İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Hangi alanda site kurmalıyım ? Nelere dikkat etmeliyim ?

Yeniçeri

Ne Mutlu Türküm Diyene
İyinet Üyesi
Katılım
14 Şubat 2009
Mesajlar
9,780
Reaction score
308
hangi-alanda-site-acilmali-300x173.png


Penguen 2.0 güncellemesinin ardından, ne tür sitelerin başarılı olabileceği konusunda çeşitli söylentiler ortaya atılıyor. Peki ama hangi alanda site açarsak başarılı oluruz ?


Sitelerin rekabet düzeyi

Açacağınız sitenin bulunduğu alandaki rekabet düzeyi oldukça önemlidir. Bu rekabet seviyesini Google adwords kullanarak öğrenebilirsiniz. Rekabet seviyesi orta ve düşük olan, fakat aylık aranma hacmi yüksek olan sektörler oldukça idealdir.


Alan belirleme

İşte en can alıcı konu burası. Hangi alanda bir site açacaksınız ? Bu oldukça karmaşık ve zor bir konudur. Belkide işin en zor kısmı burasıdır. Çünkü yüzlerce alan, bu alanların altında binlerce kategori vardır. Neye göre ve nasıl karar vereceksiniz ?
Gelir elde edebileceğiniz bir alana yönelmek, tabii ki en çok istediğiniz şey. Fakat bir lise öğrencisiyseniz, fazla getiriyor diye bir tıp bilimine yoğunlaşmak, yapacağınız en büyük hatalardan biridir.
İlk öncelikle, hangi alanlara ilginiz var, hangi alanlarda paylaşım yapabilirsiniz ? Bunun cevabını verin kendinize. Bu soruya cevap aldıktan sonra, bir Whois sitesini açarak, boşta domain sorgulayın. Gelelim domain seçimine.


Keyword ( Anahtar Kelime ) domainlerin önemi

Son yapılan güncelleme ile birlikte, keyword domainlerin önemi inanılmaz artmış durumda. Fakat keyword domain konusu oldukça önemlidir. Zira, keyword olmayan yada keyworde yakın domainlerin tercihi, sizi hüsrana uğratabilir.
Bir örnekle açıklayayım. Mesela evden eve nakliye üzerine bir site açacaksınız. Bu alan için en uygun keywordler ; evdenevenakliye.com-net-org, evdenevenakliyat.com-net-org ‘tur. bunun dışında türeteceğiniz domainler, çok fazla işinize yaramayacaktır.


İçeriğin önemi

Domaini aldınız ve hostu kurdunuz.Siteniz hazır. Sıra geldi içerik eklemeye. içerik, gerçekten çok önemli bir konudur. Kopya içerikten kesinlikle uzak durun. Yazılarınız size özgün olsun. Tekrarlayan içerikten uzak durun. Kaynak sıkıntısı çekiyorsanız, doğruluğuna emin olduğunuz makaleleri okuyup özetini çıkarın. ama size ait cümleler olsun.
Hemen hemen her içeriğinizde, anahtar kelimenizi birkaç kez kullanın. Yazılarınız ne çok uzun nede çok kısa olsun. Yazılarınızı, birkaç resim ile süsleyin. Bir gün 5 yazı ekleyip, diğer günler boş geçmeyin. Günde 1 yada haftada 1 yada yazı ekleyin. Ama standardınız sabit olsun.


Ziyaretçilerinizi sitede tutun

Ziyaretçileriniz, sitenize geldiklerinde aradıklarını bulsun. Anahtar kelimeniz ile ilgili hemen hemen her ayrıntıya yer verin. Siteyi etikete boğmayın. En fazla 3-4 etiket ekleyin yazı başına. Kullanışlı bir tasarımınız olsun. Siteniz hızlı açılsın. Herkesin bağlantı hızı sizinki kadar olmayabilir. bunu atlamayın.


Sosyal paylaşım butonları

Her yazınızın altında, sosyal paylaşım butonları bulunsun. İnsanlar, sosyal medya profillerinde, beğendikleri yazıyı paylaşabilsin.


İllegal işlerden uzak durun

Siteniz, illegal işlere girmesin. ” İzle, indir, download ” gibi. Bu alanda açılan milyonlarca site var. Bunlar belki geçici olarak büyük bir hite sahip olabilir. Ama uzun vadede hepsi çökecek emin olun.


Sitenizi güncel tutun

Yukarıda bahsettiğim gibi, sitenize konu ekleme aralığınız birbirine yakın olsun. Günde bir konu eklemeniz oldukça idealdir. Tabii daha fazla ekleyebiliyorsanız daha iyi. Ama, içeriğinizin özgün olmasına ve aynı sıklıkla eklenmesine dikkat edin.


Başlıklarınıza ve giriş cümlelerinize dikkat edin

Başlıklarınız ne çok kısa nede çok uzun olsun. İçeriğinize en uygun ve en kısa başlığı seçin. Giriş cümleniz, merak uyandırıcı ama aynı zamanda, anlattığınız konunun ana fikri olsun.


Site dışı seo

Site dışı seo’nun eskisi kadar önemli olmadığını düşünüyorum artık. Bu güncelleme ile birlikte Google, yapay işlere önlem almaya başladı. Doğal yollardan kazanacağınız backlinkler ( Facebook, Twitter paylaşımları vs.. ) çok daha etkili oldu.

Bu yazdıklarıma denme yanılma yoluyla ulaştım. Sizlere yeni açtığım bir sitenin çıkışından bahsedeyim.

Yukarıda yazdıklarımı uyguladığım bir dizi fan sitem, şu an inanılmaz bir yükseliş içinde. İzlediğim aşamalarda şunlar ;

- Tam keyword bir domain aldım ( superbabadizisi.com gibi )
- içerisine, dizi ile alakalı makaleler ekledim. Makalelerin hepsini kendim yazdım.
- Haftada 2 yada 3 makale ekleyerek güncelledim.
- Basit, sade ve hızlı bir tema seçtim.
- Sağlam bir hosting firmasından hizmet aldım.
- İçeriklerde, anahtar kelimeyi minimum 3 maksimum 6 kez kullandım
- Her konuya minimum bir resim ekledim.
- Hiçbir dış seo ( Backlink, makale vs.. ) çalışması yapmadım.


Sonuç : Site 15. gününe yani dizi yayına girene kadar artan bir hit grafiği çizdi. Ortalama 500 tekil hiti mevcuttu. Dizinin yayına başladığı gün 7 K hit aldı. Google Adsense’den 23$ getirdi. Kendi kelimesinde ve alt sayfalarda birinci sayfa birinci sırada. Anlık 400 online tekil hiti oldu.


Tabii bu bir tesadüfte olabilir. Vakit bulursam bir deneme daha yapacağım. Ama sizin vaktiniz varsa, dediklerimi uygulayın. Kaybedeceğinizi düşünmüyorum. Herkese bol şanslar.


Kaynak : http://cemoli.com/hangi-alanda-site-acmaliyim.html
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Üst