İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Haber Siteleri Hakkında Soru

aLp3rx

0
İyinet Üyesi
Katılım
3 Eylül 2007
Mesajlar
46
Reaction score
0
Arkadaşlar bu açılan haber sitelerine haber ekleme işi nasıl oluyor? İHA,AA gibi haber ajanslarından ilk haberleri nasıl alabiliriz?

Haberlerin ilk toplandığı havuz sistemi vb. birşey var mı? Yoksa interhaber vs. sitelere girip mi eklicez haberi?

Özgün bir haber sitesi olacağından diğer haber sitelerinden almak istemiyoruz haberleri.
 

aLp3rx

0
İyinet Üyesi
Katılım
3 Eylül 2007
Mesajlar
46
Reaction score
0
Peki ajanslara üyelik ücreti aylık mı yıllık mı? Sözleşme de ne gibi içerikler var? Bu tür bir sözleşme yapan arkadaş var mı?
 

alisisman61

0
İyinet Üyesi
Katılım
12 Aralık 2007
Mesajlar
12
Reaction score
0
f5haber tarzı oluşturulan rss siteler sırf alıntı yaptıkları sitelerin isimlerini verdikleri için mi bu ajanslarin yasadışı tanımlaması dışına çıkmış oluyorlar?
 

CyberTurk

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Mayıs 2005
Mesajlar
2,232
Reaction score
3
Konum
istanbul
Evet, rss kullanıyorsan ve haber kaynağı siteye ve habere direk link veriyorsan sorun olmuyor. Ama maddi kopyalama yaparsan ilgili haber ajansı hitinde fazla ise seni mahkemeye verir. Özellikle İHA ve AA hiç affetmiyor. Geçen sene bir arkadaşımın yerel bir haber sitesi ile ilgili savcılığıa suç duyurusunda bulundular. Bunun üzerine abone oldu arkadaşım ve davadan vazgeçtiler.

Ama burada bir mulaktalıkta yok değil. Yine geçen senelerde bu tür bir durumda link ve kaynak olmasına ramen AA bir fotoğrafını bir sanatçanın hayran sitesinde kullandık diye bize telif hakkı davası açmıştı :)

Yani F5haberin belki bu haber ajanslarına aboneliği vardır, olay sitenin büyüklüğü ve popülerliği ile orantılı olabilir.
 

alisisman61

0
İyinet Üyesi
Katılım
12 Aralık 2007
Mesajlar
12
Reaction score
0
Büyüksen ya da büyümeye adaysan peşine düşüyorlar desene:) Onlarda haklı bir yerde
 

Ece

0
İyinet Üyesi
Katılım
31 Mart 2007
Mesajlar
1,207
Reaction score
0
Konum
Ankara
İlk başlıyanlar için iha ajansı biraz fazla olur ama Aa ajansı tavsiye ederim kdv dahil 117 ytl aylık 75 resimsiz haber verilyor. Aa kaynak dahi verse başka site abonemiz olmuyan hiç bir kimse kaynak gösterirseniz bile kabul etmiyor gördüklerinde bildklerinde mahkemeye veriyor tazminat 15 - 20 in ytl para cezası eski paraya göre 15 - 20 milyar para ödeniyor. Bana göre ilk haber açtıgınızda siteniz index ve 1 ay boyunca büyük gazetelerin kendine ait haberleri alın 1 ay sonra ajanslara kesin üye olun derim. Abone olurkende ayrı bir dert oda ayrı bir kısım nufus cüzdanının fotokopisi sonra havale yap yaptıgın mikyarı tekrar fax gönder sonra anlaşma imzalaması yani biraz yorucu ve masraflı.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst