İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Hangi Kitabı Almalıyım?

DarkGirl

0
İyinet Üyesi
Reaction score
46
C# için kitap almayı düşünüyorum,2 kitap arasında kararsız kaldım. Okuyan varsa,içeriğinden de biraz bahsederse sevinirim.

1. Her Yönüyle C# 4.0
getimageV3.asp

2. Her Yönüyle C # 4.0 (4.0'a göre Güncellenmiş)
getimageV3.asp

sadace

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
Bence php yada java öğren ama c'de kararlıysan şunu yapabilirsin.İlk önce kitabın arkasını çevir.Orada az çok içerikten bahsediyordur.Yada kitabın içindekiler bölümüne bak.Hangi kitap sana daha iyi geldiyse onu seç

DarkGirl

0
İyinet Üyesi
Reaction score
46
Bence php yada java öğren ama c'de kararlıysan şunu yapabilirsin.İlk önce kitabın arkasını çevir.Orada az çok içerikten bahsediyordur.Yada kitabın içindekiler bölümüne bak.Hangi kitap sana daha iyi geldiyse onu seç

Önce masaüstü programlamayı öğrenmek istedim.

1- c
2- c++
3- c#
4- Java
5- Python

daha sonra web programlamaya belki geçebilirim.

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
258
Sefer Algan'ın kitapları iyi diye duydum. Ama okumadığım için bir şey diyemeyeceğim.
Önce Microsoft Visual Studio 2010 indirip kur ve programı incele. Youtube'da arayüz kullanımı ile ilgili çok sayıda video var. MessageBox'da Merhaba dünya yazdırmayı dene. Yalnız şuna da hazırlıklı olmalısın, php öğrenmeye benzemiyor, daha zordur. Şu bir kaç aylık yoğunluğu atlatırsam sana bu konuda yardımcı olurum.

DarkGirl

0
İyinet Üyesi
Reaction score
46
Sefer Algan'ın kitapları iyi diye duydum. Ama okumadığım için bir şey diyemeyeceğim.
Önce Microsoft Visual Studio 2010 indirip kur ve programı incele. Youtube'da arayüz kullanımı ile ilgili çok sayıda video var. MessageBox'da Merhaba dünya yazdırmayı dene. Yalnız şuna da hazırlıklı olmalısın, php öğrenmeye benzemiyor, daha zordur. Şu bir kaç aylık yoğunluğu atlatırsam sana bu konuda yardımcı olurum.

Yardımcı olacağından hiç şüphem yok :) Birkaç video ve birkaç eğitim videosu yapan site buldum. Sinan Sonlu adlı bilgisayar mühendisliğini okuyan birinin videolarını buldum,çok iyi anlatıyor hem video izleyeceğim hemde unuttuğum bir yer olduğunda kitaptan bakacağım.

rarfile

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Arkadaşlar bende birşey sormak istiyorum. Bu programlama işleri evde öğrenilebilir mi ? Yani bi kitap vede bi laptop olacak :) Hevesliyimdir. Yani kursa giden 5 yılda öğreniyorsa evden 10 yılda öğrenilir mi diyorsunuz yoksa ?

DarkGirl

0
İyinet Üyesi
Reaction score
46
Arkadaşlar bende birşey sormak istiyorum. Bu programlama işleri evde öğrenilebilir mi ? Yani bi kitap vede bi laptop olacak :) Hevesliyimdir. Yani kursa giden 5 yılda öğreniyorsa evden 10 yılda öğrenilir mi diyorsunuz yoksa ?

Bence evdede öğrenilir. Zaten artık günümüzde gitar çalmayı bile internetten izleyerek öğreniyoruz. Hiç kursa gitmeye gerek kalmıyor sadece a'dan z'ye iyi bir şekilde anlatan kitap ve deneyimli birinin videosu gerekiyor o kadar. Ama kursa gidersek daha üst seviye öğrenebiliriz mesala ben seneye yazın bir kursa gideceğim.

rarfile

0
İyinet Üyesi
Reaction score
4
Benim en öğrenmek istediğim dil Assembly :) Kursa gitcem ama. Evde öğrenilmez heralde asm :)

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
258
Evde öğrenmenin dezavantajları çok. Bugün de filmimi izleyeyim, yarın çalışırım derseniz olmuyor. Sistematik çalışmak gerekir, her gün belli bir saatinizi çalışmaya ayıracaksınız ve bol bol uygulama yapacaksınız.
Kursa gitme imkanı varsa iyi olur. Ama böyle bir imkan yoksa internet ve kitaplarla kendinizi geliştirebilirsiniz. Önemli olan disiplindir.

sadace

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
Aslında önemli olan disiplin ancak insan hevesliyse kendi disiplinini sağlıyor.Mesela kuzenim var visual basic 6 ve autoit dillerine son derece hakim.Ne bir kitap aldı ne birşey yaptı.Visaul basicde yaklaşık 2-3 senede profesyonel hale geldi.Autoitinse 3 ay bile sürmedi.Önemli olan hevestir.Hevesliysneiz kitaba bile gerek kalmaz

DarkGirl

0
İyinet Üyesi
Reaction score
46
Peki arkadaşlar bir soru daha sorayım; Ben masaüstü programlama öğrenmek istiyorum da,önce hangi kod ile başlamalıyım?

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.