Merhabalar,
Ben birkaç sene önce bir iki Linux işletim sistemi kurup silmiştim.
Fazla ilgilenemedim yani. Hatta son yıllarda Linuxdaki gelişmeler hakkında hiçbir bilgim yok.
Ama Linuxa verilen destek de günden güne artmakta sanırım. Linux ın çekirdeği 1 tane olsa da çok fazla işletim sistemi çıktı piyasaya Linux adı altında.
Siz bunlardan hangisini kullanıyorsunuz acaba ?
Web Server konusunda en iyi Red Hat diye hatırlıyorum.
Ama normal ev kullanıcı için en iyisi sizce hangisidir ?
Ben öğrenmek en azından Linux hakkında bilgi sahibi olabilmek adına kurmak istiyorum makineme. Ama hangisini kurmalıyım bilmiyorum. Web server kesinlikle düşünmüyorum. Çünkü php kullanmıyorum.
En son 1 sene önce sanırım Sun Solaris adında bir Linux duymuştum. Çok fazla bütçe ayırıldığı ve asla bu sistemin çökmediği yazıyordu üstelik bedava deniyordu haberde.
Sizce hangisini kurmalıyım ?
Cevap verirken lütfen yeni başlıyorsan şunu kurmanda fayda var demeyin.
En iyisi hangisiyse onu söylerseniz sevinirim
Ben birkaç sene önce bir iki Linux işletim sistemi kurup silmiştim.
Fazla ilgilenemedim yani. Hatta son yıllarda Linuxdaki gelişmeler hakkında hiçbir bilgim yok.
Ama Linuxa verilen destek de günden güne artmakta sanırım. Linux ın çekirdeği 1 tane olsa da çok fazla işletim sistemi çıktı piyasaya Linux adı altında.
Siz bunlardan hangisini kullanıyorsunuz acaba ?
Web Server konusunda en iyi Red Hat diye hatırlıyorum.
Ama normal ev kullanıcı için en iyisi sizce hangisidir ?
Ben öğrenmek en azından Linux hakkında bilgi sahibi olabilmek adına kurmak istiyorum makineme. Ama hangisini kurmalıyım bilmiyorum. Web server kesinlikle düşünmüyorum. Çünkü php kullanmıyorum.
En son 1 sene önce sanırım Sun Solaris adında bir Linux duymuştum. Çok fazla bütçe ayırıldığı ve asla bu sistemin çökmediği yazıyordu üstelik bedava deniyordu haberde.
Sizce hangisini kurmalıyım ?
Cevap verirken lütfen yeni başlıyorsan şunu kurmanda fayda var demeyin.
En iyisi hangisiyse onu söylerseniz sevinirim