İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Hapise Gidiyorum ... Ben böyle adaletin

webrlis

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Şimdi anlamadıgım 2 yıl denetim dedikleri şey .. 2 yıl içersinde bir işe kalkışmaz isem 11 ay 20 gün cezam silinecekmi ? Yanlış anlamadıysam bir arkadaşta eger suc ilşlersen 2 katını yatarsın dedi ...

öncelikle geçmiş olsun, bi anlık sinir insana çok şey kaybettirebiliyor. mahkemenin sen olmadan nasıl sonuçlandığını anlayamadım, seni dinlemeden savunma hakkı vermeden böyle bi karar vermeleri saçma geldi. sen en iyisi temyize git. cezan dahada düşebilir yada tamamen kalkabilir.

bildiğim kadarıyla denetim altındayken bir suç işlersen işlediğin suçun cezası + 11 ay 20 gün hapis cezası alırsın. 2 katına çıkma diye bişey yok diye biliyorum.

_RamseS_

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Benim hala anlayamadığım hususlar var :) Bu olayda kırık varmı? sevk maddesi 86/2 anladığım kadarıyla yani yaralama ek madde olarak 86/3 varmı ( yani kemik kırılması, hayati fonksiyonları engelleyen bişey)

Senin konumun şu; Ben sana kısadan anlatayım.

Eski TCK ya göre sicilin temiz olduğunda erteleme 5 yıl idi.
Şuanki 5237 TCK sında ise bu suça göre değişmekte. sana 2 sene tecil verilmiş.
Bu şu demek 2 yıl içinde kasten suç işlersen eğer, hem işlediğin suç hem de bu suçta verilen ( 11 ay 20 gün) cezayı aynen infaz etmiş olursun. yani 2 suçu da yatarsın ve para cezasına da çevrilmez.Eğer 2 yıl boyunca herhangi bir olaya karışmaz ise 2 yıl sonunda sabıkan temize çıkar.

Normalinde 86/2 eyleminin cezası 6 aydan başlıyor. silah kullanırsan ya da kırığa neden olursan bu eyleme göre 4/3 oranında ya da 3/2 oranında artırıtılır. yargılama esnasında suçunu inkar etmezsen 1/6 oranında TCK 62 maddesi uygulanarak indirim alırsın, olay esnasında ısrar ya da teşfik etme var ise TCK 29 maddesi uygulanır o da hakimin takdirine göre değişir genel olarak 1/3 ya da 2/3 oranı uygulanarak indirim yapılır.

Umarım bilgilendirebildim ;) 2 yıl kasten bir eyleme karışmaman dileğiyle ;)

AksamGunesi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Benim hala anlayamadığım hususlar var :) Bu olayda kırık varmı? sevk maddesi 86/2 anladığım kadarıyla yani yaralama ek madde olarak 86/3 varmı ( yani kemik kırılması, hayati fonksiyonları engelleyen bişey)
Var tabiki yazmıştım en başta ikimizde hastalenelik olduk rapor a doktor saglam yazdı sagolsun bizi düşünürek ama sag göz üzerin şiş bilmem doktor diliyle önemsenmeyecek şeyler yazdı rapora... kırık filan yok yazmadı

_RamseS_

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
kırık yoksa o zaman sadece 6 ay üzerinden yargılanmak gerekiyor. iddianame varsa oradaki sevk maddelerini bana p.m den gönderirmisin bi bakalım neymiş merak ettim.

AksamGunesi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
olay senin dedigin gibi basit olmadı angelo olay en başından beri fena gidiyordu. Sabredip duruyordum . Bi anda patladım. Ne olduysa ozaman oldu.Polis okulunda en büyük suçtur kavga etmek ...

_RamseS_

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Angelo son cümlene katılmıyorum. cezaevleri yetmiyor zaten :) Yeni yasa ile düzenlemeler yapıldı ve sanıklar lehine bu düzenlemeler. Yani ben birini dövdüm diye içeri girmem diye bişey yok. Yaptığın herşeyin bir cezası var. İş karakolluk olursa ve dayak yiyen ya da döven " ben bu kişiden şikayetçiyim" derse bu kelime yeterli, hakkında dava açılır. Sicili temiz ise para cezası alır, o kadar ödeyemem derse taksitlendirme yapılır ödeyebilecek duruma getirilir, ama yok ben illa yatacam derse zaten atıyorum 1 sene hapis cezan varsa 1 sene olarak yatmazsın, iyi hal vs gibi hallerden tahliye istemiyle çıkarılırsın, bu durumda da suça ve duruma göre değişiyor, sonuç olarak sana şu kadar söyliym ( şerefsiz ) kelimesi bile hakaret suçuna girer ve 3 aydan başlar. ( seni mahfedeceğim ) kelimesi basit tehdite girer ve 3 aydan başlar. çoğumuzun günlük hayatta kullandığı bir çok kelime kanun önünde suçtur ve cezası vardır, işin özü şu çıkan olayda bir kişi şikayetçi olursa davası açılır, dava da suça göre yargılama esnasında şikayetinden vazgeçerse dava düşer.

AksamGunesi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
yani bizi tam olarak anlayamadın angelo olay okul içersinde ve okul ögrencileri tarafından yapılıyor. sadece ben ceza almadım o da ceza aldı. Ama işte yeni polis oldugu için ona kıyak geçmiş olsalar gerek 3 aydan fazla ceza alsaydı rütbe terfi ve sınavlara katılamazdı... Sadece polis başlar polis bitirdi.. 1 yıl 1 aydan 2 ay 20 güne indirmişler günlük 20 ytlden olsa gerek ceza vermişler ve onuda 10 taksit yapmış. O şahsın ev adresi bana gelen kagıt ile her türlü bilgisi var....

_RamseS_

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Kavgada ilk vurup olayı başlatan olduğun için sen daha fazla ceza almışsındır, ikinizde müşteki sanık olarak yargılanmışsınız, bu durum normal, sonuçta sabıkana işleyen bir şey yok, o yüzden bence sen 2 yılını iyi değerlendir ayrıntılara fazla takılma başını daha büyük sorunlara sokma " Allah'ından bulsun" de geç.

Ama dersenki ben bu kadar ceza yemem haksızlık, karşı tarafın daha çok ceza alması gerekir dersen, kararın sana tebliğinden itibaren 7 gün içinde temyiz etme hakkın var, temyiz edersin yargıtaydan gelmesi en az 2 sene, 2 yıl sonra yatgıtay duruma göre değerlendirmesi yapar, ya bozar ya onar, geçmiş olsun tekrar.

qooqle

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bu ülkede şerefsiz bitmez, sen bi daha hiç bulaşma az ama öz takıl

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.