Anlatmak istediği gerçekten çok güzel. Ayrıca senaryoda çok güzel hazırlanmış, çok güzelde çekilmiş bir kısa film. Bunlara diyeciğim fazla birşey yok. İzlerken duygulandım da...
Ancak ben bu filmi ile bir eleştiride bulunmak istiyorum.
Senaryo gereği küçük bir kızdan bir selpak satın alınıyor. Kızımız daha çok küçük. Onun o yaşlarda parklarda arkadaşları ile oyunlar oynayıp, çevresine o mutluluğu gülümsemesi ile dağıtıyor olması gerekli. Ancak kızımız malüm sebeplerden (Parasızlıktan) dolayı çalışması gerekiyor. Hatta bazı kızlarımız ebeveynlerinin kalpsizliğinden dolayı çalıştırılıyor !
İşte bu noktada sizlere şunu sormak istiyorum.
Bu kızlarımız neden sokaklarda selpak,sakız vs... satıyorlar. Hiç bunu kendinize sordunuz mu ? Belki bir çoğun(m)uz parasızlık, fakirlik diyeceksiniz. Bu yüzden onları her gördüğünüzde, onlar için, onlardan bir selpak,sakız alacaksınız. Onları mutlu edeceğinizi düşüneceksiniz. Evet, akşam eve gittiklerinde ondan aldığınız para ile evine ekmek götürecek veya onu çalıştırana parayı verecek. Peki bu kızımız yarın neden yollara düşüp gene selpak, sakız satacak, okuluna gitmesi gerekirken, parklarda oyunlar oynaması gerekirken... ? İşte sizin o verdiğiniz para yüzünden !
Yani bu kızlarım neden sokaklarda selpak, sakız satıyorlar sorusunun cevabı sizin o verdiğiniz paradır.
Buradan sakın neden alışveriş yapıyorsunuz şeklinde bir söylem ile sizleri yadırgadığımı lütfen çıkarmayın. Eminim ki iyiniyetle alıyorsunuz. Bundan hiç şüphem yok. Ancak bu onları bir sonraki gün için tekrar yollara dökmek için bir neden oluyor.
Bu çocuklarımızdan alışveriş yapmak bir çözüm değil !
Yıllardan beri, hiçbir şekilde bu çocuklarımızdan en ufak birşey dahi almamışımdır..
Saygılar.