İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

HANGİ İŞLETİM SİSTEMİ DAHA İYİ

K

karakaya86

Misafir
BİR TÜRLÜ KARAR VEREMEDİ. HANGİ İŞLETİM SİSTEMİYLE ÇALIŞACAĞIMA. BANA BU KONUDA YARDIM CI OLUN. AYARICA İDDİAYA GİRDİM ARAKADAŞIN BİRİSİYLE FAZLA FORMAT BİLGİSAYARIN HARD DİKİ SAĞLIĞINA ZARARLI MI ......

M

mcerdem

Misafir
evet zararlı.
işletim sistemi olarakta sana windows 98 SE den şaşma derim.

KKM_THEMASTER

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
elinden geliyorsa takılmıycaksan LINUX ama yok ben annamam dıyosan 98SE ama ekran kartın 64Mb ve ustu ise sorun cıkarabiliyor XP kullan oyun oynuyacaksan yok oynamam diyosan 2000ADVANCE SERVER saglam guvenliklidir

H

Hosthaber.com

Misafir
karakaya86' Alıntı:
BİR TÜRLÜ KARAR VEREMEDİ. HANGİ İŞLETİM SİSTEMİYLE ÇALIŞACAĞIMA. BANA BU KONUDA YARDIM CI OLUN. AYARICA İDDİAYA GİRDİM ARAKADAŞIN BİRİSİYLE FAZLA FORMAT BİLGİSAYARIN HARD DİKİ SAĞLIĞINA ZARARLI MI ......

Evet güzel bir soru, ama cevap olarak soru soracam sana, bilgisayari ne icin kullaniyorsun? Bilgisayarin parcalari nasil? Grafik karti, RAM ve CPU nasil? Butun sistemler belirli bir ozellik icin kullanilir. Oyunmu oynayacaksin, servermi kuracaksin, sistemlerin belirli özellikleri var. Tercihim her zaman en yeni sistemdir, yani XP, eger hardwaren yeterli ise...

Fazla formatin ne zarari olabilirki? Hatta format harddisk icin yararli oldugunu dusunuyorum.

KKM_THEMASTER

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Hosthaber.com' Alıntı:
karakaya86' Alıntı:

Evet güzel bir soru, ama cevap olarak soru soracam sana, bilgisayari ne icin kullaniyorsun? Bilgisayarin parcalari nasil? Grafik karti, RAM ve CPU nasil? Butun sistemler belirli bir ozellik icin kullanilir. Oyunmu oynayacaksin, servermi kuracaksin, sistemlerin belirli özellikleri var. Tercihim her zaman en yeni sistemdir, yani XP, eger hardwaren yeterli ise...

Fazla formatin ne zarari olabilirki? Hatta format harddisk icin yararli oldugunu dusunuyorum.
arkadasım dogru dıyosun RAM di Ekran katrıydı CPUydu da amactıda bence son mantıgı bıraz yannıs bende windows .NET Enterprize server war adamlar guvenlik adı altında bokunu cıkarmıslar olayın. bıde hersey otomatıge baglanmıs. ben bısey yaparken azcık ugrasmak da ısterım yanı...

orıgamıden farksız bu .NET web server kurmak ıstıyon AHA YAPTIM felan dıyo!!! lan onu gıt ewınde yap tarzı kalıysun bence en iyisi 98SE windowsların içinde yok server felan takılıyom dersen 2000Advance server

S

Shockwave

Misafir
Formatın Diskinize Zararı Yoktur. Hiç Bir Yazılım Ürünü Sisteminize Fiziksel Bir Şekilde Zarar veremez. Emin olunki Size SÖyleyen Sallamış. Ama Size Bir Tavsiye Formati herzaman format sürücü: /q anahtarı ile atın.

E

entegre

Misafir
programlar bilgisayara fiziksel olarak zarar verebilir.
Tabiki zarar verici bir program yazılırsa.
Mesela monitöre ışın tabancasını yanlış etkiliyecek bir kod gönderirsen
tiz bir ses çıkarmaya başlar Monitörü hemen kapatmazsan bir
iki dakka içerisinde bir daha kullanılmaz hale gelir.
CRT ünitesi örneğiydi bu düşük düzey diller ile entegrelerin
transistör yapısını bilmeden kod yollarsan bozarsın.
Bu tür programlar yaparken oldukça mühendiski bilgiler
bilmen gerekir.
Biliyorum aklınıza hemen CIH virüsü geliyor.
CIH sadece ROM daki programı siler. ROM programlayıcı cihaz ile
veya başka bir anakartın çalışırken bios u çıkarılıp cih ile silinmis
ROM u takarak flashbios programıyla Biosu yeniden programlayıp
anakartı eski haline getirebilirsiniz.
Üniversitedeki hocamıza daha ilk sınıfta bize assembly öğret dediğimizde
bize olmaz çünkü transistör vb. yapıları bilmiyorsunuz o yüzden
bilgisayarı bozma ihtimaliniz çok yüksek demişti.
Tabi biz vazgeçmedik. Neyse işin özeti programlar bilgisayara
hasar verebilir.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.