda ben sadece olabildiğimce okutmaya çalışıyorum yormadan :)

Sadece şurayaı kopyalım bari yeniden

41 ila 114 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasının öngörüldüğü bildirildi.

Eyv, okuma alışkanlığım pek yok maalesef k.bakma:D
 

crazii_78

0
İyinet Üyesi
Katılım
26 Şubat 2011
Mesajlar
811
Reaction score
15
önemli yerleri bizim için kalın yazdıysan emeğine saygı gösterip okuyorum :)
 

karahanli

0
İyinet Üyesi
Katılım
5 Mart 2011
Mesajlar
917
Reaction score
3
Konum
Taaa Nereden
Bi oyun eğlence için bu ceza bence çok fazla para cezası ile yargılayabilirler sonuçta bu bir oyun. Ne adamlar görüyoruz 10-15 kişiye tecavüz ediyor serbest dışarı da geziyor. Bu ceza çok saçma olmuş 41 yıl ne demek o hakimde biraz vijdan olsa. Belki suçludur,değildir bilmiyorum sadece bu tecavüz olaylarında neden bu kadar ceza vermiyorlar da bir oyun için bu kadar ceza veriliyor anlamıyorum.
 

crazii_78

0
İyinet Üyesi
Katılım
26 Şubat 2011
Mesajlar
811
Reaction score
15
bence doğrusu tecavüzcüyü asmak şike yapana 41 yıl iyi :D
 

ozgurruh

0
İyinet Üyesi
Katılım
28 Eylül 2010
Mesajlar
2,829
Reaction score
32
Konum
ANKARA
Yapılan suçların (bütün suçların) insanlar üzerinde caydırıcı etkisinin olması şart. Buna 41 yıl fazla tecavüzcüye bile bu kadar vermiyorlar yerine. Buna 41 yıl veriyorlarsa ise tecavüzcünün cezasının daha ağır olması gerekir diye belirtilmesi daha uygun olurdu.
 

karahanli

0
İyinet Üyesi
Katılım
5 Mart 2011
Mesajlar
917
Reaction score
3
Konum
Taaa Nereden
Yapılan suçların (bütün suçların) insanlar üzerinde caydırıcı etkisinin olması şart. Buna 41 yıl fazla tecavüzcüye bile bu kadar vermiyorlar yerine. Buna 41 yıl veriyorlarsa ise tecavüzcünün cezasının daha ağır olması gerekir diye belirtilmesi daha uygun olurdu.

Haklısınız tecavüz cezaların yükselmesi gerekir ama bu 41 yıl düşmesi gerekiyor yada futbol üzerinde olan tüm hakları alınsın yada futbol izleyemesin ama hapis yatması bana saçma geliyor.
 

MilliFantazi

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
3 Şubat 2008
Mesajlar
482
Reaction score
3
Konum
Rüyalardayım
Bi oyun eğlence için bu ceza bence çok fazla para cezası ile yargılayabilirler sonuçta bu bir oyun. Ne adamlar görüyoruz 10-15 kişiye tecavüz ediyor serbest dışarı da geziyor. Bu ceza çok saçma olmuş 41 yıl ne demek o hakimde biraz vijdan olsa. Belki suçludur,değildir bilmiyorum sadece bu tecavüz olaylarında neden bu kadar ceza vermiyorlar da bir oyun için bu kadar ceza veriliyor anlamıyorum.

bu bir oyun mu? bu kadar basit mi yani futbol? sokakta körebe oynamıyor abicim bu adamlar, ne oyunu?

herşeyi geçtim.. herşeyi geçtim.. herşeyi geçtim.

birincisi dünya üzerindeki "Türk futbolu" hakkında kim ne düşünecek şimdi, bunu bir geçir aklından.

ikincisi de sadece şuraya dikkat et;

hak etmeden,

milyonlarca insanın duygularıyla, sevinçleriyle oynamaya ne hakkı vardı bu adamın?

fanatik bir futbolsever değilim ama yaptığınız yorum aklı başında, yaşı kemale ermiş bir insanın yapacağı yorum değildir.

41 yıl az, inşallah 410 yıl verirler. :)
 

ozgurruh

0
İyinet Üyesi
Katılım
28 Eylül 2010
Mesajlar
2,829
Reaction score
32
Konum
ANKARA
Bugün milliyetteki bir habere görede Aziz yıldırıma 49-142 yıl arası bir hapis cezası isteminden bahsedilmekte.
 

Horoz

0
İyinet Üyesi
Katılım
19 Mart 2011
Mesajlar
586
Reaction score
7
Konum
Denizli
41 yıl cezanın az olduğunu savunan arkadaşların dayanaklarına bakınca oldukça sığ yaklaştığımızı farkediyorum bazı şeylere. Tecavüzün cezası daha az diye şikeyi onun altına çekmek kadar mantıksız bir yaklaşım olamaz. Burda yargılanması gereken şike cezasının çok olması değil, tecavüz cezasının az olmasıdır. Ve bu konu apayrı bir konudur.

Unutulmamalıdır ki futbol, sadece futbol değildir. Dünya üzerindeki her insanın bir ucundan nemalandığı bir sektördür futbol. İçerisinde milyon dolarları barından bacasız bir sanayidir futbol. İnsansoğlunun keşfettiği en büyük eğlencelerden biridir futbol. Futbol bir kültürdür.

Ekim ayının ilk haftasında oynanan Elazığspor - Çaykur Rizespor maçında 1 kişi sahaya pet şişe fırlatmış, 5 kişi kavgaya karışmış, 3 kişi de bir sigara paketinin içine kombine kartlarını koyarak başkalarınında maça girmesini sağlamaya çalışmış.

Doğru aslında, birinin kombinesi ile başkaları girmesin ki Elazıpspor zarar etmesin. Anadolu kulüpleri zaten güç bela ayakta kalabiliyorken 10TL'nin bile önemi gerçekten büyük. İyi ki yakalanmışlar. Bu üç kişi, ''6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunun 15. maddesinin 4. bendine göre ''Kendisine ait elektronik kartı bir başkasının spor müsabakasına seyirci olarak girmesini sağlamak amacıyla kullandıran kişi hakkında üç aydan bir yıla kadar hapis cezasına hükmolunur'' maddesine göre ceza alacaklarmış.

Yani milyarları sayıp şike yapan da 1 yıl ceza alacak, 10TL'lik adi suçtan yargılanan da.
Sanırım can ile patlıcan meselesi bu. Taraftarlar da kendi aralarında toplanıp taraftarlar birliği vakfınımı kurmalı yoksa biz taraftarız deyip 10TL'ye 1 yıl mı yatmalı? Orasını allaha havale ediyorum.

Lütfen arkadaşlar, lütfen! 41 yıl az bile..
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst